background img
banner
banner

Σε δέκα ημέρες o διαγωνισμός για την αποχέτευση Τέμενης – Βαλιμιτίκων – Διγελιωτίκων

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την εκτέλεση του έργου κατασκευής του αποχετευτικού δικτύου Τέμενης – Βαλιμιτίκων – Διγελιωτίκων, καθώς σε ένα δεκαήμερο, όπως ειπώθηκε, θα έχει βγει ο προσωρινός ανάδοχος, με τον ορίζοντα ολοκλήρωσης του έργου σε ενάμιση χρόνο, να είναι εφικτός. Αυτά έγιναν γνωστά από τον δήμαρχο Αιγιαλείας και πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ Δημήτρη Καλογερόπουλο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι, σε παραλιακό κατάστημα των Διγελιωτίκων. Επιπλέον, ανέπτυξε το πλάνο για τη συνέχεια, ενώ έκανε γνωστά και τα επόμενα «βήματα» που αφορούν αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης.

Σε ό,τι αφορά την αποχέτευση των τριών παραλιακών κοινοτήτων της Δ.Ε. Αιγίου, ο δήμαρχος είπε πως ΄΄μιλάμε για τρεις παραλιακές και τουριστικές κοινότητες, για τις οποίες, ένα ζήτημα που εκκρεμούσε εδώ και καιρό και δεν υποβοηθούσε στην ανάπτυξη της περιοχής, το επιλύουμε και μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα έχουμε προσωρινό και θέλω να πιστεύω σύντομα και οριστικό ανάδοχο΄΄. Ο συνολικός προϋπολογισμός δημοπράτησης της σύμβασης ανέρχεται στα 5.225.000,00€ (χωρίς ΦΠΑ) και η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται σε 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

«Δημιουργούμε υποδομές χρήσιμες για την ανάπτυξη του τόπου» δήλωσε ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημ. Καλογερόπουλος σε συνέντευξη Τύπου

Μάλιστα, ο κ. Καλογερόπουλος είπε πως ΄΄αν δεν σημειωθούν προσφυγές διοικητικού ή δικαστικού χαρακτήρα, προσδοκούμε ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2024, πράγμα που σημαίνει ότι το 2025 θα έχουμε τη δυνατότητα αποχετευτικού συστήματος και στις τρεις κοινότητες, δηλαδή θα λειτουργούν τα εσωτερικά δίκτυα ώστε να συνδεθεί το κάθε σπίτι και η κάθε επιχείρηση, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς της ΔΕΥΑ. Προχωρούμε στη δημιουργία απαραίτητων υποδομών που αποτελούν χρόνια αιτήματα των τοπικών κοινοτήτων, για να προστατευθούν η δημόσια υγεία και το περιβάλλον και παράλληλα να υπάρξει τουριστική και γενικότερη ανάπτυξη στον τόπο΄΄.

Επιπλέον ευχαρίστησε όλους όσοι συνέργησαν από τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΑ μέχρι και τη χρηματοδότηση από το υπουργείο για τη δρομολόγηση αυτού του μεγαλόπνοου έργου, κάνοντας ειδική μνεία στους τρεις κοινοτάρχες, λέγοντας πως ΄΄το ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα επιλύσαμε κάποια ζητήματα, οφείλεται και στην ιδιαίτερη δική τους συμβολή΄΄.

Παράλληλα, ο κ. Καλογερόπουλος αναφέρθηκε στην κατασκευή του υδατοπύργου στην Τέμενη που ήδη έχει παραδοθεί προς χρήση και που επίσης αποτελούσε αίτημα αρκετών ετών για την τοπική κοινωνία.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο διαγωνισμός δεν έχει βγει στον αέρα ακόμη, οπότε θα είναι λίγο δύσκολο σε 10 μέρες να υπάρχει προσωρινός ανάδοχος.

Ικανοποιημένοι οι εκπρόσωποι των τριών χωριών

Τις ευχαριστίες τους για την πολύ σημαντική εξέλιξη εξέφρασαν με δηλώσεις τους οι πρόεδροι Τέμενης Δημήτρης Μακρής, Βαλιμιτίκων Κώστας Δημακόπουλος και Διγελιωτίκων Ηλίας Δημητρίου όπως επίσης και ο αντιπρόεδρος της κοινότητας Διγελιωτίκων Φάνης Καφούσιας. Όλοι δήλωσαν ικανοποιημένοι γι’ αυτή την εξέλιξη, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: ΄΄Μια επιθυμία πολλών χρόνων φτάνει πλέον στο σημείο της κατασκευής και ολοκλήρωσης. Ευχαριστούμε το αρμόδιο Υπουργείο, τη δημοτική αρχή και όλους όσοι συντέλεσαν στο να δημιουργηθεί το αποχετευτικό δίκτυο που θα ωφελήσει τους συμπολίτες μας, οι οποίοι το ζητούν ήδη΄΄.

Στόχος, την επόμενη τετραετία να έχει ολοκληρωθεί το σύστημα αποχέτευσης

Σε ό,τι αφορά την απόληξη των λυμάτων και τη σύνδεση με τον βιολογικό καθαρισμό, ο δήμαρχος είπε πως ολοκληρώνεται η Δυτική Αιγιάλεια και ένας μέρος της Ανατολικής, σε ό,τι αφορά τα παραλιακά χωριά και πρόσθεσε: ΄΄Απομένει πλέον η υποβολή πρότασης στο Ταμείο Ανάκαμψης, για χρηματοδότηση ύψους περίπου 7 εκ. ευρώ, για ένταξη της σύνδεσης στο αποχετευτικό δίκτυο, μικρών παραλιακών κοινοτήτων με κάτω από 2.000 κατοίκους που αυτή τη στιγμή δεν συνδέονται, από το Διακοπτό μέχρι και την Τέμενη, είμαστε ήδη στην ολοκλήρωση των μελετών και ξεκινάμε την προετοιμασία για υποβολή μελέτης για τη χρηματοδότηση και του δεύτερου τμήματος κατασκευής αποχετευτικού δικτύου στις κοινότητες νοτίως της Εθνικής Οδού. Φιλοδοξούμε ότι την επόμενη τετραετία, θα έχουμε ολοκληρώσει το σύστημα αποχέτευσης σε όλη την έκταση του δήμου, με πολλαπλά οφέλη για όλους μας΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr