background img
banner
banner

Πανδαισία μπάσκετ στο τριήμερο τουρνουά 3Χ3 στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων | ΦΩΤΟ

ΑΡΚΕΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής (27/8) στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων του Αιγίου το τριήμερο GNC 3X3 SUMMER TOUR, που διεξήχθη υπό την αιγίδα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ. Το τουρνουά μπάσκετ «3on3» μετά τη μεγάλη περυσινή επιτυχία που γνώρισε στην παλιά προβλήτα του λιμένα Αιγίου (Φάρο), επέστρεψε φέτος στο Αίγιο, αυτή τη φορά στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων το τριήμερο 25, 26 και 27 Αυγούστου με τη συμμετοχή 40 ομάδων που χωρίστηκαν σε ηλικιακές κατηγορίες.

Η πλατεία των Υψηλών Αλωνίων είχε την τιμητική της το τριήμερο των αγώνων, πολλοί αθλητές και προπονητές του μπάσκετ από την ευρύτερη περιοχή έδωσαν το παρών και αρκετός κόσμος, κυρίως τις βραδινές ώρες.

Οι δράσεις μπάσκετ «3Χ3» “όργωσαν” και φέτος τη Δυτική Ελλάδα σε συνεργασία με την Περιφέρεια στις οποίες μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν, καταδεικνύοντας μέσα από τη συμμετοχή τους την σπουδαιότητα του αθλητισμού. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η GNC σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Χωρίς χρηματικό αντίτιμο

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το τουρνουά ήταν χωρίς χρηματικό αντίτιμο για τους συμμετέχοντες και είχε ως σκοπό όχι μόνο τη διάδοση του 3X3 BASKETBALL στη χώρα μας αλλά και τη διασκέδαση τόσο των αθλητών που πήραν μέρος όσο και του κόσμου που παρακολούθησε τις αναμετρήσεις των ομάδων. Οι κατηγορίες στις οποίες αγωνίστηκαν οι αθλούμενοι ήταν U11, U13, U15, U18, +18 και +35. Την εκδήλωση παρουσίασαν ο γνωστός προπονητής Γιάννης Δίπλαρος και ο Γιάννης – Μάριος Ζαφειρόπουλος, που πριν από τρία χρόνια αγωνίστηκε στον Κεραυνό Αιγίου, όπως φυσικά και ο πατέρας του Ανδρέας, που υπήρξε από τις μεγάλες μορφές της αιγιώτικης ομάδας (που ήταν επίσης παρών στο τουρνουά).

Παρών και τις τρεις ημέρες των αγώνων ήταν και ο Μάκης Γιατράς, εκ των υπευθύνων της GNC, ενώ πέρασαν από το τουρνουά αρκετοί άνθρωποι του μπάσκετ τόσοι από το Αίγιο όσο και από την Πάτρα, αλλά και αρκετοί υποψήφιοι από όλες σχεδόν τις δημοτικές παρατάξεις. Τους αγώνες διεύθυναν διαιτητές από το Σύνδεσμο της ΕΣΚΑ-Η ανάμεσά τους και η αιγιώτισσα Ελένη Κωνσταντινίδου, διαιτητής Α1 Εθνικής.

Οι ομάδες που αγωνίστηκαν

U11: Space Jam, Μικρούληδες, Angry Wolves
U13: Guerini, Golden State Aigio, Drink Team, Οι Αχάμπαροι
U15: Ηoopers, Brooklyn Nets, Team Kobe, Rodmen, Φάνκις, Λουκανικόπιτες, Daltons, Drillers
U18: Εξωδούχοι, Μπετατζήδες, Ανατολού Εχθές, Rodmen, The Greatons
18+: Ηerocks, Τα σφυριά, ChrisNash, Dream Team, Zesty Ballers, Pig and Roll, Miami Team. Γατόπαρδοι, Οι άλλοτε, The Answers, Panthers, LAPS, Οι μέτριοι
35+: Ροζ Πάνθηρες, The Daltons, AG.P.D., Βετεράνοι, Ότι να΄ ναι, Οι άμπαλοι

Oι νικητές των τελικών

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ U11: Space Jam – Μικρούληδες 8-6

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ U13: Drink Tram – Guerini 6-5

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ U15: Rondmen – Λουκανικόπιτες 9-8

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ U18: Μπετατζήδες – The creators 21-9

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 18+: Herocks – Οι μέτριοι 14-12

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 35+: Οι άμπαλοι – Ό,τι να΄ ναι 13-6

Τις απονομές έκαναν ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος με στελέχη της δημοτικής του ομάδας.

Νικητές στους διαγωνισμούς τριπόντων αναδείχθηκαν οι: Κωνσταντίνος Δίπλαρος (U13), Ορέστης Δίπλαρος (U15) & Ανδρέας Παρασκευόπουλος (Men).

Διοργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας

Η ιδέα για τη δημιουργία τουρνουά 3Χ3 στην Ελλάδα γεννήθηκε πριν από αρκετά χρόνια και μετά από εμπειρία πέντε ετών στη Δυτική Ελλάδα από την GNC έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για τη μετεξέλιξη σε διοργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας.

Το μπάσκετ 3Χ3 είναι ολυμπιακό πλέον άθλημα και αναμένεται να έχει ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη στο άμεσο μέλλον. Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες ανδρών και γυναικών και το χαρακτηριστικό γνώρισμα είναι ότι μπορεί να συμμετάσχει όποιος θέλει χωρίς αποκλεισμούς. Να σημειώσουμε ότι στο τουρνουά τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας για τους αθλητές και τους θεατές των αγώνων και ειδικά την πρώτη ημέρα όταν έβρεξε για λίγο και χρειάστηκε να υπάρξει αρκετά μεγάλη διακοπή προκειμένου να σκουπιστεί ο αγωνιστικός χώρος των δύο γηπέδων.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr