background img
banner
banner

Ένας σύλλογος από νέους ανθρώπους γεμάτος όραμα και… δίψα για «έργο»

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΕΩΝ ΕΛΙΚΗΣ

Μία πολύ ενδιαφέρουσα και πλημμυρισμένη από γέλιο θεατρική παράσταση, πρόκειται να παρουσιαστεί το ερχόμενο Σάββατο 8 Ιουλίου στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ελίκης. Τη δράση διοργανώνει ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Ελίκης, καλώντας την ομάδα “Ταξιδευτές της Πρόζας”, έναν πολλά υποσχόμενο ερασιτεχνικό θίασο, για να παρουσιάσει το πασίγνωστο έργο “Οι Γαμπροί της Ευτυχίας” του Νίκου Τσιφόρου. Πρόκειται για μία βραδιά που διοργανώνεται στα πλαίσια των διευρυμένων εκδηλώσεων του νεανικού συλλόγου από την Ελίκη, λόγω του πολιτιστικού καλοκαιριού.

Τη συγκεκριμένη δράση, υποστηρίζουν και συνδράμουν η Ομοσπονδία Συλλόγων Αιγιάλειας και η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ενώ η παράσταση πρόκειται να ξεκινήσει λίγο μετά τις 9 το βράδυ. Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Ελίκης είναι μία ιδιαίτερη… κίνηση ανθρώπων, καθώς αποτελείται από αμιγώς νέα σε ηλικία άτομα, μέλη με μεγάλη “δίψα” για τα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου αλλά και πολύ αγάπη για το χωριό τους, την Ελίκη.

Η είσοδος για το ευρύ κοινό είναι ελεύθερη. Τη σκηνοθεσία της συγκεκριμένης θεατρικής παράστασης επιμελείται η Αφροδίτη Σκαλτσά – Δημητρακοπούλου, ενώ τον θίασο πλαισιώνουν 14 συνολικά ερασιτέχνες ηθοποιοί και πέντε ακόμα συντελεστές.

Ο σύλλογος μετράει ήδη 4,5 χρόνια ζωής και δραστηριοτήτων

Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Ελίκης από τη σύστασή του, τον Φλεβάρη του 2019 και παρόλο που ο κορωνοϊός “πάγωσε” για αρκετό καιρό τις περισσότερες προγραμματισμένες δράσεις του, έχει ήδη να επιδείξει κοινωνικό και πολιτιστικό έργο: Έχει πραγματοποιήσει στον εξωτερικό χώρο του σχολείου του χωριού, τρεις αιμοδοτικές δράσεις με μεγάλη επιτυχία και αρκετή συμμετοχή, έχει στείλει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στην Τουρκία έπειτα από τον φονικό σεισμό τον περασμένο χειμώνα, έχει πραγματοποιήσει τρεις μεγάλες εκπαιδευτικοψυχαγωγικές εκδρομές σε Τρίπολη, Λίμνη Δόξα και Μέτσοβο με τη συμβουλή του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της περιοχής, ενώ έχει κάνει και χριστουγεννιάτικο bazaar με ιδιαίτερες κατασκευές και χειροποίητα προϊόντα, δράση που έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης.

Πανηγύρι στις 29 Ιουλίου

Όσο για το καλλιτεχνικό μέρος και τις μουσικές εκδηλώσεις που οργανώνει, αυτό που ήδη ξεχωρίζει και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, είναι το επερχόμενο μεγάλο πανηγύρι που πρόκειται να γίνει το Σάββατο 29 Ιουλίου, με την ορχήστρα του τραγουδιστή και αρμονίστα Αντώνη Σπηλιόπουλου, σε ένα απολύτως πλούσιο δημοτικό και λαϊκό πρόγραμμα. Ο Σύλλογος Νέων Ελίκης έχει δημιουργηθεί με αγάπη και με την αμέριστη προσπάθεια των μελών και βρίσκεται υπό την «ομπρέλα» της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιγιάλειας, που με τον πρόεδρο της Σταύρο Καραδημητρόπουλο, έχουν μία άψογη συνεργασία.

Πώς ξεκίνησε

«Όλα ξεκίνησαν όταν το ‘19 το μέλος μας Μαργαρίτα Τριανταφυλλοπούλου, είχε την ιδέα να δημιουργήσουμε έναν σύλλογο στο χωριό μας. Επικοινωνήσαμε με όλους τους νέους και μη του τόπου μας και «τρέξαμε» την ιδέα. Πραγματικά όλοι ήταν πρόθυμοι να μας βοηθήσουν για να δημιουργηθεί ο σύλλογος» δήλωσε στo Protionline.gr η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρία Τριανταφυλλοπούλου. Και συμπλήρωσε: «Τελικά το πρώτο συμβούλιο συντάχθηκε το 2020, όμως δυστυχώς μετά από λίγο ήρθε ο covid-19 στις ζωές μας, όποτε δεν προλάβαμε να κάνουμε πράξη πολλές από τις ιδέες τις οποίες είχαμε στο μυαλό μας. Βέβαια αυτό δεν μας έριξε το ηθικό και με ασφάλεια προσπαθήσαμε και κάναμε πολλά πράγματα».

Οι σκοποί του Συλλόγου

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέων Ελίκης είναι μια ομάδα που σκοπό έχει να γίνονται διάφορες δραστηριότητες οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα την διασκέδαση ή την εκπαίδευση των ντόπιων (π.χ. θέατρο, εκδρομές, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις) καθώς επίσης και την άμεση βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες με διάφορες δραστηριότητες όπως είναι η αιμοδοσία, συλλογή ρούχων και φαγητών. «Μεγάλη μας προσπάθεια είναι να βοηθήσουμε στην εικόνα του χωριού μας όπως είναι η ανάπλαση της πλατείας μας και ενδεχομένως ένα Μουσείο που να αναφέρεται στην Αρχαία Ελίκη» τόνισε η πρόεδρος, ενώ σημείωσε ότι πάντα και σε όλες τις δραστηριότητες – ιδέες, έχουν δίπλα τους το τοπικό Εκκλησιαστικό Συμβούλιο αλλά και τον πρόεδρο της κοινότητας Βαγγέλη Παναγόπουλο. Η συνεργασία δε, με την Ο.Σ.Α. θεωρείται κάτι παραπάνω από άψογη.

Το διοικητικό συμβούλιο αποτελείται από την πρόεδρο Μαρία Τριανταφυλλοπούλου, τον αντιπρόεδρο Κωνσταντίνο Καραβασίλη, τον γραμματέα Λουκά Λάγιο, την ταμία Μαρία Λάγιου, τον έφορο Κωνσταντίνο Καλαντζόπουλο και τα μέλη Μαργαρίτα Τριανταφυλλοπούλου και Γιώργο Καλκάνη.

Ποια είναι η θεατρική ομάδα “Ταξιδευτές της Πρόζας” που ανεβάζει το έργο του Τσιφόρου

Η ερασιτεχνική ομάδα δημιουργήθηκε το 2008 από την Αφροδίτη Σκαλτσά – Δημητρακοπούλου και στελεχώθηκε από μία πλειάδα ανθρώπων που αγαπούν το θέατρο και την δημιουργική έκφραση της μίμησης. Κάθε παράσταση που δίνει η ομάδα, έχει ελεύθερη είσοδο γιατί η κεντρική “ιδέα” της, επικεντρώνεται στην προσφορά της στην τέχνη του θεάτρου με γνώμονα την ερασιτεχνική απλότητα και προσφορά και όχι το κέρδος. Οι “Ταξιδευτές της Πρόζας” έχουν χαρακτηριστεί ως “μπουλούκι” που εδρεύει και δραστηριοποιείται στην Πάτρα αλλά και ευρύτερα σε όλη την Αχαΐα, δίδοντας δεκάδες παραστάσεις μέχρι τώρα και αποδίδοντας έργα και ελληνικά και ξένου ρεπερτορίου κωμωδίες η δραματικά. Προτεραιότητα των “ταξιδευτών” είναι να επισκέπτονται τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη το γέλιο, όπως υγειονομικά ιδρύματα, γηροκομεία, ΚΑΠΗ ή σχολεία. Κατά την εποχή του κορωνοϊού είχαν κάνει μία μεγάλη καλλιτεχνική – υποχρεωτική… “παύση” την οποία στο εξής, “ξορκίσουν” με ολοένα καινούριο υλικό και περισσότερες επιλογές από έργα και παραστάσεις, ενώ ένας επιπλέον σκοπός, είναι να τους γνωρίσει σιγά – σιγά όλο και πιο πολύ το κοινό της Αιγιάλειας, κάνοντας πιο συχνές και τακτικές εμφανίσεις.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr