background img
banner
banner

Άμεσα ξεκινούν έργα για τις γέφυρες Ροδιάς και Σελινούντα

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ

Μία – μία κλείνουν οι εκκρεμότητες της κατασκευάστριας εταιρείας της Ολυμπίας Οδού σε ό,τι αφορά τα έργα που έχουν κριθεί απαραίτητα τόσο από τους μηχανικούς του δήμου Αιγιαλείας όσο και από τις κοινότητες και βέβαια τα κλιμάκια της Ολυμπίας Οδού που κατά καιρούς έχουν επισκεφθεί τα «επίμαχα» σημεία. Έτσι, υπάρχουν διαβεβαιώσεις πως άμεσα ξεκινούν τα έργα στις γέφυρες Ροδιάς και Σελινούντα.

Πρόκειται για αντιπλημμυρικά έργα που περιλαμβάνονταν στις εκθέσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Αιγιαλείας, για τα οποία έχουν ασκηθεί πιέσεις τόσο από τη σημερινή δημοτική αρχή όσο και από την προηγούμενη, διότι κρίνονται απαραίτητα για τη θωράκιση της περιοχής.

Έτσι λοιπόν, όπως ανέφερε στο Protionline.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλης Χριστόπουλος, υπάρχει η διαβεβαίωση ότι τα έργα στις δύο γέφυρες ξεκινούν άμεσα καθώς ολοκληρώθηκαν οι εδαφοτεχνικές μελέτες που χρειάστηκαν και πραγματοιποιήθηκαν με γεωτρύπανο ενώ έχουν βγει και τα περιβαλλοντικά.

Σπουδαίο έργο για την τοπική κοινότητα Ροδιάς

Τη σπουδαιότητα της κατασκευής νέας γέφυράς για την κοινότητά της, ανέφερε στo Protionline.gr η πρόεδρος της Τ.Κ. Ροδιάς Άννα Πολυδωροπούλου, λέγοντας: ΄΄Αναμένουμε να δούμε τα μηχανήματα να ξεκινούν΄΄.

Να σημειωθεί ότι προ διμήνου, είχε βρεθεί στη Ροδιά κλιμάκιο της Ολυμπίας Οδού το οποίο πραγματοποίησε μετρήσεις στον ποταμό. Η πραγματογνωμοσύνη διήρκεσε επτά ημέρες. Στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας εμφανίστηκε άλλο κλιμάκιο αποτελούμενο από τρία άτομα, ο μελετητής του έργου και πραγματογνώμονες, προκειμένου να κάνουν μια τελευταία αυτοψία. Τότε διαβεβαίωσαν την πρόεδρο ότι το έργο θα εκτελεστεί μέσα στο καλοκαίρι. ΄΄Το έργο αυτό το περιμένουμε αρκετά χρόνια, καθώς υπάγεται στα αντιπλημμυρικά έργα της Ολυμπίας Οδού.

Είναι απολύτως αναγκαίο καθότι με την παλαιά γέφυρα, είχαμε κατά καιρούς προβλήματα στατικότητας και κυκλοφορίας. Η διαβεβαίωση που πήραμε προ ημερών ότι ξεκινάει η κατασκευή της νέας γέφυρας άμεσα, με ταυτόχρονη ενίσχυση της όχθης του ποταμού με ζαρζανέτ εκατέρωθεν της κοίτης από τη Νέα Εθνική Οδό μέχρι και τη θάλασσα, μας χαροποιεί ιδιαίτερα και περιμένουμε με ανυπομονησία τα μηχανήματα να ξεκινήσουν δουλειά. Σύμφωνα με υπολογισμούς, το έργο θα διαρκέσει περίπου ένα χρόνο΄΄.

Σημειώνεται ότι οι μελέτες εκτελέστηκαν από την ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ ενώ το έργο θα εκτελεστεί από τον ΑΚΤΟΡΑ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr