background img
banner
banner

15 τόνοι άχρηστου πλαστικού … επιστρέφουν στα σχολεία!

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ «ΤΑ ΕΥΕΛΙΚΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ»

Απίστευτη συμμετοχή και μοναδική επιτυχία είχε για 8η συνεχή χρονιά η δράση «Τα ευέλικτα καπάκια», που είναι πλέον θεσμός τον οποίο σχεδιάζουν και συντονίζουν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, διά των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε άμεση συνεργασία με τους Δήμους της Αχαΐας. 15.380 κιλά πλαστικά καπάκια, δηλαδή 9.000.000 περίπου πλαστικά πώματα συγκέντρωσαν μετά από οργανωμένη στόχευση και μαζική προσπάθεια 20.155 μαθητές/τριες (11.365 Πρωτοβάθμιας και 8.790 Δευτεροβάθμιας) από 182 σχολεία της Αχαΐας: 137 Σχολεία Πρωτοβάθμιας (62 Νηπιαγωγεία και 75 Δημοτικά Σχολεία) και 45 Σχολεία Δευτεροβάθμιας ( 28 Γυμνάσια, 10 Λύκεια, 6 ΕΠΑΛ και 1 ΣΔΕ).

Σημαντική η συμβολή των εθελοντών

Από 31 Μαΐου έως 5 Ιουνίου, εθελοντές εκπαιδευτικοί επωμίστηκαν το «φορτίο» της μεταφοράς στα σημεία συγκέντρωσης με την αμέριστη στήριξη των Δήμων Πατρέων, Αιγιαλείας, Δυτικής Αχαΐας, Καλαβρύτων και Ερυμάνθου. Τα χρήματα από τη διάθεση του πλαστικού θα κατατεθούν στις Σχολικές Επιτροπές και θα διατεθούν στα Ειδικά σχολεία της Αχαΐας προκειμένου να καλύψουν υλικοτεχνικές εκπαιδευτικές τους ανάγκες. Οι Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Ελένη Αντωνακοπούλου και Ιωάννα Παπαϊωάννου, αναφέρουν: ΄΄Ευχαριστούμε πολύ τους Δημάρχους των Δήμων Πατρέων, Αιγιαλείας, Δυτικής Αχαΐας, Καλαβρύτων και Ερυμάνθου που αγκάλιασαν τη δράση των σχολείων, διέθεσαν φορτηγά για τη μεταφορά των «ΕΥΕΛΙΚΤΩΝ ΚΑΠΑΚΙΩΝ» και έκαναν δυνατή την υλοποίηση της δράσης. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους Αντιδημάρχους: Πατρέων κ. Νικόλαο Ασπράγκαθο, Αιγιάλειας κ. Νικόλαο Καραΐσκο, Ερυμάνθου κα. Σοφία Ταλαγάνη, Δυτ. Αχαΐας κ. Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, Καλαβρύτων κ. Ιωάννη Σαμαρτζόπουλο & κ. Ευθύμιο Φλογερά. Σημαντική η συμβολή της ΠροΙσταμένης του 4ου Νηπιαγωγείου Αιγίου, κας Αθηνάς Σκανδάμη, χωρίς τη βοήθεια της οποίας δεν θα ήταν δυνατή η συγκέντρωση του πλαστικού των σχολείων της Αιγιάλειας΄΄.

Έχει εδραιωθεί στη συνείδηση όλων

Ακόμη, επισημαίνουν τα εξής: ΄΄Η δράση συλλογής πλαστικού για ανακύκλωση προς όφελος των Ειδικών Σχολείων, φαίνεται να διαχέεται σε όλη την κοινωνία, αφού έχει εδραιωθεί πια στις συνειδήσεις μικρών και μεγάλων, εντός και εκτός σχολικών μονάδων. Έτσι, τη φετινή χρονιά η δράση εξαπλώθηκε στην ευρύτερη κοινωνία. Εκτός από τη συμμετοχή των σχολείων δεχτήκαμε τη γενναία συνεισφορά του νοσηλευτικού προσωπικού και εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου (περίπου 200 κιλά καπάκια), αλλά και τη συγκινητική και “αθόρυβη” προσφορά (περίπου 150 κιλά) της Κοινωνικής Λειτουργού Λεκατσά Αικατερίνης.

Ευχαριστούμε θερμά τους/τις Δ/ντές/τριες, Προϊσταμένους/ες και Εκπαιδευτικούς των σχολείων της Αχαΐας, τους μαθητές/τις μαθήτριες, τους γονείς τους και όλους/ες που μέχρι τώρα συμμετείχαν, για τη συμβολή τους στην κοινή προσπάθεια για ένα καθαρότερο περιβάλλον με κοινωνική προσφορά. Συγχαίρουμε όλα τα σχολεία που συμμετείχαν και κατάφεραν να μετατρέψουν 15 τόνους άχρηστου πλαστικού σε χρηστικά αντικείμενα για τα Ειδικά Σχολεία της Αχαΐας. Επόμενος στόχος η μείωση της κατανάλωσης του πλαστικού μιας χρήσης. Ας «νικήσουμε τη ρύπανση από τα πλαστικά» όχι μόνο ανακυκλώνοντάς τα, αλλά μειώνοντας την κατανάλωσή τους΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr