background img
banner
banner

ΜΠΑΣΚΕΤ: Οι πέντε ομάδες της ΕΣΚΑ-Η “μονοπωλούν” το ενδιαφέρον στον 1ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΕΜΕΝΗΣ, ΑΧΑΓΙΑ, ΠΓΕ, ΑΕ ΓΛΑΥΚΟΥ/ΕΣΠΕΡΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ “ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΝ”

Ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις αλλά πέντε συνολικά ομάδες της ΕΣΚΑ-Η μετέχουν φέτος στον 1ο όμιλο μπάσκετ της Γ΄ Εθνικής, δηλαδή σχεδόν οι μισές (από τις 12) γεγονός που σημαίνει, ότι θα έχουν ρόλο ρυθμιστή στον όμιλο. Η ενίσχυσή τους συνεχίζεται και πιθανότατα κάποιες θα παίξουν και πρωταγωνιστικό ρόλο στο νέο πρωτάθλημα. Κάτι που θα εξαρτηθεί και από την τελική μορφή που θα έχει ο 1ος όμιλος και που θα γίνει γνωστός τις επόμενες ημέρες.

Από τους 11 αντιπάλους της στο πρωτάθλημα, ο Αστέρας Τέμενης γνωρίζει σίγουρα τις 7. Δηλαδή τις υπόλοιπες 4 της ΕΣΚΑ-Η (Αχαγιά 82, Παναχαϊκή, Γλαύκο/Έσπερο, Προμηθέα 2014), τον ΚΑΟ Κορίνθου και άλλες δύο από την Πελοπόννησο. Τον Αργοναύτη Νέας Κίου και τους Γαργαλιάνους που ανέβηκαν φέτος ως πρωταθλητές από ΕΣΚΑΚ και ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ αντίστοιχα. Απομένουν 4 θέσεις για να συμπληρωθεί η 12αδα και αυτές θα προκύψουν από Αθήνα, εκτός και αν τοποθετηθεί και μία από τη νησιωτική Ελλάδα, κάτι που δεν έγινε πέρυσι, που πάντως ο όμιλος είχε 10 ομάδες αντί για 12 που θα είναι φέτος.

Ετοιμάζει νέες προσθήκες ο Αστέρας

Ο “νεοφώτιστος” Αατέρας Τέμενης απέκτησε μέχρι στιγμής δύο ικανότατους γκαρντ, το 32χρονο Ανδρέα Βουρνά και το 24χρονο Γιώργο Σακελλαρόπουλο, ενώ έχουν ανανεώσει πέντε παίκτες από το περυσινό ρόστερ. Ο Διαμαντής Σταθακόπουλος, ο Άγγελος Δούβος, ο Γιώργος Ράπτης, ο Γρηγόρης Τσινούκας και ο Τάσος Βαγενάς. Δηλαδή το ρόστερ αριθμεί αυτή τη στιγμή επίσημα 7 παίκτες αλλά σίγουρα η ενίσχυση θα συνεχιστεί με έμπειρους παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά. Ας δούμε και τις πιο σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις και ανανεώσεις που έχουν κάνει μέχρι στιγμής οι υπόλοιπες τέσσερις ομάδες της ΕΣΚΑ-Η που μετέχουν στον 1ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής.

ΑΧΑΓΙΑ ΄82: Με Γιάννη Ελευθεριάδη στο “τιμόνι”

Ο Α.Ο. Αχαγιά 82 που υποβιβάστηκε πέρυσι από τη Β΄ Εθνική, ξεκίνησε συνεργασία με τον έμπειρο ομοσπονδιακό προπονητή Γιάννη Ελευθεριάδη που θα τον οδηγήσει στο νέο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Ο coach Ελευθεριάδης έχει μια ξεχωριστή καριέρα ως προπονητής των εθνικών ομάδων (Ανδρών, Νέων, Εφήβων και Παίδων), αλλά και σε συλλογικό επίπεδο, όπου διετέλεσε προπονητής των Προμηθέα Πατρών, Ολυμπιάδας Πατρών, Aπολλωνα Πατρών, Εσπεροου ΑΟΠΑ, Κόροιβου Αμαλιάδας και Έσπερου Κω.

Σε αναπτυξιακό επίπεδο διετέλεσε προπονητής του Εσπέρου ΑΟΠΑ, Παναχαϊκής, Προμηθέα Πατρών και Απόλλωνα Πατρών. Σημαντικό γεγονός επίσης αποτελεί η επιστροφή του Δημήτρη Λυμπέρη που στο πρόσφατο παρελθόν φόρεσε για τέσσερα χρόνια τη φανέλα της ομάδας ενώ όπως είναι γνωστό πέρασε και από δύο ομάδες της Αιγιάλειας. Αγωνίστηκε και με τον Κεραυνό και με την Ακράτα στη Γ΄ Εθνική. Ανακοίνωσε επίσης την ανανέωση συνεργασίας με τον εμβληματικό αρχηγό Παναγιώτη Ταρνάρη, τον 19χρονο γκαρντ Νίκο Κανελάκη, αλλά έχασε τον Φίλιππο Φραντζή, έπειτα από τέσσερα χρόνια εξαιρετικής συνύπαρξης. Οι μεταγραφές και οι ανανεώσεις φυσικά θα συνεχιστούν στο επόμενο διάστημα.

Α.Ε. ΓΛΑΥΚΟΥ ΈΣΠΕΡΟΥ: Δυναμικό μεταγραφικό “μπάσιμο”

Η Ένωση Γλαύκου Έσπερου που τερμάτισε στην 5η θέση πέρυσι στον 1ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής, συνεχίζει με τον απόλυτα επιτυχημένο Σπύρο Γκοργκόλη στον πάγκο. Η ομάδα της Πάτρας ξεκίνησε εντυπωσιακά την ενίσχυσή της αποκτώντας με τον 23χρονο, ύψους 2.04 σέντερ Βασίλη Μπαρδάκα, τον 23χρονο Δημήτρη Τζερμπατζίδη, ύψους 1.85, που αγωνίζεται ως guard και εντυπωσίασε πέρυσι με την ΕΑ Παραλίας στην Α1 ΕΣΚΑ-Η. Ξεκίνησε την καριέρα του στον Ιωνικό Νίκαιας (2016), ενώ στην Πάτρα βρίσκεται ως φοιτητής.

Απέκτησε επίσης τον Στέλιο Μαράντη, γεννημένος το 2004, ύψους 2.00, παίκτης που αγωνίζεται ως forward και την αγωνιστική χρονιά 2022-23 αγωνίστηκε με τον Α.Ο. Αιγάλεω στην Β΄ Εθνική, καταλαμβάνοντας με την ομάδα της Δυτικής Αττικής την 5η θέση. Έγινε επέκταση της συνεργασίας με τον Αντώνη Πανόπουλο (23χρ., ύψους 1.84) παίκτη που αγωνίζεται ως guard και προέρχεται από την Ακαδημία του Έσπερου ΑΟΠΑ, μητρικού σωματείου της Ένωσης, όπου αγωνίστηκε ως το 2018, με τον Σπύρο Κουνάδη, 20 ετών ύψους 1.92, forward που επίσης προέρχεται από την Ακαδημία του Έσπερου ΑΟΠΑ, χωρίς να έχει ποτέ αγωνιστεί σε άλλη ομάδα, τον Χρήστο Θωμόπουλο 23 ετών, με τον Χρήστο Αργυρόπουλο 20 ετών ύψους 1.99, center (και οι δύο προέρχονται από την Ακαδημία του Έσπερου ΑΟΠΑ) και τον Φίλιππο Ροκανά, που θα είναι και ο αρχηγός της ομάδας την νέα αγωνιστική χρονιά.

Ο γεννημένος την 13η Δεκεμβρίου 1995 στην Πάτρα, ύψους 1.87, παίκτης αγωνίζεται ως shooting guard και προέρχεται από την Ακαδημία του Έσπερου ΑΟΠΑ. Τέλος, η Α.Ε. Γλαύκου-Έσπερου ΑΟΠΑ Πάτρας ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της και με τον Λουκά Μπόγρη. Ο γεννημένος την 14η Νοεμβρίου 2003 στην Αθήνα, ύψους 2.01, παίκτης αγωνίζεται ως power forward/center

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ: Με “οδηγό” την παλιά… φρουρά

Μετά τους γκαρντ Θεοδόση Γκόβα και τον Νίκο Μοσχοβάκη δύο ακόμη παίκτες της Παναχαϊκής, ο έμπειρος σέντερ Σωκράτης Μαναβόπουλος (φωτο) και ο φόργουορντ Παναγιώτης Νικολάου ανανέωσαν τη συνεργασία τους με την Ανδρική ομάδα μπάσκετ της Παναχαϊκής. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι τέσσερις έχουν αγωνιστεί στον Κεραυνό με τον Γκόβα να έχει παίξει ακόμη σε Ακράτα και Ήφαιστο/Αχιλλέα! Οι “κοκκινόμαυροι” θα πορευτούν στο νέο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής με “οπλο” την εμπειρία αλλά και την “καυτή” έδρα τους.

Η Παναχαϊκή Γ.Ε. είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ακόμη την απόκτηση σημαντικών παικτών που ενισχύουν σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ της. Τον Βασίλη Γιαννικόπουλο (35χρ., 1,95μ., γκαρντ/φόργουορντ) αθλητή με τεράστια εμπειρία στις εθνικές κατηγορίες (Απολλωνιάδα, Απόλλωνα, Κόροιβο, Εσπερο ΑΟΠΑ, Προμηθέα, Γλαύκο, Αίολο Αγυιάς) που ήρθε να προστεθεί μετά τους Γιώργο Μπαλή, Αντώνη Καλογιάννη και τον Σπύρο Σαλάι 26 ετών και ύψους 2,03μ. πάουερ φόργουορντ που πρόπερσι έπαιξε στην Καλαμάτα και πέρυσι στο ΣΕΦΑ Ανδραβίδας.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 2014: Νέος προπονητής ο Βασίλης Σκροπολίθας

O Βασίλης Σκροπολίθας αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του Προμηθέα 2014 στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας για την σεζόν 2023-24. Ο έμπειρος τεχνικός βρίσκεται από το 2020 στο προπονητικό δυναμικό της Ακαδημίας του Προμηθέα, έχοντας να επιδείξει σπουδαία δείγματα δουλειάς σε αυτό το διάστημα. Γεννήθηκε το 1981 και είναι απόφοιτος Γυμναστικής Ακαδημίας, με ειδικότητα στην καλαθοσφαίριση. Άρχισε την ενασχόληση του με το μπάσκετ ως αθλητής, έχοντας αγωνιστεί σε αρκετές τοπικές ομάδες (Γλαύκος, Αίολος, ΕΑΠ). Όσο αφορά στο ρόστερ και αυτή τη χρονιά έχει να επιλέξει μέσα από δεκάδες νεαρούς αθλητές και σίγουρα θα παρουσιάσει και νέα “φυντάνια” από μικρότερα τμήματα με αρχικό στόχο την παραμονή.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr