background img
banner
banner

Τα έργα του δήμου στο… τερέν της αντιπαράθεσης

«ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ» ΛΕΕΙ Η Β. ΨΥΧΡΑΜΗ – ΜΕ ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Β. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Η… πατρότητα των εν εξελίξει έργων αλλά και το τι θα αφήσει η σημερινή δημοτική αρχή στην επόμενη, βρέθηκαν στο επίκεντρο των αντεγκλήσεων, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα. Αφορμή στάθηκε η ενημέρωση από πλευράς δημάρχου για έργα που προχωρούν το τελευταίο διάστημα.

Η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Βάσω Ψυχράμη τον κατηγόρησε πως προσπαθεί να καρπωθεί έργα που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, ωστόσο ο αντιδήμαρχος Νίκος Καραΐσκος αναφέρθηκε σε όσα βρίσκονται προ των πυλών.

Ο κ. Καλογερόπουλος αναφέρθηκε στο έργο της πλατείας που ολοκληρώνεται αλλά και στο ότι υπάρχει ανάδοχος πλέον και ξεκινά η ενεργειακή αναβάθμιση του ΕΠΑΛ. Ενημέρωσε ακόμη το σώμα για την ανάθεση του έργου της Μονάδας Θερμικής Ξήρανσης και για την ένταξη του δήμου στις «Έξυπνες πόλεις» ύψους 1.400.000 ευρώ, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι κατασκευές των στάσεων για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Επίσης, γνωστοποίησε ότι ο δήμος εντάχθηκε στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Στήριξης ΟΧΕ.

Φόβος ότι χάνεται πολύτιμος χρόνος

Τότε η κ. Ψυχράμη ανέφερε πως όλα τα έργα είχαν δρομολογηθεί από τη δημοτική αρχή Παναγόπουλου κατηγορώντας τον κ. Καλογερόπουλο ότι τα παρουσιάζει τώρα για να δημιουργήσει εντυπώσεις πριν τις εκλογές. Μιλώντας στο protionline.gr, η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» επισήμανε πως χάθηκε πολύτιμος χρόνος από τη δημοτική αρχή και δεν εκμεταλλεύτηκε τα προγράμματα χάνοντας χρηματοδοτήσεις.

“Η αδράνεια της δημοτικής αρχής με προβληματίζει ιδιαίτερα, καθώς έχει χαθεί πολύς χρόνος ως προς την απορρόφηση κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης. Επιπλέον, άφησαν την εκτέλεση δρομολογημένων έργων για την τελευταία στιγμή. Καταδίκασαν για τέσσερα χρόνια τη λιμενική ζώνη και αυτό που μας είπαν ήταν θα πρέπει να περιμένουμε άλλους δεκαέξι μήνες για το μάστερ πλαν΄΄, τόνισε η κ. Ψυχράμη.

Παράλληλα, ανέφερε και τα εξής: ΄΄Το έργο του ΕΠΑΛ είχε δρομολογηθεί από τη δημοτική αρχή Παναγόπουλου όπως επίσης και η μονάδα ξήρανσης ιλύος, όπως και οι παιδικές χαρές του δήμου και η πλατείες σε Τέμενη και Μεσσηνέζη, Άγ. Αθανάσιο και βέβαια η ανάπλαση των πλατειών αλλά και της οδού Μητροπόλεως που έχει «παγώσει» αδικαιολόγητα. Ακόμη και τα έργα ύδρευσης για τα πυρόπληκτα σε Κουνινά, Μελίσσια, Διακοπτό και οι ασφαλτοστρώσεις. Ως και το έργο της αποχέτευσης είχε δρομολογηθεί.
Όλα αυτά τα παρουσιάζουν ως δικά τους. Επί της ουσίας όμως, τι μελέτες θα αφήσουν στην επόμενη δημοτική αρχή για να τις υλοποιήσει;΄΄.

Μέγα ζητούμενο οι χρηματοδοτήσεις

Μιλώντας στo protionline.gr, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Προγραμματισμού Βασίλης Χριστόπουλος είπε πως το ζητούμενο δεν είναι το πώς θα εκπονηθεί μία μελέτη αλλά το να αντληθούν πόροι ώστε να εκτελεστεί το κάθε έργο. ΄΄Επί της σημερινής δημοτικής αρχής έχουν δρομολογηθεί πολύ σημαντικά έργα που αφορούν τη βελτίωση των υποδομών του δήμου και την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Προσωπικά επιμελήθηκα τις τοπογραφικές αποτυπώσεις για τις περισσότερες πλατείες, πάνω στις οποίες στηρίχθηκε η εκπόνηση των μελετών. Επιπλέον, εκπονήσαμε τη μελέτη για το έργο του βιότοπου της Αλυκής και εξασφαλίσαμε και χρηματοδότηση.

Εντάξαμε το έργο της πλατείας Τέμενης στο Leader απ’ όπου και χρηματοδοτείται, δημιουργήσαμε τον χώρο των Παλαιών Σφαγείων, ολοκληρώνουμε το έργο της πλατείας Αγ. Λαύρας, οσονούπω ξεκινά η Μονάδα Αποξήρανσης ιλύος, ακολουθεί η έναρξη εργασιών για τη Μονάδα Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων, προχωρά το έργο της αποχέτευσης, εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση για το αποχετευτικό κι άλλων παραλιακών οικισμών΄΄, είπε ο αντιδήμαρχος.

Συνολικά, όπως ανέφερε ο κ. Χριστόπουλος, τα έργα που είτε εκτελούνται είτε έχουν ενταχθεί σε πρόγραμμα και δρομολογούνται είτε βρίσκονται στο στάδιο μελετών, είναι 42 και ο συνολικός προϋπολογισμός τους ανέρχεται σε περίπου 41 εκατ. ευρώ.

Από αυτά, για δεκατρία εκκρεμεί η έγκρισης των προτάσεων για χρηματοδότηση κάτι που θα γίνει το επόμενο διάστημα. ΄΄Αυτό τον καιρό προσανατολιζόμαστε να ξεκινήσουμε μελέτες ώστε να υποβάλλουμε πρόταση στο Πράσινο Ταμείο για το ακίνητο με την ονομασία «Στέμμα» της οδού Καποδιστρίου καθώς και στο Leader για το ελαιοτριβείο στην Ελίκη΄΄, πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος.

– Αναλυτικά ο πίνακας με τα έργα όπως τα μετέφερε ο κ. Χριστόπουλος, ΕΔΩ


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr