background img
banner
banner

Ι.Σ.Α. ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΛΙΝΟΥ: «Η διάκριση του «καλού» κρατικού γιατρού και του «κακού» ιδιώτη, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα»

Την αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου προκάλεσε η δήλωση της υποψήφιας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνάς Λινού, που είπε πως «όλες οι οικογένειες που ευλογηθήκαμε να έχουμε παιδιά, ζήσαμε και μεγαλώσαμε με τον παιδίατρο των παιδιών μας. Όμως δυστυχώς ελάχιστες φορές ήταν υπάλληλος του ΕΣΥ. Τις περισσότερες φορές ήταν ένας ιδιώτης που ήταν τόσο καλός και ζεστός μαζί μας, όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαμε να του δώσουμε».

Από πλευράς διοίκησης Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου εξεδόθη ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνονται τα εξής: ΄΄Με έκπληξη και αγανάκτηση ακούσαμε την χθεσινή δήλωση της κας Λινού για τους ιδιώτες παιδιάτρους της χώρας, δήλωση που προσβάλλει το σύνολο του ιατρικού κόσμου. Οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας που υπολειτουργεί στο δημόσιο σύστημα υγείας, ενώ έδωσαν με αυταπάρνηση τη μάχη ενάντια στην πανδημία, θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή τους. Οι γιατροί είτε εργάζονται στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα έκαναν και κάνουν ό,τι μπορούν για να καλύψουν διαχρονικές παθογένειες του συστήματος υγείας. Η απαξίωση του έργου τους δεν τιμά όσους την επιδιώκουν.

Η πρωτόγονη διάκριση του «καλού» κρατικού γιατρού και του «κακού» ιδιώτη, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, και μάλιστα συμβάλλει αρνητικά στην απαραίτητη συνεννόηση που χρειάζονται τα προβλήματα της Υγείας για την επιτυχή αντιμετώπισή τους΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr