background img
banner
banner

Λήγει το… τελεσίγραφο του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου για τη σταφίδα

ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΓΩΓΩΝ

Σε συνεχή επικοινωνία με σταφιδοπαραγωγους εντός και εκτός Αιγίου, βρίσκεται το Διοικητικό Συμβούλιο του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου Αιγιαλείας, ώστε να γίνει μια πρώτη εκτίμηση των ζημιών από τις καιρικές συνθήκες πού επικράτησαν φέτος.

΄΄Θεωρούμε ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα (κακές καιρικές συνθήκες, εγκατάλειψη λόγω κόστους, χαμηλών τιμών και μείωση των επιδοτήσεων) η παραγωγή θα είναι πολύ μικρότερη από πέρυσι με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εμπορία του προϊόντος και το μέλλον της καλλιέργειας. Αν συνεχιστεί η ίδια πολιτική από τους μεταποιητές-εξαγωγείς, δηλαδή να έχουμε φτάσει Ιούλιο και να μην έχουν εξοφλήσει την περσινή παραγωγή, αλλά ούτε να συμφωνούν σε μια λογική τιμή (1,80) για τη φετινή παραγωγή, ώστε να καλυφθούν τα έξοδα ,να μείνει κάτι στον παραγωγό να επιβιώσει και να αρχίσει το προϊόν να ανακάμπτει, ο Σύλλογος πρέπει να αναζητήσει άλλες λύσεις όπως η ελεύθερη διακίνηση χλωρής σταφίδας προς τα οινοποιεία σε μια καλή τιμή, έτσι να καλυφθούν και οι ανάγκες που θα προκύψουν από την μείωση της παραγωγής των σταφυλιών΄΄, επισημαίνεται εκ μέρους του Ανεξάρτητου.

Επιπλέον, τονίζονται και τα εξής: ΄΄Η Παρασκευή 7 Ιουλίου είναι η ημερομηνία που έβαλε η Συνέλευση του Συλλόγου ώστε να εξοφλήσουν οι έμποροι τα τιμολόγια της περσινής παραγωγής σταφίδας και η Ένωση να πληρώσει τους υπόλοιπους παραγωγούς με την ίδια τιμή που πλήρωσε τα ζυγολόγια Αυγούστου- Σεπτεμβρίου, δηλαδή το 1,25 μακιναρισμένη, όπως αποφασίστηκε στη Συνέλευση της ΣΚΟΣ τον Αύγουστο 2022. Δυστυχώς, από ό,τι φαίνεται, όσοι πήγαν τη σταφίδα για αποθήκευση δεν θα πάρουν την ίδια τιμή με τους υπόλοιπους και οι ιδιώτες έμποροι ακόμα δεν πλήρωσαν το σύνολο των τιμολογίων προς τους αγρότες΄΄.

Καταλήγοντας, η διοίκηση του Ανεξάρτητου Αγροτικού Συλλόγου επισημαίνει πως ΄΄όσοι ενδιαφέρονται να καταθέσουν αγωγές και εντολές πληρωμής, από Παρασκευή απόγευμα, μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Δικηγόρο του Συλλόγου κ.Γεωργιο Μπεσκο 6974033304΄΄.

Αιτήσεις ζημιάς για το χαλάζι στις κοινότητες Ροδιάς και Νικολαιίκων

Εν τω μεταξύ, ως τις 10 Ιουλίου, οι παραγωγοί των τοπικών κοινοτήτων Νικολαιίκων και Ροδιάς που οι γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις ζημιώθηκαν στο φυτικό κεφάλαιο από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, λόγω χαλαζόπτωσης στις 25 Ιουνίου, μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις ζημιάς για αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στο 2691029279. Δικαιολογητικά: 1. ΑΦΜ, 2. Αριθμός λογαριασμού Τραπέζης. Κόστος δήλωσης 0,.10 ευρώ το δέντρο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr