background img
banner
banner

ΑΝΝΑ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ: Με καθημερινό, ενεργό ρόλο σε όλο τον νομό

H ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» ΜΙΛΑ ΣΤΟ PROTIONLINE.GR

Είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πρόσωπα που μονοπωλούν το ενδιαφέρον στην ευρύτερη περιοχή και ένας άνθρωπος που γίνεται συμπαθής σχεδόν από το πρώτο λεπτό. Η υποψηφιότητα της Άννας Μαστοράκου στο ψηφοδέλτιο «Μπροστά για όλους» του Νεκτάριου Φαρμάκη, δεν αποτέλεσε έκπληξη.

Δημιουργεί ωστόσο μεγάλη ελπίδα και προοπτική, καθώς πρόκειται για άτομο που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις, έχει στόχους και όραμα και επιπλέον παρουσιάζει υπερβάλλοντα ζήλο να εργαστεί για το καλό των συνδημοτών της. Οι δε γνώσεις της στον τομέα της Υγείας, μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμες για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τους κατοίκους της.
Η εκτίμηση της οποίας απολαμβάνει η κ. Μαστοράκου δεν πηγάζει μόνο από τις γνώσεις της στη σημαντική επιστήμη της Ιατρικής που υπηρετεί, αλλά και στην ολική της δραστηριότητα σε κοινωνικό επίπεδο.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, είναι ένα πρόσωπο ευρείας αποδοχής που δημιουργεί στρατηγικές συμμαχίας σε τομείς και κλάδους της Υγείας, ενεργώντας πολύπλευρη δραστηριότητα και έχοντας συνεργασία με τους περισσότερους εκπροσώπους φορέων, νευραλγικών θέσεων.

Η λογική της “συμμαχίας” που ακολουθεί, την φέρνει να έχει ποικίλη δραστηριότητα, αναπτύσσοντας στενή και φιλική συνεργασία με τους περισσότερους εκπροσώπους φορέων σε όλο το φάσμα της χώρας.

Αναγνώριση του έργου και της προσφοράς της

Πριν από μερικές βδομάδες, είχε την ευκαιρία να τιμηθεί ως πρόεδρος με ειδικό βραβείο για την συνολική προσφορά του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, σε μία πολιτιστική εκδήλωση που μαγνήτισε τα βλέμματα στην περιοχή της Αιγιάλειας. Οι δεκάδες συναντήσεις που έχει με εκπροσώπους, εργαζόμενους, σωματεία και διοικητές διαφόρων υπηρεσιών, είναι πλέον μία απτή και καθημερινή δραστηριότητα, για την ίδια.

Η κ. Μαστοράκου είναι παντρεμένη με τον συνοδοιπόρο της ζωή της, τον γιατρό Νίκο Μαστρονικολή με τον οποίο έχουν αποκτήσει τρία παιδιά, κατοικεί στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας και διατηρεί ιατρείο στην ΒΙΟΡΜΟΝΙΚΗ Πατρών.

Ταυτόχρονα με τη μακροχρόνια ενασχόλησή της στον τομέα της Υγείας, και στο ιδιωτικό της ιατρείο, η κ. Μαστοράκου έχει πλούσια δράση στον Ιατρικό Σύλλογο Πάτρας.

Το τελευταίο διάστημα, ενεργοποιώντας το επιπλέον ενδιαφέρον της για τα κοινά, αποφάσισε να είναι υποψήφια με τον συνδυασμό “Μπροστά για όλους” του Νεκτάριου Φαρμάκη και όπως η ίδια αναφέρει στο Protionline.gr, έχει πολλούς λόγους που ασχολήθηκε με την τοπική αυτοδιοίκηση β΄ βαθμού: “Μετά από μία πολυετή διαδρομή σε διοικητικά καθήκοντα από τις διάφορες θέσεις ευθύνης τις οποίες έχω αναλάβει, θεωρώ ότι έχω αποκτήσει σημαντική εμπειρία, η οποία μπορεί να χρησιμεύσει και σε άλλα “μετερίζια”.

Επειδή η χώρα έχει βιώσει απανωτές κρίσεις, με αρκετές παράλληλα δύσκολες προκλήσεις τα επόμενα χρόνια, θεωρώ ότι μπορώ να προσφέρω μέσα από τον Β΄ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως άνθρωπος που έχει την ικανότητα να αντιληφθεί την πολυπλοκότητα της εποχής και να προσαρμοστεί με ευελιξία και όραμα για ένα καλύτερο μέλλον. H ενασχόληση αυτή δεν είναι ασυμβίβαστη με τη θέση του προέδρου του Ι.Σ.Π. ούτε με το ιδιωτικό επάγγελμα. Οι δραστηριότητες μου αυτές, συνεχίζονται κανονικά:.

Η συναντίληψη με τον Νεκτάριο Φαρμάκη

«Γιατί αποφασίσατε να συστρατευθείτε με τον κ. Φαρμάκη; Πώς κρίνετε το έργο του, στην παρούσα θητεία;», ρωτήσαμε την υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο, για να απαντήσει τα εξής: «Η ανησυχία μου για διαχρονικά προβλήματα που μένουν ανεπίλυτα, με ώθησαν στο να συνομιλήσω διεξοδικά με τον Περιφερειάρχη, για ένα εύρος ζητημάτων που θα μπορούσαν να αντιμετωπισθούν μέσα από την αγαστή συνεργασία των φορέων που υπηρετούμε.

Διαπίστωσα συναντίληψη σε πολλά ζητήματα. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ήταν ένας κοιμώμενος γίγαντας, ο οποίος ξύπνησε την προηγούμενη 4ετία και απέκτησε έναν βηματισμό με πολλές ουσιαστικές δράσεις που οδήγησαν στη μείωση της ανεργίας, σε ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, σε τόνωση της αγροτικής παραγωγής, δίνοντας κοινωνική στήριξη, πραγματοποιώντας πολλά έργα υποδομής.

Η επόμενη 4ετία θα είναι πολύ κρίσιμη για την υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2021-27 και θα πρέπει να δοθεί αγώνας δρόμου για την απορρόφηση των κονδυλίων, με γνώσεις, όραμα, με αναπτυξιακή στρατηγική και αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου.

Η περίοδος 2023 – 2027 είναι πολύ σημαντική για τη Δυτική Ελλάδα και ειδικότερα για την Αχαΐα.

Και αυτό, γιατί η προσπάθεια ανάπτυξης της περιοχής θα ενταθεί με ακόμη μεγαλύτερους ρυθμούς. Μέσα στα επόμενα χρόνια θα ολοκληρωθούν τα μεγάλα έργα και οι υποδομές που θα φέρουν προστιθέμενη αξία και επισκεψιμότητα στον τόπο μας και που θα βελτιώσουν κατακόρυφα τη ζωή των πολιτών».

Επισκόπηση των προβλημάτων

Ερωτηθείσα από τo protionline.gr η κ. Μαστοράκου για τις επαφές που έχει πραγματοποιήσει, τις παρεμβάσεις της σε θέματα ζωτικής σημασίας και την εντύπωση που έχει αποκομίσει, τόνισε: «Σκοπός των συναντήσεων δεν είναι άλλος από την επισκόπηση των προβλημάτων και τη γνωριμία με τους θεσμικούς φορείς της περιοχής μας. Με την Εκκλησία, το Πανεπιστήμιο και τον επιστημονικό κόσμο, τα Σώματα Ασφαλείας, τους παραγωγικούς φορείς, προέδρους κοινοτήτων, κ.ά. Διαπιστώνω μία σύγχυση στην κατανόηση των δυνατοτήτων της Περιφέρειας στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών της Αχαΐας. Κάποια αιτήματα είναι υπαρκτά και δίκαια, ενώ πολλά αιτήματα αποτελούν αρμοδιότητα των δήμων.

Θεωρώ εύλογο να στηρίξω προσωπικά τα δίκαια αιτήματα, ασχέτως εάν υπάρχει ξεκάθαρη αρμοδιότητα. Ο ρόλος της Περιφέρειας είναι να πιέζει την κεντρική εξουσία να αφουγκραστεί και να επιλύσει τα βασικά προβλήματα της κοινωνίας».

Οι προτεραιότητές της

Ποια είναι όμως τα θέματα που θα προτάξει, εφόσον εκλεγεί περιφερειακή σύμβουλος και πώς μπορεί να παρέμβει η Περιφέρεια σε θέματα Υγείας; Η ίδια απαντά: «Τρία ζητήματα αποτελούν προσωπικές προτεραιότητες, η δημόσια υγεία και η κοινωνική στήριξη, η ψηφιακή αναβάθμιση με χρήση σύγχρονων εργαλείων και η ενίσχυση του τουρισμού στην περιοχή. Στην Π.Δ.Ε. λειτουργεί τμήμα Δημόσιας Υγείας που φέρει την εποπτεία για υγειονομική κατάσταση των καταστημάτων εστίασης και λοιπού υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Επίσης, χρηματοδοτεί φορείς για την πραγματοποίηση ημερίδων ενημέρωσης σε θέματα δημόσιας υγείας και πρώτων βοηθειών στον πληθυσμό, προβαίνει σε δωρεά τεχνολογικών μηχανημάτων, απινιδωτών, εργαλείων, φορείων ή κρεβατιών σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, έχει ενεργοποιήσει τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης ανθρώπων που χρειάζονται κοινωνική στήριξη και επιπλέον, την υπηρεσία “κλικ ζωής” για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας που ενδεχομένως χρειαστούν βοήθεια. Χρηματοδοτεί τη λειτουργία του ειδικού ξενώνα “η Ελπίδα”, διατηρεί δύο εξοπλισμένες ειδικές μονάδες αιμοδοσίας, και έχει εγκαταστήσει τον ειδικό μηχανισμό SEATRAC για πρόσβαση στη θάλασσα των ΑΜΕΑ.

Οι παρεμβάσεις της Π.Δ.Ε. είναι πολύ σημαντικές, καθώς έρχονται να καλύψουν διαχρονικές ανάγκες δημόσιας υγείας της περιοχής».

Τι θα μπορούσε να αλλάξει στον τομέα της Υγείας στην Αιγιάλεια

Η Άννα Μαστοράκου έχει πολλούς φίλους και συναδέλφους στην Αιγιάλεια. Πώς κρίνει όμως το επίπεδο παροχών της δημόσιας υγείας και τις δυνατότητες των υπηρεσιών της περιοχής; Τι θα μπορούσε να αλλάξει; Η ίδια αναφέρει: “Το Νοσοκομείο του Αιγίου έχει παρουσιάσει σημαντική άνοδο το τελευταίο διάστημα όσον αφορά τον τεχνολογικό εξοπλισμό και βρίσκεται σε τροχιά ενεργειακής αναβάθμισης μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Έχει προβλεφθεί ανακαίνιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών. Υπολείπεται όμως σε στελεχιακό δυναμικό, ιδίως σε ορισμένες ειδικότητες.

Επίσης πρέπει να υπάρχει αναβάθμιση της λειτουργίας των κέντρων υγείας και αναδιάρθρωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας, παρατηρούνται παραιτήσεις συναδέλφων από μόνιμες θέσεις του ΕΣΥ. Απαραίτητη είναι η χαρτογράφηση των αναγκών σε ορεινές, ημιορεινές και δύσβατες περιοχές και η πραγματοποίηση οργανωμένων επισκέψεων από ιατρούς ειδικοτήτων σε περιοχές με μειωμένη ή δύσκολη πρόσβαση”.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ · ΠΡΟΣΩΠΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr