background img
banner
banner

Στο κτίριο του Ε.Κ.Α.ΜΕ. θα μεταφερθεί το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ Αιγίου

ΕΦΟΣΟΝ ΑΥΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟ – ΘΕΤΙΚΑ ΕΚΡΙΝΕ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ

Η αναζήτηση του χώρου που θα πληροί τις προϋποθέσεις ώστε να μεταφερθεί και να στεγαστεί το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο, φαίνεται πως οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του Ειδικού Κέντρου Αποκατάστασης και Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρίες Αιγίου, στο τέρμα της οδού Μητροπόλεως. Πολύ δε περισσότερο, από τη στιγμή που οσονούπω το Ε.Κ.Α.ΜΕ. θα εγκατασταθεί στο δικό του «σπίτι» που ολοκληρώνεται στην οδό Κλεισούρας.

Πριν από δύο ακριβώς χρόνια δημιουργήθηκε το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ Αιγίου και στεγάστηκε σε πρώτη φάση σε χώρο του 1ου Γενικού Λυκείου Αιγίου, ωστόσο, δεδομένων των αναγκών του, κρίθηκε πως πρέπει να μεταφερθεί σε κτίριο πιο προσιτό και πιο λειτουργικό για τους μαθητές του. Πρόκειται για το σχολείο που αφορά παιδιά με γενικότερες μαθησιακές δυσκολίες, έχοντας, αυτά τα δύο χρόνια λειτουργίας του, δώσει τη δυνατότητα μέσω ειδικής εκπαίδευσης να πάρουν ένα σημαντικό εφόδιο με την προοπτική να ενταχθούν στην αγορά εργασίας βελτιώνοντας τη ζωή τους. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τη σχολική χρονιά 2022-23 φοίτησαν στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ Αιγίου, 27 μαθητές, αριθμός που φανερώνει όχι μόνο την αναγκαιότητα λειτουργίας του, αλλά και την ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών.

Ποιοι αποτελούν την Επιτροπή

Με αυτό το σκεπτικό, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και δήμος Αιγιαλείας προχώρησαν το τελευταίο διάστημα σε αναζήτηση νέου χώρου, ώστε από τη νέα χρονιά να προσφερθούν τα καλύτερα δυνατά στα παιδιά. Συστάθηκε έτσι επιτροπή καταλληλόλητας και επιλογής χώρων και χώρων μετά κτιρίων, για τη στέγαση του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ Αιγίου, η οποία αποτελείται από την Ευγενία Πιερρή Δ/ντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας ως πρόεδρο, με αναπληρωτή τον Νικόλαο Κλάδη Δ/ντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, την Διαμάντω Βασιλακοπούλου – Καρτσωνάκη Αντιδήμαρχο Πρόνοιας, Κοινωνικής Προστασίας & Παιδείας & Δ.Ε. Αιγίου ,του Δήμου Αιγιαλείας ως μέλος, με αναπληρωτή της τον Παναγιώτη Ανδριόπουλο Εντεταλμένο Σύμβουλο Αγροτικής Ανάπτυξης & ΔΕ Συμπολιτείας του Δήμου, τον Κωνσταντίνο Στραβοδήμο Π.Ε. Πολιτικό Μηχανικό Πολιτικό Μηχανικό του Οργανισμού ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. ως μέλος με αναπληρωτή του τον Δημήτριο Γεωργακόπουλο Π.Ε. Αρχιτέκτονα Μηχανικό του οργανισμού ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, την Σοφία Συμεωνίδου Προϊσταμένη της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοιν. Μέριμνας Π.Ε. Αχαΐας ως μέλος με αναπληρώτρια την Αικατερίνη Μπρίνια Χριστοδούλη –υπάλληλο της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοιν. Μέριμνας Π.Ε. Αχαΐας και την Αικατερίνη Σπυρούλια υπάλληλο της Δ.Ο.Υ. Αιγίου ως μέλος, με αναπληρωτή της τον Νικόλαο Καραμάνη υπάλληλο της ΔΟΥ Αιγίου.

Διαμάντω Βασιλακοπούλου: ΄΄Ευκαιρίες στη μάθηση για όλους με τις καλύτερες συνθήκες΄΄

Στο πλαίσιο της αναζήτησης χώρου, πραγματοποιήθηκε αυτοψία και στις εγκαταστάσεις του Ε.Κ.Α.ΜΕ. στο τέρμα Μητροπόλεως που αξιολογήθηκαν θετικά, ενώ, όπως έκανε γνωστό στο Protionline.gr η αντιδήμαρχος κ. Βασιλακοπούλου, θα ακολουθήσει και δεύτερη αυτοψία. ΄΄Επισκεφθήκαμε τον χώρο που λειτουργεί ως σήμερα το Ε.Κ.Α.ΜΕ. και τα μέλη της Επιτροπής κρίναμε πως ενδείκνυται για τη στέγαση του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ Αιγίου, αφού πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Θα ακολουθήσει νέα αυτοψία ώστε να καταλήξουμε, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία μεταφοράς του σχολείου, αφού βεβαίως προηγουμένως, το Ειδικό Κέντρο μεταφερθεί στις νέες εγκαταστάσεις του στην οδό Κλεισούρας΄΄, τόνισε η αντιδήμαρχος, προσθέτοντας:
΄΄Κάνουμε το καλύτερο δυνατό για όλα τα παιδιά του δήμου μας, για κάθε σχολείο, από το πιο μικρό ως το πιο μεγάλο. Θέλουμε να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες στη μάθηση για όλους και πασχίζουμε να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις γι’ αυτό΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr