background img
banner
banner

Ηχηρές παρεμβάσεις και με αποτελέσματα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΙ ΑΛΛΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ» ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Σε δύο «μέτωπα» εστιάζει τη δράση του ο συνδυασμός «Αιγιάλεια Προορισμός» του υποψηφίου δημάρχου Αιγιαλείας Κώστα Σπηλιόπουλου. Αφενός διευρύνει τον κύκλο των μελών της, συγκροτώντας τα ψηφοδέλτιά της εν όψει της εκλογικής αναμέτρησης του προσεχούς Οκτωβρίου, αφετέρου δε με την εμπειρία και τη γνώση των στελεχών της, παρεμβαίνει στα θέματα του δήμου Αιγιαλείας, αναδεικνύοντας τα κακώς κείμενα αλλά και καταθέτοντας προτάσεις προς όφελος των δημοτών.

Σήμερα δε πρόκειται να ανακοινωθεί νέα λίστα ονομάτων υποψηφίων που τάσσονται στο πλευρό του Κώστα Σπηλιόπουλου και των συνεργατών του, στην κούρσα της διεκδίκησης του δήμου, σε αυτή την τόσο κρίσιμη καμπή. Η ανακοίνωση θα γίνει σε συγκέντρωση της παράταξης, που θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 το απόγευμα στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου και η οποία είναι ανοιχτή για το κοινό.

Παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και τα θέματα του δήμου

Την ίδια στιγμή, από σύστασής της, η παράταξη του κ. Σπηλιόπουλου λειτουργεί ενεργά στα δημοτικά πράγματα, είτε μέσω των τεσσάρων ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων Δημήτρη Καλαμίδα, Γιώργου Γκίκα, Παναγιώτη Μαρινόπουλου και Θανάση Χρυσανθόπουλου είτε με ανακοινώσεις και τοποθετήσεις. Γνώστης των τοπικών θεμάτων και με μακρά εμπειρία στην άσκηση διοίκησης, ο υποψήφιος δήμαρχος αλλά και οι συνεργάτες του παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στον δήμο και παρεμβαίνουν.

Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση με το θέμα αξιοποίησης μέρους των εγκαταστάσεων της πρώην Χαρτοποιίας Αιγίου μετά από αίτηση ιδιωτικής εταιρείας στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, καταλογίζοντάς του έλλειψη σχεδιασμού και γνώσης του αντικειμένου και ξεκαθαρίζοντας πως για οποιαδήποτε απόφαση για την πρώην Χαρτοποιία προαπαιτείται διάλογος στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Παρεμβάσεις έγιναν και διαμέσου των τεσσάρων ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων, για τα ζητήματα που δημιούργησε η καθυστέρηση της έγκρισης του προϋπολογισμού, κατηγορώντας τη δημοτική αρχή για εφαρμογή της νομοθεσίας. Μάλιστα τα μέλη της παράταξης είχαν επισκεφθεί τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, καταθέτοντας σχετική επιστολή. ΄΄Στην ατζέντα μας, είναι όλα τα θέματα που απασχολούν τη λειτουργία του δήμου και κυρίως σε συνάρτηση με τους δημότες διότι αυτό είναι που μας ενδιαφέρει. Έχουμε υποχρέωση να θίξουμε τα ζητήματα που καθυστερούν την ανάπτυξη του δήμου μας και δεν βοηθούν στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη. Από την άλλη, επιθυμούμε να καταθέσουμε τις δικές μας προτάσεις για την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που υπάρχουν΄΄, τόνισε στο protionline.gr ο κ. Σπηλιόπουλος.

Κάποια άλλα μεγάλα θέματα στα οποία εκφράστηκε δημοσίως η παράταξη, ήταν οι γαλάζιες σημαίες και οι συνέπειες που θα έχει φέτος η έλλειψή τους στο κομμάτι του τουρισμού, το ζήτημα του ηλεκτροφωτισμού για τον οποίο προτάθηκε και λύση για να σταματήσει η προσπάθεια για συμβασιοποίηση του έργου του ηλεκτροφωτισμού, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΚΑΠΗ του Αιγίου κάνοντας λόγο για “πελατειακή” πολιτική από πλευράς του δημάρχου ως προς τη λειτουργία τους, αλλά και για τις συνεχόμενες συμβάσεις για το θέμα της μεταφοράς των απορριμμάτων.

Επίσης, η παράταξη παρενέβη και στο θέμα του εσωτερικού ελέγχου στον δήμο και στο πρόστιμο που επεβλήθη στο Νομικό Πρόσωπο του δήμου.

Συγκεκριμένη πρόταση για κάθε θέμα

Αναφορικά με τη σημερινή συγκέντρωση – σύσκεψη στελεχών, ο υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας, σημείωσε: ΄΄Απόψε θα γίνει συζήτηση σχετικά με τις προτάσεις μας για τον δήμο Αιγιαλείας. Θα εκφράσουμε την ανησυχία μας για τη σημερινή κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί αλλά και στο πώς πρέπει να είναι τα πράγματα στο μέλλον. Το θέμα είναι η ανάπτυξη του δήμου, η προοπτική και η εξέλιξη σε κάθε τομέα ανεξαιρέτως, κάτι που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει. Είναι πολλά τα «κακώς κείμενα» και πολλές οι παρεμβάσεις που έχουμε κάνει και θα κάνουμε ακόμα και βεβαίως έχουμε συγκεκριμένη πρόταση, έχουμε λόγο και επίλυση των προβλημάτων και εκεί εστιάζουμε σε κάθε μας βήμα΄΄.

Καταλήγοντας, ο κ. Σπηλιόπουλος υπογράμμισε τα εξής: ΄΄Αυτό που ζητάμε είναι να μας εμπιστευτεί ο κόσμος, να μας ακούσει με θετικό τρόπο και να μας στηρίξει, γιατί όχι μόνο έχουμε μία καλύτερη πρόταση για τον δήμο Αιγιαλείας αλλά έχουμε τη δυνατότητα να γίνουμε αποτελεσματικοί. Σκοπός μας είναι η πορεία ανασυγκρότησης και η ανάπτυξη του τόπου και αυτό είναι το κυρίαρχο ζητούμενο, «πηγαίνοντας» την Αιγιάλεια προς την επόμενη ημέρα΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr