background img
banner
banner

Η μεγάλη μάχη της Αντιπολίτευσης!

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΡΙΠΡΑ – ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ΝΑ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟΧΟ 10.000 ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ» ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Συνήθως, στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου, διεξάγεται η μάχη της επιβίωσης στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Αυτή την Κυριακή 25 Ιουνίου, το τοπικό «πολιτικό ντέρμπι» στην Αχαΐα γίνεται στις θέσεις «δύο» και «τρία» καθώς ουδείς φαίνεται να αμφισβητεί ότι ο νομός θα παραμείνει «μπλε» στον χάρτη…

Η διαφορά των 26.093 ψήφων με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα είναι δύσκολο να καλυφθεί σε λιγότερο από ένα μήνα για το τοπικό ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ όμως οι στόχοι είναι δεδομένοι: Αύξηση στο ποσοστό και απόλυτο αριθμό ψήφων, προκειμένου -με τη συνδρομή και της αναμενόμενης αποχής- και να καταστεί εφικτός ο στόχος ακόνη και για 2η έδρα στην Αχαΐα.

Το αποδέχτηκε, κάνοντας τον απολογισμό της προεκλογικής συγκέντρωσης Νίκου Ανδρουλάκη της Τρίτης στην Αγίου Νικολάου ο γραμματέας της Ν.Ε. Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Μοίραλης. «Στις εκλογές της 21/5/2023 πολλοί ήταν οι σύντροφοι που δεν ανέμεναν από το ΠΑΣΟΚ να διεκδικήσει έδρα και στήριξαν βουλευτή σε άλλο ψηφοδέλτιο. Αυτή τη φορά δεν έχουν δέσμευση και θα έρθουν με μας… είδαμε άλλωστε πολλούς στην συγκέντρωση του προέδρου την Τρίτη άτομα που γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι δεν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εκλογές» δηλώνει ο κ. Μοίραλης.

Σε επίπεδο πρακτικό τα στελέχη του κόμματος θεωρούν ότι έχουν τo taiming και τον «αέρα» της έδρας για τον «επαναπατρισμό» 10.000 ψήφων στην Αχαΐα. Πρόκειται για ψηφοφόρους που στήριξαν «ΠΑΣΟΚογενείς» στον ΣΥΡΙΖΑ (Παναγιωτόπουλος, Κυριακόπουλος, Ανδρικόπουλος) και αυτή τη φορά, όπως ελπίζουν στο ΠΑΣΟΚ, μπορεί να αποδεσμευτούν από την «υποχρέωση».

Που θέλουν να… ρίξουν το «κάστρο»

Η μάχη, μέχρι την Κυριακή, επικεντρώνεται για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε τρεις δήμους, στην Πάτρα, τη Δυτική Αχαΐα και τον Ερύμανθο. Στην Πάτρα υπάρχει μια λίγο… χαώδης διαφορά 20 χιλιάδων ψήφων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ενώ η πρωτιά της ΝΔ δεν αμφισβητείται. Στη Δημοτική Ενότητα Βραχναιίκων Πατρών όμως -όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτο κόμμα στις περασμένες εκλογές- το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θεωρεί ότι μπορεί, με τους «επαναπατρισμούς» 500 ψηφοφόρων, να πάρει ακόμη και την 1η θέση!

Το ίδιο ισχύει και για την Δημοτική Ενότητα Παραλίας Πατρών όπου επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτο κόμμα. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υποστηρίζει ότι είναι εφικτή η πρωτιά αν και η διαφορά είναι μεγαλύτερη σε αριθμούς, προσεγγίζει τους 900 ψήφους.

Επόμενος, εφικτός στόχος, για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ φαίνεται ότι είναι η 2η θέση στη Δυτική Αχαΐα όπου η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 2,5 χιλιάδες ψήφοι και ο Ερύμανθος που θεωρείται ότι η 1η θέση, από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι στόχος επιτεύξιμος με μια διαφορά που πρέπει να καλυφθεί σε αριθμούς, στους 400 ψήφους.

Η «ουδετερότητα» της ΝΔ

Σε μια κίνηση «πολιτικού πολιτισμού» με προφανή όμως και την πολιτική στόχευση, ο Νίκος Ανδρουλάκης πέρασε από το εκλογικό περίπτερο της ΝΔ αφού ολοκλήρωσε την ομιλία του στην Αγίου Νικολάου στον πεζόδρομο. Αφού χαιρέτισε τα στελέχη της ΝΔ που ήσαν εκεί κατευθύνθηκε προς τη Μητρόπολη όπου είδε το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ.Χρυσόστομο, πριν γυρίσει για το εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Υπενθυμίζεται ότι, στην επίσκεψη και ομιλία στην Πάτρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από λίγα 24ρωρα, δεν έκανε οποιαδήποτε αναφορά στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Το κυβερνητικό κόμμα ακολουθεί την τακτική του «επιτήδειου ουδέτερου» στην μεγάλη «μάχη της Αντιπολίτευσης» και το ΠΑΣΟΚ το «διαβάζει» αυτό ευχάριστα!

Αντιπαράθεση επί προγραμματικής βάσης

Στο πλαίσιο ομιλίας του στην Πάτρα την Τρίτη ο Νίκος Ανδρουλάκης, σχολίασε ότι η προεκλογική υπόσχεση της Νέας Δημοκρατίας για αυξήσεις της τάξης του 25% στους μισθούς την επόμενη τετραετία, υπολείπεται σαφώς των ρητών δεσμεύσεων της προς την Κομισιόν. «Καταλαβαίνω τους φίλους της ΝΔ εδώ στην Αχαΐα που είχαν την έμπνευση να υποδεχθούν με βάγια τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Προφανέστατα τα βάγια τα άπλωσαν, γιατί νομίζουν ότι όπως ο Χριστός έκανε το θαύμα στην Κανά και πολλαπλασίασε τον οίνο και τον άρτο, έτσι και ο κ. Μητσοτάκης το 13% που κατέθεσε με το Μεσοπρόθεσμο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα το κάνει 25%. Απλά, λέω στους φίλους της ΝΔ που είχαν αυτήν τη γραφική έμπνευση με τα βάγια ότι στην περίπτωσή μας δεν υπάρχει ούτε Μεσσίας ούτε θαύμα. Υπάρχει κοροϊδία και περιφρόνηση των πραγματικών προβλημάτων του ελληνικού λαού» σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης. Απηύθυνε επίσης στους προοδευτικούς πολίτες «να μην μένουν όμηροι της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ» και «να προχωρήσουμε όλοι μαζί για να έχει ξανά η ΝΔ έναν πραγματικό αντίπαλο και όχι τον ‘χρυσό’ της χορηγό, τον κ. Τσίπρα».

«Δεν θέλουμε αρνητική ψήφο την Κυριακή, θέλουμε από τους πολίτες να μας στηρίξουν για το πρόγραμμά μας. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα ανεβάσει κι άλλο τα ποσοστά του και επιστρέφει και πάλι ως πρωταγωνιστής στα δημόσια δρώμενα» τονίζει ο κ.Μοίραλης.

ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ: «Το δίλημμα της Κυριακής είναι αυταρχική και αλαζονική ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ»

Κατά την ομιλία του στην ΠΑΤΡΑ την Τετάρτη 21 Ιουνίου ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι στις 21/5/2023 τίποτε δεν κρίθηκε και επεσήμανε ότι θα δώσει την εκλογική μάχη μέχρι την ύστατη στιγμή. «Θα δώσουμε λοιπόν αυτή τη μάχη μέχρι το τελευταίο λεπτό για τη μεγάλη ανατροπή» ανέφερε στην πλατεία Γεωργίου, βάζοντας το δίλημμα της αυτής κάλπης: «Τα διλλήματα δεν θα βάζουμε εμείς αλλά το εκλογικό σύστημα που δίνει 50 έδρες μπόνους στο πρώτο κόμμα: Δύο προγράμματα αναμετρώνται στην κάλπη και δύο στρατηγικές, το πρόγραμμα της ΝΔ και το πρόγραμμα ΣΥΤΡΙΖΑ αντιπαρατίθενται την Κυριακή 25 Ιούνη».

«Δεν είναι δεύτερος γύρος, είναι μια άλλη αναμέτρηση με ένα άλλο εκλογικό σύστημα απέναντι σε μια αλαζονική και αυταρχική δεξιά που απειλεί να γίνει καθεστώς από τη Δευτέρα!» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας. Ακολούθως τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που με την κριτική του αποκάλυψε τις «δήθεν αλήθειες του προγράμματος της ΝΔ» για τις αυξήσεις στους μισθούς, επανέλαβε αυτό που είπε και ο Ανδρουλάκης στην Πάτρα, ότι η ΝΔ άλλα υπόσχεται και άλλα στέλνει με το Μεσοπρόθεσμο στην Ε.Ε. και κάλεσε τον κ.Μητσοτάκη «να αποπέμψει τον αρμόδιο πρώην Υφυπουργό κ. Σκυλακάκη, να ζητήσει συγνώμη από τους πολίτες, να πει συγνώμη σας εξαπάτησα και να αποκαλύψει το πραγματικό δικό του πρόγραμμα».

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας δεν θέλησαν να σχολιάσουν την ομιλία Ανδρουλάκη στην Πάτρα και το σχέδιο με τους «επαναπατρισμούς» της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αχαΐας. Τα επόμενα 24ωρα, στην κρίσιμη αυτή μάχη, υποψήφιοι βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Αχαΐα συνεχίζουν τον αγώνα -πόρτα με πόρτα- σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν διαρροές τόσο προς το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ όσο και προς «Πλεύση» και ΚΚΕ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr