background img
banner
banner

Τώρα είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές

Γράφει ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΩΚΟΣ, Υποψήφιος Βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία στην Αχαΐα

Η κούραση των πολιτών και η χαλαρότητα της ψήφου είναι εύλογα και αναμενόμενα αποτελέσματα μιας μακράς προεκλογικής περιόδου, που κατέληξε σε δύο εθνικές κάλπες. Όμως, η εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου δεν είναι η δεύτερη «σαιζόν» μιας σειράς επεισοδίων, αλλά οι εκλογές που κρίνουν την κυβέρνηση που θα κληθεί να αντιμετωπίσει διεθνείς κρίσεις και κυρίως θα λάβει αποφάσεις για την πατρίδα μας και τον ελληνικό λαό.

Η Βουλή που συγκροτήθηκε από τις κάλπες της 21ηςΜαΐου έχει διαλυθεί από την πρώτη της κιόλας μέρας, εξαιτίας της αδυναμίας συγκρότησης κυβέρνησης. Η επόμενη κυβέρνηση θα προκύψει από τις κάλπες της 25ης Ιουνίου, όχι από τις πρώτες κάλπες. Όσο και αν πιστεύουμε ότι η σταθερότητα είναι δεδομένη και η νίκη της Νέας Δημοκρατίας αναμενόμενη, η αποχή από τις εκλογές δεν πρέπει να μας εκφράζει ως πολίτες, δεν πρέπει να αφήνουμε άλλους να αποφασίζουν για το μέλλον μας.

Προσωπική μου στάση ζωής είναι ότι ο αγώνας για ένα καλύτερο μέλλον στην πατρίδα μας δεν πρέπει να τελειώνει ποτέ. Η ανάληψη πρωτοβουλιών για την Αχαΐα, οι ανοιχτοί διάλογοι με τους πολίτες, η μέριμνα για τον τόπο μας, δεν εξαντλείται στην προεκλογική περίοδο. Αντιθέτως, κάθε μέρα είναι μια ευκαιρία να κάνουμε περισσότερα για την περιοχή μας.

Τα πράγματα στην ελληνική κοινωνία έχουν αλλάξει. Οι πολίτες στις εκλογές της 21ης Μαΐου έστειλαν πολύ σαφή μηνύματα. Επιβράβευσαν μια πολιτική αποτελεσματικότητας και ειλικρίνειας, η οποία έδωσε έμφαση στο αποτέλεσμα και βρέθηκε απέναντι στην τοξικότητα και στην πόλωση. Εν τέλει, επιβραβεύουν αυτούς οι οποίοι φροντίζουν και προσπαθούν να τα λύσουν τα προβλήματα.

Αυτό που ζητάμε από τους πολίτες στις εκλογές της 25ης Ιουνίου είναι να μας δώσουν ασφαλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, για να προχωρήσουμε μαζί στις μεγάλες αλλαγές που θα αλλάξουν την Ελλάδα, θα βελτιώσουν την καθημερινότητά μας. Μόνο μέσα από τις ασφαλείς ισχυρές πλειοψηφίες μπορούν να υλοποιούνται οι μεγάλες αλλαγές. Εξάλλου, τα πειράματα της απλής αναλογικής «κάηκαν» την 21η Μαΐου και εάν ίσχυε το εκλογικό σύστημα με το οποίο θα πάμε να ψηφίσουμε τώρα, θα είχαμε ήδη σταθερή κυβέρνηση με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Με την πρώτη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όλοι μας νιώθουμε ασφάλεια, είμαστε σίγουροι για τα εθνικά θέματα. Οι πολίτες μας έδωσαν ένα ποσοστό εμπιστοσύνης. Μακριά από αλαζονικές συμπεριφορές, επιφορτιζόμαστε με την ευθύνη να υλοποιήσουμε όσα σχεδιάζουμε και όσα έχει ανάγκη η χώρα μας.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύονται ότι η πορεία ανάπτυξης την οποία έχουμε δρομολογήσει θα συνεχιστεί γιατί έχουμε δείξει ήδη έμπρακτα αποτελέσματα. Ότι θα εξακολουθούμε να μειώνουμε τους φόρους, ότι θα έχουμε μια δίκαιη κοινωνία, η οποία θα επιστρέφει το πλεόνασμα της ανάπτυξης πίσω στους πιο αδύναμους, όπως το κάναμε. Ότι θα στηρίξουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ότι θα έχουμε μια Ελλάδα υπερήφανη και ασφαλή, συνεχίζοντας μία πολύ επιτυχημένη εξωτερική και αμυντική πολιτική, την οποία ακολουθήσαμε αυτά τα τέσσερα χρόνια.

Ψηφίζοντας Νέα Δημοκρατία οι πολίτες ξέρουν ακριβώς τι μπορούν να περιμένουν από εμάς και βάζουμε τον πήχη των προσδοκιών ακόμα ψηλότερα. Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό, τόσο πιο σκληρά πρέπει να δουλέψουμε από την 26η Ιουνίου για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών.

Οι εκλογές δεν έχουν τελειώσει. Ψηφίζουμε για κυβέρνηση. Το βασικό ζητούμενο την επόμενη μέρα είναι να υπάρχει μια σταθερή κυβέρνηση, με ασφαλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.Στις κάλπες που έρχονται στις 25 Ιουνίου, υπάρχει μόνο μια πρόταση διακυβέρνησης: ψηφίζεις Νέα Δημοκρατία, ψηφίζεις για κυβέρνηση. Ψηφίζεις για οτιδήποτε άλλο, είναι ασαφές γιατί ψηφίζεις.
Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, πάνω απ’ όλα είναι η συμμετοχή. Όσο περισσότεροι συμμετέχουμε, τόσο πιο δυνατή είναι η Δημοκρατία μας. Μπροστά μας έχουμε τις πιο κρίσιμες εκλογές και θα είμαστε εκεί για να ψηφίσουμε Νέα Δημοκρατία, για την Ελλάδα που αξίζουμε.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr