background img
banner
banner

Η Τέχνη του Θεάτρου ξεδιπλώνεται στη σκηνή του «Γ. Παππάς»

ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Μεγάλης αξίας και ιδιαίτερης σημασίας πολιτιστικό καλοκαίρι αναμένεται το φετινό που έχει ήδη ξεκινήσει, με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου Αιγιαλείας να διοργανώνει πάρα πολλές εκδηλώσεις με μεγάλο ενδιαφέρον και “πολύχρωμο φόντο”.

Όσοι θα βρεθούν το επόμενο διάστημα και μέχρι τα τέλη Αυγούστου στην περιοχή, πρόκειται να απολαύσουν ίσως τις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις της φετινής σεζόν πανελλαδικά και φυσικά, μία πλειάδα ηθοποιών που τις τελευταίες δεκαετίες διαπρέπουν στην Τέχνη του Θεάτρου.

Στο “επίκεντρο του ενδιαφέροντος” γι’ αυτές τις ενδιαφέρουσες και πολύ δημοφιλείς παραστάσεις που πρόκειται να απολαύσει το φιλοθεάμον θεατρόφιλο κοινό, είναι το υπαίθριο θέατρο Γεώργιος Παππάς, καθώς στη σκηνή του θα φιλοξενηθούν συνολικά 12 θεατρικές παραστάσεις πανελλήνιας εμβέλειας, σε διάστημα 30 ημερών, ξέχωρα από τις υπόλοιπες μουσικοχορευτικές παραστάσεις ή τις εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος που έχουν ήδη προγραμματιστεί.

Πρόκειται για έργα από το κλασικό αλλά και σύγχρονο ρεπερτόριο, έργα παγκόσμιας κλίμακας που σίγουρα, όχι μόνο θα συζητηθούν και θα προσελκύσουν εκατοντάδες επισκέπτες, αλλά και θα γίνουν αφορμή να συμπληρωθεί το “παζλ” της φετινής, πραγματικά υψηλής, πολιτιστικής κουλτούρας που προωθεί και πραγματοποιεί η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Ενίσχυση της θεατρικής κουλτούρας

Η μεγάλη “στρατιά” σκηνοθετών, ηθοποιών και συντελεστών των διαφόρων θεατρικών παραστάσεων που έχουν προγραμματιστεί, ξεκινά ουσιαστικά από την Δευτέρα 24 Ιουλίου και τελειώνει τη Τετάρτη 23 Αυγούστου, εκδηλώσεις που αφορούν τις θεατρικές παραστάσεις που θα παρουσιαστούν στην περιοχή και μόνο. Έπειτα από τις επιτυχημένες εμφανίσεις των ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων της Αιγιάλειας, που όχι μόνο αγκάλιασε ο κόσμος αλλά και στήριξε επισταμένως με την παρουσία του και το χειροκρότημά του, έρχονται πλέον οι εμφανίσεις θεατρικών ομάδων πανελλήνιας εμβέλειας, να ξεσηκώσουν το φιλοθεάμον κοινό της Αιγιάλειας και να χαρίσουν όμορφες στιγμές. Είναι συναισθήματα τραγωδίας ή κωμωδίας, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της πολιτιστικής κουλτούρας που χτίζει σιγά – σιγά ο δήμος Αιγιάλειας και οι υπεύθυνοι των καλλιτεχνικών προγραμμάτων, από το τέλος της πανδημίας και μετά.

To Protionline.gr συγκέντρωσε σε αυτό το ρεπορτάζ, όλες τις παραστάσεις της Τέχνης του Θεάτρου που θα παρουσιαστούν στον υπαίθριο χώρο του Θεάτρου Γιώργος Παππάς φέτος το καλοκαίρι και προτρέπει τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής, όχι μόνο να επισκεφθούν αυτές τις παραστάσεις αλλά και να τις ενισχύσουν δραστικά. Έμμεσα θα ενισχύσουν και την πολιτιστική κουλτούρα της Αιγιάλειας, τα ήθη και τα έθιμα που “φέρνει” στην ταυτότητα της από αρχαιοτάτων χρόνων και βεβαίως, που κουβαλά μέχρι τις επόμενες γενιές.

Να σημειωθεί ότι, η γενική είσοδος όλων των παραστάσεων είναι από 12 έως 22 ευρώ (το κανονικό εισιτήριο) κόστος που θα επιβαρύνεται ο θεατής στην είσοδο του υπαίθριου χώρου Γεώργιος Παππάς, ενώ ισχύουν φοιτητικά, παιδικά και εισιτήρια ΑΜΕΑ σε χαμηλότερες τιμές. Όλες οι παραστάσεις ξεκινούν στις 9.30 το βράδυ και απαγορεύονται οι φωτογραφίες ή οι βιντεοσκοπήσεις από κινητά τηλέφωνα. Τέλος να επισημανθεί ότι, στην εν λόγω λίστα δεν συγκαταλέγονται οι προγραμματισμένες παιδικές θεατρικές παραστάσεις, οι ερασιτεχνικές προσπάθειες διαφόρων ομάδων και οι παραστάσεις Καραγκιόζη, καθώς το ρεπορτάζ ασχολήθηκε αμιγώς με τις μεγάλες, επαγγελματικές θεατρικές ομάδες που θα επισκεφτούν φέτος τον δήμο.

Οι παραστάσεις

Πρώτος σταθμός στις φετινές θεατρικές παραστάσεις, θα είναι η κωμωδία “Μαύρη Σαμπούκα” που θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 24 Ιουλίου. Πρόκειται για ένα έργο που δύο εκ διαμέτρου αντίθετοι χαρακτήρες βρίσκονται αντιμέτωποι με την πιο τρελή νύχτα της ζωής τους. Παίζουν οι Τόλης Παπαδημητρίου, Αντώνης Στάμος, Ανάργυρος Βαζαίος, και Γραμματική Γκόρου.

Την Παρασκευή 28 Ιουλίου θα παρουσιαστεί το κλασικό θεατρικό έργο “Εκάβη”. Ένα διαχρονικό και αξιόλογο έργο του Ευριπίδη, ο οποίος γίνεται πιο σύγχρονος και εξωστρεφής από ποτέ. Μια ιστορία που οι ζωντανοί και οι πεθαμένοι “ισορροπούν” ανάμεσα στον θρήνο και την εσωτερική εξιλέωση της ανθρώπινης ύπαρξης. Παίζουν οι Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Μαρίνα Καλογήρου, Ελένη Κοκκίδου, Ηλεάνα Μπάλλα, Άκης Σακελλαρίου και Αλέκος Συσσοβίτης.

Τη Δευτέρα 31 Ιουλίου, ο γνωστός σκηνοθέτης και ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης παρουσιάζει τη «Δωδέκατη νύχτα» μία τρελή κωμωδία του William Shakespeare που δεκαετίες τώρα έχει κερδίσει το φιλοθεάμον κοινό και βγάζει αυθόρμητο γέλιο περιγράφοντας κωμικοτραγικές καταστάσεις. Παίζουν οι Γιώργος Κιμούλης, Σοφία Βογιατζάκη, Άννα Μονογιού, Σταύρος Καραγιάννης, Λίλη Τσεσματζόγλου και Άρης Τρουπάκης.

Ο “Τυχαίος Θάνατος Ενός Αναρχικού” είναι θεατρικό έργο του Ιταλού συγγραφέα και βραβευμένου με Νόμπελ λογοτεχνίας Ντάριο Φο. Θεωρείται κλασικό έργο της Τέχνης του 20ου αιώνα και παίζουν οι Πάνος Βλάχος, Φοίβος Ριμένας, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας και Στέλιος Πέτσος, ενώ η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Κακλέα. Η παράσταση θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 2 Αυγούστου και αναμένεται να ξεχωρίσει.

Επόμενος θεατρικός “σταθμός” στο υπαίθριο θέατρο της πόλης του Αιγίου θα είναι το γνωστό έργο “Βάκχες” του Ευριπίδη, την Πέμπτη 3 Αυγούστου σε σκηνοθεσία Ε. Μαυρίδη. Τους κύριους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Δημήτρης Λάλος στο ρόλο του Διόνυσου και ο Γιώργος Χριστοδούλου στο ρόλο του Πενθέα, ενώ τον ρόλο της Αγαύης ερμηνεύει η ίδια η σκηνοθέτις. Εμφανίζονται επίσης Βίκυ Βολιώτη, Θανάσης Δόβρης, Γιώργος Τριανταφυλλίδης και Δήμητρα Κούζα.

Την Παρασκευή 4 Αυγούστου “Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων” του Lewis Carroll κάνει την εμφάνισή της, προσπαθώντας να μαγνητίσει τα βλέμματα του κοινού του Γεώργιος Παππάς, με τους Ναταλία Δραγούμη και Μέμο Μπεγνή σε πρωταγωνιστικούς ρόλους και στην καλύτερη φάση της καριέρας τους.

Την Κυριακή 6 Αυγούστου ο Οιδίπους Τύραννος, το κλασσικό έργο της αρχαίας εποχής και ένα από τα πιο σημαντικά έργα της θεατρικής δημιουργίας, παρουσιάζεται στο υπαίθριο θέατρο σε σκηνοθεσία του Σίμου Κακάλα με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο, ενώ στον ρόλο της Ιοκάστης θα είναι η Μαριλίτα Λαμπροπούλου. Μαζί τους ένα σύνολο σημαντικών ηθοποιών, όπως Γιάννης Νταλιάνης, Χρήστος Μαλάκης, Γιώργος Αμούτζας και άλλοι.

Επόμενο θεατρικό “βήμα” είναι την Τετάρτη 9 Αυγούστου. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν την ξεκαρδιστική κωμωδία “Άντρες με τα όλα τους”, μία όμορφη κωμωδία που έχει αποσπάσει θετικές κριτικές, φέτος. Παίζουν οι Σωτήρης Καλυβάτσης, Γ. Γαλίτης, Η. Ματιάμπα, Θ. Πατριαρχέας, Ντ. Νούρκα, Ελ. Καρακάση, Π. Χοροζίδου, Β. Κάβουρα.

Άλλο ένα κλασικό έργο θα παρουσιαστεί το Σάββατο 12 Αυγούστου με την Δήμητρα Μουτάφη και τον Στέλιο Παπαζήση στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, αποδίδοντας την ιστορία του κλασικού έργου “Ηλέκτρα” του αρχαίου συγγραφέα και δραματουργού Σοφοκλή.

Την Πέμπτη 17 Αυγούστου το έργο “Εφημερίς Κυριών” θα προσπαθήσει να κερδίσει τις καρδιές των θεατών. Μια ιδιαίτερη παράσταση αφιερωμένη στην πρώτη Ελληνίδα φεμινίστρια και εκδότρια εφημερίδας, την Καλλιρρόη Σιγανού – Παρρέν, η οποία σαν σε όνειρο, συναντιέται με τη λυρική ποιήτρια Σαπφώ και μέσα από τους διαλόγους τους παρουσιάζονται η ζωή, το έργο και οι αγώνες για τη χειραφέτηση της γυναίκας.

Οι υπόλοιπες παραστάσεις, είναι την Παρασκευή 18 Αυγούστου το κλασικό έργο “Μήδεια” του Ευριπίδη με την Μαρία Κίτσου στον πρωταγωνιστικό ρόλο να αναμένεται να κερδίσει τις εντυπώσεις και τα βλέμματα του κοινού της Αιγιάλειας, ενώ τη Δευτέρα 21 Αυγούστου θα παρουσιαστεί η κωμωδία “Ανδρική νοημοσύνη – οξύμωρο” με τον ηθοποιό Π. Πολυδερόπουλο σε μεγάλα πρωταγωνιστικά κέφια. Οι φετινές παραστάσεις, κλείνουν τη Τετάρτη 23 Αυγούστου με το πλέον αξιόλογο θεατρικό έργο του Αριστοφάνη, το κλασικό “Βάτραχοι” με τον Άρη Σερβετάλη να “μαγνητίζει” εκαντοντάδες βλέμματα, στον πρωταγωνιστικό ρόλο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΞΟΔΟΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr