background img
banner
banner

Η Περιφέρεια στο… πλευρό των συλλόγων διαμέσου της Ομοσπονδίας

ΛΥΘΗΚΑΝ ΑΠΟΡΙΕΣ – ΔΟΘΗΚΑΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Η δεύτερη κατά σειρά ενημερωτική σύσκεψη μέσα από την οποία δόθηκαν κατευθυντήριες γραμμές για την ορθή λειτουργία των συλλόγων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 19 Ιουνίου, στον χώρο του Παραρτήματος του Επιμελητηρίου στο Αίγιο, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιγιάλειας. Παρόντες ήταν, εκτός από το Δ.Σ. της Ένωσης και εκπροσώπους συλλόγων της περιοχής, ο αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού, Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δυτικής Ελλάδας Τάκης Παπαδόπουλος και ο προϊστάμενος του Τμήματος Αθλητισμού, Πολιτισμού και Απασχόλησης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Δημήτρης Μπιτσάκος.

Φορολογικά και «βιβλία»

Και οι δύο προχώρησαν σε εμπεριστατωμένη ενημέρωση, επιλύοντας τις απορίες των παριστάμενων. Επιπλέον, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Σταύρος Καραδημητρόπουλος, εν όψει και των θερινών εκδηλώσεων των συλλόγων, προχώρησε σε ενημέρωση για τις φορολογικές υποχρεώσεις τους απέναντι στην Εφορία ώστε να διασφαλιστεί η νομιμότητα διεξαγωγής των εκδηλώσεων χωρίς να κινδυνεύουν με την επιβολή προστίμων.

Το «παρών» έδωσαν αρκετά μέλη της Ένωσης που δείχνουν να συσπειρώνονται όλο και περισσότερο σε αυτή την κοινή δράση, αναγνωρίζοντας τα οφέλη που αποκομίζουν. Ειδικότερα, έγινε ενημέρωση για την κατάρτιση και ορθή διαχείριση των Βιβλίων των Συλλόγων, ειδικά αυτών που δεν έχουν προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες εγγραφής βιβλίων και παραστατικών στο αρμόδιο τμήμα της Περιφέρειας.

Οι δεκάδες απορίες που εξέφρασαν τα μέλη των συλλόγων που δρουν υπό τη σκέπη της Ο.Σ.Α., λύθηκαν με λεπτομερή περιγραφή και τρόπο από τους αρμόδιους και μέσα από τη γενική συζήτηση, γεννήθηκαν ερωτήσεις ή απορίες, που αφορούσαν ως επί το πλείστον την λειτουργία και την νομιμότητα του καταστατικού κάθε συλλόγου, αλλά και την διατήρηση των βιβλίων ή την χρονική διάρκεια των διαφόρων τροποποιήσεων.

«Σύμμαχοι» αιρετοί και υπηρεσιακοί της Π.Δ.Ε.

΄΄Είναι πολύ όμορφο που βρισκόμαστε όλοι μαζί εδώ και συγχαρητήρια σε όλους σας που διατηρείτε σε εγρήγορση τους συλλόγους σας, αλλά και στην Ο.Σ.Α. που δεν σταματά να κινητοποιείται και να «εργάζεται» καθημερινά για το καλύτερο αποτέλεσμα. Εμείς που έχουμε την ευθύνη να σας «εποπτεύουμε» κατά κάποιο τρόπο, αποδεικνύουμε με την πρώτη ευκαιρία ότι σας σεβόμαστε και σας αγαπάμε για το έργο σας, για αυτό μας ενδιαφέρει στα προβλήματα να δίνονται λύσεις. Η σχέση η δική μας με τη δική σας είναι αμφίδρομη. Αυτό που ζητάω από σας είναι να κινήστε στα πλαίσια της νομιμότητας σε κάθε περίπτωση, και εμείς σαν Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας, κατά το μέτρο του δυνατού΄΄, ήταν τα πρώτα λόγια του αντιπεριφερειάρχη.

΄΄Βρεθήκαμε εδώ και θα παραμείνουμε δίπλα, για να βάζουμε τις νέες βάσεις και να οργανώνουμε κάθε ζήτημα, να επιλύουμε κάθε προβληματισμό σας και να εξετάζουμε κάθε κατάσταση που προκύπτει΄΄, πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπιτσάκος, σημείωσε: ΄΄Είμαι από τη φύση μου ένας άνθρωπος αισιόδοξος και αυτό ακριβώς συμβαίνει μέσα μου και με την δική σας Ομοσπονδία. Είμαι σίγουρος και αισιόδοξος ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Εργάζομαι πολλά χρόνια στον χώρο του αθλητισμού και γνωρίζω πολλά πράγματα, οπότε μπορώ να βοηθήσω με τις γνώσεις μου, για πολλά θέματα. Είμαστε εδώ, είμαστε δίπλα σας. Το πιο σημαντικό είναι να μην φοβάστε να έρθετε σε εμάς και να μην διστάζετε να ρωτήσετε πράγματα. Όποιος ασχολείται και διαθέτει λίγο χρόνο με τα γραφειοκρατικά θέματα και με το καταστατικό του Συλλόγου του, είναι πολύ απλό να βρει λύσεις σε όλα τα ζητήματα που προκύπτουν. Τώρα με τη δική μας βοήθεια και παρουσία αυτό γίνεται ακόμα πιο εύκολο. Οι ετήσιες γενικές συνελεύσεις, η νομιμότητα στα χαρτιά και οι διευκρινίσεις στις όποιες τροποποιήσεις στα καταστατικά σας, είναι το πιο σοβαρά ζητούμενα για την λειτουργία σας γενικότερα. Ξεκινάμε έναν «δίαυλο» επικοινωνίας και θα είμαστε στο πλευρό σας σε κάθε ζήτημα που προκύπτει. Ευχαριστώ τον πρόεδρο της Ο.Σ.Α. για αυτό το αποψινό κάλεσμα, η γέφυρα συνεργασίας μεταξύ μας, έχει ήδη στηθεί με γερές βάσεις΄΄.

Τέλος, ο κ. Καραδημητρόπουλος ανέφερε: ΄΄Η Ομοσπονδία μας τους ευχαριστεί θερμά όλους για την παρουσία τους, ιδιαιτέρως δε τον α΄ αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας Αριστείδη Τηλιγάδη για την παραχώρηση της αίθουσας΄΄.

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr