background img
banner
banner

Δύσκολο και πιο ανταγωνιστικό το νέο πρωτάθλημα Preleague Volley Ανδρών

ΜΙΝΙ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΝΝΕΑ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥ Α.Ο. ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ ΠΟΥ ΦΕΤΟΣ ΕΧΕΙ ΥΨΗΛΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Το φετινό πρωτάθλημα της pre league των Ανδρών θα έχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας και πιο ισοδύναμες ομάδες, όπως θεωρούν όσοι γνωρίζουν την κατηγορία. O Α.Ο. Αιγιαλέων θα παρουσιαστεί σαφώς πιο δυνατός από πέρυσι (με την προσθήκη και των δύο βραζιλιάνων που θα ανακοινωθούν) και δεν θα είναι έκπληξη αν διεκδικήσει ακόμη και την άνοδο στη Volley League.Το γεγονός ότι θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο των 10 ομάδων, αντί για δύο των έξι το κάνει σίγουρα πιο ανταγωνιστικό, με περισσότερα παιχνίδια στην κανονική περίοδο (18 για κάθε ομάδα) και με πιο μακρινά ταξίδια.

Ακόμη δεν μπορούμε να μιλήσουμε για φαβορί και αουτσάιντερ αφού τα ρόστερ δεν εχουν ολοκληρωθεί και ο “καθρέπτης” για όλους θα είναι ο αγωνιστικός χώρος. Οι 10 “μονομάχοι” θα είναι: Oι δύο ομάδες που υποβιβάστηκαν από την Α1 Εθνική (volley league) δηλαδή ο Αριστοτέλης Σκύδρας με τον ΟΦΗ που θα πάρουν τις θέσεις των Περσέα και Φίλιππου Βέροιας (που έτσι κι αλλιώς δεν δήλωσε πέρυσι συμμετοχή στο πρωτάθλημα). Είναι οι έξι που παρέμειναν από πέρυσι, δηλαδή ο Κέρκης Σάμου, ο Φλοίσβος Παλαιού Φαλήρου, ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης, ο Α.Ο. Αιγιαλέων, ο Άρης Θεσσαλονίκης και ο Πανερυθραϊκός και οι δύο που ανέβηκαν από την Α2, ο Πανιώνιος και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Ας γνωρίσουμε καλύτερα τους εννέα αντιπάλους του Α.Ο. Αιγιαλέων στο μικρό αφιέρωμα που ακολουθεί.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΚΥΔΡΑΣ: Επέστρεψε άμεσα στην preleague

Ο Αριστοτέλης Σκύδρας είναι από τα πιο ιστορικά σωματεία βόλει στην Ελλάδα, με πολλά τμήματα σε όλες τις κατηγορίες και δεκάδες παιδιά στις Ακαδημίες. Μια πραγματική “κυψέλη” του αθλήματος στη βόρεια Ελλάδα. Πέρυσι έκανε το μεγάλο “άλμα” κερδίζοντας την άνοδο για τη Volley League μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες καθώς είχε παίξει πάλι στη μεγάλη κατηγορία στα μέσα της δεκαετίας του 80. Ωστόσο δεν κατάφερε να παραμείνει και επέστρεψε άμεσα στην pre league, όπου – λογικά – θα είναι μία από τις ομάδες που θα στοχεύσουν στην είσοδό τους στα πλέι οφ διεκδικώντας εκ νέου την άνοδο.

ΟΦΗ: Υποβιβασμός μετά από 4 χρόνια

Στις 14/4/2019 ο ΟΦΗ έβαλε ξανά το Κρητικό βόλει στα “σαλόνια”. Για πρώτη φορά στην ιστορία του, πέτυχε την άνοδο του στην Volley League και εκπροσώπησε μέχρι πέρυσι για 4η συνεχόμενη χρονιά την Κρήτη, στην μεγάλη κατηγορία του Ελληνικού βόλει, ωστόσο στο τέλος της σεζόν υποβιβάστηκε. Με σταθερά βήματα, επενδύει κάθε χρόνο σε θέματα οργάνωσης και αγωνιστικών στόχων και η κύρια στόχευση του ΟΦΗ, είναι να αποτελέσει μια σταθερή δύναμη και στην κατηγορία της preleague και να διεκδικήσει την άμεση επιστροφή του. Ο ΟΦΗ ιδρύθηκε το 1925 και το τμήμα βόλει ήταν από τα πρώτα του συλλόγου.

ΚΕΡΚΗΣ ΣΑΜΟΥ: Νέα προσπάθεια για την πολυπόθητη άνοδο

Το βόλεϊ είναι ένα άθλημα με πολλούς φιλάθλους στη Σάμο και στο νησί έχουν την ευκαιρία μέσω του Κέρκη Μαραθοκάμπου, να νιώσουν έντονες συγκινήσεις στηρίζοντας κάθε χρόνο τη ομάδα που πρωταγωνιστεί στην preleague. Τις δύο τελευταίες χρονιές έφτασε στην πηγή αλλά… νερό δεν ήπιε. Πέρυσι έδωσε αγώνες μπαράζ με την Καλαμάτα ΄80 και η ομάδα της Μεσσηνίας ήταν εκείνη που κέρδισε την άνοδο για τη μεγάλη κατηγορία. Ο στόχος και πάλι θα είναι ίδιος και θα προσπαθήσει να κάνει πράξη τη ρήση “τρίτη και φαρμακερή”. Θα είναι σίγουρα από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν.

ΦΛΟΙΣΒΟΣ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ: Με πολλά νέα πρόσωπα

Με τον Ανδρέα Ανδρεάδη των 7 Πρωταθλημάτων Ελλάδας, 3 Κυπέλλων, 2 Λιγκ Καπ και 2 Σούπερ Κάπ ως τη μεγάλη φετινή μεταγραφή και αρκετά ακόμη νέα πρόσωπα στο ρόστερ, ο Φλοίσβος Π.Φαλήρου έχει αρκετά υψηλές βλέψεις στο νέο πρωτάθλημα. Πέρυσι στην “παρθενική” του συμμετοχή στην preleague ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός καταφέρνοντας να μπει στα πλει οφ, αλλά μέχρι εκεί. Στο πολύ αμφίρροπο νέο πρωτάθλημα αποτελεί ένα ερωτηματικό για το μέχρι που μπορεί να φτάσει αλλά δείχνει ικανός για όλα. Πάντως είσοδος στα πλέιο οφ μάλλον θα είναι έκπληξη.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Με “όπλο “ το…βαρύ όνομα

Το ανδρικό τμήμα βόλει του Ηρακλή ιδρύθηκε το 1921 και αποτελεί ένα από τα αρχαιότερα σωματεία (και) στο βόλει. Καλλιεργεί τμήματα τόσο ενηλίκων όσο και νεαρότερων ηλικιακά πετοσφαιριστών. Διαθέτει τη νομική μορφή του ερασιτεχνικού πετοσφαιρικού σωματείου και έδρα του είναι το “Κατσάνειο” Κλειστό Γυμναστήριο, το οποίο έχει χωρητικότητα 700 θέσεων.
Αποτελεί μία από τις πιο αξιόλογες και πετυχημένες ελληνικές ομάδες πετοσφαίρισης τόσο στην Ελλάδα όσο και στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Το ανδρικό τμήμα έχει κατακτήσει συνολικά 17 τίτλους. Πέρυσι πραγματοποίησε αξιόλογη πορεία και περίπου στα ίδια επίπεδα αναμένεται να κυμανθεί και φέτος, χωρίς λογικά να έχει βλέψεις ανόδου.

ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Στα περυσινά επίπεδα

Ο Α.Σ. Άρης ΤΑΠ είναι το τμήμα βόλεϊ που έχει αναδείξει σπουδαίους αθλητές, που στελέχωναν κατά καιρούς την Εθνική Ελλάδος, μεταξύ των οποίων έναν εκ των κορυφαίων Ελλήνων πασαδόρων, τον Σάκη Μουστακίδη. Τα τελευταία χρόνια έχει χάσει την αίγλη του παρελθόντος και ο στόχος στο νέο πρωτάθλημα δεν μπορεί να είναι άλλος από την παραμονή. Πέρυσι σώθηκε στα πλει άουτ επικρατώντας του Πανερυθραϊκού και φέτος θα προσπαθήσει να παραμείνει με λιγότερα “καρδιοχτύπια”. Σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ ο κόσμος του Άρη δεν στηρίζει στον ίδιο βαθμό το τμήμα του βόλει και αυτό είναι το μεγάλο παράπονο των ανθρώπων της ομάδας.

ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ: Με παράδοση στις υποδομές

Ο Πανερυθραϊκός Αθλητικός Σύλλογος δραστηριοποιείται στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας, στην Αττική, όπου και βρίσκονται οι έδρες των τμημάτων του. Το τμήμα ανδρικής πετοσφαίρισης του συλλόγου ιδρύθηκε το 1977 και πρωτεργάτες του ήταν οι Μιχάλης Χατζηπέρρος, Κώστας Βακάκης και Αντώνης Γουρουντής. Έδρα του είναι το Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Ερυθραίας «Στέλιος Καλαϊτζής», χωρητικότητας 300 θεατών. Εχει μεγάλη παράδοση στα τμήματα υποδομής με πολλές διακρίσεις στις μικρές ηλικίες και κάθε χρόνο στο ανδρικό τμήμα προστίθενται παίκτες από τα μικρά τμήματα. Πέρυσι σώθηκε στο…παρά 5 και φέτος ο στόχος θα είναι πάλι η παραμονή.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Επέστρεψε για να… μείνει

Το τμήμα πετοσφαίρισης του Πανιωνίου είναι το πρώτο στον ελληνικό χώρο αφού ιδρύθηκε στη Σμύρνη το 1913. Το 1919 διεξήχθη πρωτάθλημα βόλεϊ στη Σμύρνη με τη συμμετοχή οκτώ συλλόγων και νικητή τον Πανιώνιο. Ήταν η πρώτη διοργάνωση αγώνων βόλεϊ από ελληνικές ομάδες. Στη συνέχεια η ομάδα δεν παρουσίασε επιτυχίες. Λειτουργούσε επί χρόνια στη σκιά της αντίστοιχης ομάδας του συμπολίτη Μίλωνα και κάποια στιγμή αδρανοποιήθηκε και επανιδρύθηκε το 1970. Φέτος ανέβηκε από την Α2 και ο στόχος της δεν είναι άλλος από την παραμονή της στην preleague.

EΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: Το τμήμα βόλει τον έκανε γνωστό

Ο Μουσικός Γυμναστικός Σύλλογος Εθνικός Αλεξανδρούπολης ιδρύθηκε το 1927 και από τη δεκαετία του ‘70 άρχισε η ανάπτυξη των τμημάτων πετοσφαίρισης και καλαθοσφαίρισης ενώ το ποδόσφαιρο ήταν το δεύτερο τμήμα μετά το μουσικό. Η πετοσφαίριση όμως είναι το πιο βασικό τμήμα του συλλόγου, αυτό που έκανε γνωστό τον Εθνικό στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Επίσης, διαθέτει τμήματα υποδομής, τα οποία κατέχουν πανελλήνιους τίτλους. Στα τελευταία χρόνια όμως βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και φέτος κέρδισε την άνοδο από την Α2 Εθνική. Από τις ομάδες που θα αποτελέσουν “ερωτηματικά” της κατηγορίας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr