background img
banner
banner

Ατυχήματα στην Αλυκή αλλά και… καλάμια προβληματίζουν

ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΦΙΣΤΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΥΚΗΣ

Ένα ατύχημα τη νύχτα της Κυριακής, ευτυχώς χωρίς ανθρώπινες απώλειες ή τραυματισμούς, ήρθε να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες των ανθρώπων του Συλλόγου Αλυκής αλλά και όσων διαμένων στον πολυσύχναστο οικισμό του Αιγίου. Οδηγός τζιπ έχασε τον έλεγχο, παρέσυρε τον φράχτη κτήματος και το όχημα σφήνωσε στα καλάμια ύψους δύο μέτρων… Από τη μία τα συνεχή ατυχήματα από την άλλη η αναγκαιότητα να καθαριστούν τα κτήματα ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, κινητοποιούν τον σύλλογο που ζητά προσοχή από όλους.

Το ατύχημα σημειώθηκε στη 1.30 τη νύχτα της Κυριακής όταν το όχημα γκρέμισε τέσσερις κολόνες του φράχτη και εισήλθε στο κτήμα. Ευτυχώς, χάνοντας τον έλεγχο, ο οδηγός που κινείτο με κατεύθυνση προς τη λίμνη στο ύψος της στροφής πριν τα καταστήματα που βρίσκονται οι μπάρες στα αριστερά, δεν κατέληξε στη θάλασσα, αλλά ώθησε το όχημα στο κτήμα. Στη συνέχεια ήρθε άλλο όχημα που τράβηξε το τζιπ και συνέχισε την πορεία του. Βεβαίως… αφανίστηκε ο φράχτης και έτσι φάνηκε και το μέγεθος του προβλήματος της βλάστησης στο συγκεκριμένο κτήμα, χωρίς ωστόσο να είναι το μόνο στο οποίο παρατηρείται τέτοιο φαινόμενο.

Φωτό Αρχείου

Παραβλέπουν τη σήμανση, θέτουν τους άλλους σε κίνδυνο

΄΄Το συγκεκριμένο όχημα θα μπορούσε να έχει καταλήξει στη θάλασσα, ευτυχώς θα λέγαμε που μπήκε μέσα στο κτήμα. Εφιστούμε την προσοχή σε όσους κινούνται στην οδό Ποσειδώνος να μην ξεπερνούν τα όρια ταχύτητας. Είναι προφανές πως ο εν λόγω οδηγός δεν τήρησε το όριο που είναι 30 χιλιόμετρα την ώρα, διότι αν το τηρούσε δεν θα έχανε τον έλεγχο του οχήματος΄΄, είπε στo Protionline.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλυκής Νίκος Παπαδόπουλος. Επιπλέον, αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι πολλοί δεν τηρούν τη σήμανση και αναπτύσσουν πορεία αντίθετα στον μονόδρομο. ΄΄Η μονοδρόμηση ισχύει από την 1η Ιουλίου, το έχουμε ανακοινώσει, ισχύουν οι πινακίδες όμως δυστυχώς κάποιοι δεν τις τηρούν θέτοντας έτσι σε κίνδυνο πολύ κόσμο. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα αλλάξει΄΄, σημείωσε ακόμη ο πρόεδρος του Συλλόγου.

Να καθαριστούν τα κτήματα

Επιπλέον, ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε και για τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ακινήτων, επισημαίνοντας: ΄΄Η Αλυκή παρουσιάζει μεγάλη επισκεψιμότητα και ανάπτυξη. Είναι κρίμα να θέτουμε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και να μην είμαστε συνεπείς καθαρίζοντας τα κτήματά μας. Σαν σύλλογος θα αποταθούμε στον δήμο, ζητώντας να γίνουν συστάσεις στους ιδιοκτήτες ώστε να μην ζούμε με τον φόβο πρόκλησης φωτιάς. Μία τέτοια περίπτωση θα έθετε σε κίνδυνο εκατοντάδες ζωές. Τίθεται θέμα δημόσιας ασφάλειας΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr