background img
banner
banner

Τροφοδοτεί την κοινωνία με απόφοιτους υψηλής κατάρτισης!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ 2ου ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑ.Λ. ΑΙΓΙΟΥ

Το 2ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Αιγίου υφίσταται ως εκπαιδευτικός φορέας από το 1993 στην πόλη του Αιγίου, δίνοντας την ευκαιρία σε εργαζόμενους μαθητές να αποκτήσουν την απαραίτητη γενική παιδεία και παράλληλα να εκπαιδευτούν σε ειδικότητες αιχμής, προκειμένου να έχουν τα απαραίτητα εφόδια και να καταστούν ανταγωνιστικοί στο απαιτητικό περιβάλλον εργασίας που θα μεταβούν.

Προσελκύει μαθητές που οι καθημερινές ανάγκες για διαβίωση δεν τους επέτρεψαν να φοιτήσουν σε ημερήσια σχολεία, δίνει δεύτερη ευκαιρία σε όσους για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να αποφοιτήσουν από το Λύκειο στην εφηβεία τους, ενώ παρέχει τη δυνατότητα να φοιτήσουν σε αυτό μαθητές που έχουν ήδη αποφοιτήσει από κάποιο Γενικό Λύκειο και ενδιαφέρονται να αποκτήσουν Πτυχίο, σε κάποια από τις ειδικότητες ενδιαφέροντός τους. Για όλους τους παραπάνω λόγους, γίνεται κατανοητή η μεγάλη σημασία και το κοινωνικό έργο που παρέχει το 2ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Αιγίου στην εκπαίδευση και την τροφοδότηση στην κοινωνία του Αιγίου αποφοίτων υψηλής κατάρτισης που προέρχονται συνήθως από πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα.

Η φοίτηση στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ.

Όπως ενημερώνει τo protionline.gr ο διευθυντής του σχολείου Γιώργος Κάλπης, ΄΄η φοίτηση στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. διαρκεί 3 έτη με το πέρας της οποίας οι μαθητές λαμβάνουν Απολυτήριο, ισότιμο με εκείνο των Γενικών Λυκείων ενώ ταυτόχρονα λαμβάνουν και Πτυχίο Ειδικότητας Επιπέδου 4 στους 3 προσφερόμενους Τομείς: 1)Στον Τομέα Μηχανολογίας, με ειδικότητα Τεχνικού Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών, 2)Στον Τομέα Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού, με ειδικότητα Τεχνικού Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων και 3)Στον Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας με ειδικότητα Υπαλλήλων Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών΄΄.

Επιπλέον, όπως τονίζει, ΄΄οι απόφοιτοι δύνανται να μετέχουν σε Πανελλαδικές Εξετάσεις και να διεκδικήσουν Πανεπιστημιακές Σχολές της αρεσκείας τους (με δυνατότητα επιλογής Στρατιωτικών Σχολών, της Σχολής Πυροσβεστικής και των Λιμενοφυλάκων, της Αστυνομίας καθώς και της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού), να συνεχίσουν σε κάποιο Δ.Ι.Ε.Κ. ή να ακολουθήσουν το Μεταλυκειακό Έτος Μαθητείας με αμοιβή και παρεχόμενη ασφαλιστική κάλυψη΄΄.

Η ευρωπαϊκή διάσταση του σχολείου

Αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή του 2ου ΕΠΑΛ Αιγίου σε ευρωπαϊκά προγράμματα επιμόρφωσης και εξειδίκευσης όπως το LeonardoDaVinciκαι το Erasmus+με τα οποία ενισχύει τις επαγγελματικές δεξιότητες των μαθητών του και παράλληλα τους προσφέρει εξωστρέφεια κατά την γνωριμία τους με την ευρωπαϊκή κουλτούρα και το περιβάλλον εργασίας άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμένα το σχολείο έχει μετάσχει:

Α)Στο Ευρωπαϊκό Τομεακό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης – Σχέδιο Κινητικότητας, Πρόγραμμα Leonardo Da Vinci με τίτλο: “Ήλιος και Άνεμος, Πηγές Πλούτου Για το Μέλλον”, που υλοποιήθηκε το 2014 στην Γρανάδα της Ισπανίας,

Β) Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ 2015, με τίτλο: «Πρακτική άσκηση μαθητών νυχτερινού ΕΠΑΛ στη Κύπρο. Ευκαιρία Εξειδίκευσης», που υλοποιήθηκε το2016 στη Λεμεσό της Κύπρου και

Γ) Στο πλαίσιο σχεδίου κινητικότητας για το πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο: «Προοπτικές ενίσχυσης δεξιοτήτων και απόκτησης επαγγελματικής εξειδίκευσης για ενήλικους μαθητές Εσπερινού ΕΠΑΛ μέσω του Erasmus+», που πραγματοποιήθηκε επίσης στην Λεμεσό της Κύπρου το 2020.

Το σχολείο βρίσκεται στον Συνοικισμό Νικολάου Πλαστήρα, σε απόσταση 1χλμ. από το κέντρο της πόλης και συστεγάζεται με το Π.ΕΠΑ.Λ. Αιγίου και το Δ.Ι.Ε.Κ. Αιγίου. Το ωράριο λειτουργίας του σχολείου είναι από 18:00 έως 22:30. Τηλ: 2691025552 Email: [email protected]

Ηλεκτρονικές αιτήσεις, εγγραφής και μετεγγραφής

Οι αιτήσεις εγγραφής και μετεγγραφής συνεχίζονται ηλεκτρονικά, έως και τις 7 Ιουλίου και ώρα 23:59. Όσοι/ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Εσπερινών ΕΠΑ.Λ. και ημερήσιων, θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2023-2024.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής «e-εγγραφές», στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr ή μέσω της διαδικτυακής πύλης:

https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr