background img
banner
banner

Εναλλακτική κουλτούρα στο Skalakia Festival το Σάββατο το βράδυ

ΝΕΑΝΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

Μία άκρως μουσική και εναλλακτικού ύφους βραδιά, μπόρεσαν να απολαύσουν δεκάδες επισκέπτες της Αιγιάλειας αλλά και δημότες, το περασμένο Σάββατο 26 Αυγούστου το βράδυ, στα γραφικά Σκαλάκια της οδού Φιλοποίμενος, που συνδέουν μοναδικά το κέντρο της πόλης του Αιγίου με την παραλία. Η εκδήλωση «Skalakia Festival» που έτυχε και φέτος της πλήρους υποστήριξης της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης, συγκέντρωσε νεανικό και όχι μόνο κοινό και τελικά άφησε θετικό αποτύπωμαστην επιτυχημένη φετινή θερινή περίοδο, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Καλοκαιριού του δήμου.

Οι νέοι έδωσαν το στίγμα της σύγχρονης μουσικής

Η εκδήλωση ξεκίνησε λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ, σε ένα ιδιαίτερα όμορφο και θερινό στημένο σκηνικό, με τη συμμετοχή εκτός των δεκάδων φίλων της εναλλακτικής, ροκ – ποπ και γενικά ξένης μουσικής και ακροατών άλλων ηχητικών προτιμήσεων που απλά θέλησαν να δουν και να απολαύσουν και αυτή την ηχητική πρόταση, δείγμα του πολύπλευρου ενδιαφέροντος που είχε η εκδήλωση. Η διαχειρίστρια επιχείρηση του δήμου με αυτή την δράση “πάντρεψε” με άνεση μία ικανοποιητική ποικιλία μουσικών υφών και τοπικής καλλιτεχνικής δημιουργίας. Τα συγκροτήματα που εμφανίστηκαν απέδειξαν ότι υπάρχουν ποικίλες ηχητικές προτάσεις και απέδωσαν όχι μόνο για τους φαν του είδους που παραβρέθηκαν αλλά έγιναν και «πόλος έλξης» για νέους φίλους.

Ποια γκρουπ παρουσιάστηκαν

Πρώτοι στη σκηνή βρέθηκαν οι «Queen and the soul» που κατάφεραν σχεδόν με το πρώτο άκουσμα να «μαγνητίσουν» το ηχητικό σήμα του κοινού τους, με την εφευρετικότητα στα φωνητικά, τους ελιγμούς στους αυτοσχεδιασμούς που αναμειγνύονται με φιξ, έθνικ λούπες. Λίγο μετά, στο stage βρέθηκε ένα ελπιδοφόρο τρίο, οι Gobey & P-Gialfeat and Danae, αποδεικνύοντας την αγάπη τους στο ταξίδι της ρέγκε κουλτούρας αλλά και της ηλεκτρονικής looping μουσικής. Αμέσως μετά, ένα τριμελές τοπικό ροκ συγκρότημα πήρε το χειροκρότημα, καθώς οι «Στιγμή Διάρκείας» παίζοντας διασκευές κλασικών κομματιών της δεκαετίας του ’70 του ’80 και της δεκαετίας του ’90, κατάφεραν να ξεχωρίσουν. Τέλος, την μουσική εκδήλωση έκλεισε το εναλλακτικό συγκρότημα «No Reception» όπου ερμήνευσε ποικιλία τραγουδιών, μία γκάμα από ηχοχρώματα με βάση τα έξυπνα rock riffs, το soft metal και τις εναλλακτικές μορφές του πανκ-αρτ ύφους, ενώ έπαιξαν και δικά τους τραγούδια.

Δ. Βασιλακοπούλου: «Στηρίζουμε την εναλλακτική προσέγγιση των καλλιτεχνών»

Μιλώντας στo Protionline.gr για την όμορφη και απολύτως… μελωδική δράση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατόβραδο στα «γραφικά» Σκαλάκια, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Διαμάντω Βασιλακόπουλου – Καρτσωνάκη, τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν είναι η πρώτη φορά που η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση διοργανώνει μία τέτοια, εναλλακτική εκδήλωση η οποία αφορά όλους και απευθύνεται κυρίως σε εφήβους αλλά και στην νέα γενιά των ανθρώπων του δήμου μας. Η πειραματική μουσική και η δημιουργική προσέγγιση των καλλιτεχνών, βασίστηκε στα ακούσματα διαφόρων ηχητικών ειδών. Είναι αυτοσκοπός της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. να προωθεί τέτοιες προσπάθειες. Συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν και εργάστηκαν στην μεγάλη αυτή γιορτή και ευχαριστούμε τον κόσμο που βρέθηκε και πέρασε όμορφα στο γραφικό σημείο του Αιγίου με φόντο τη θάλασσα. Συνεχίζουμε απτόητοι τις πολιτιστικές δράσεις για λίγες ακόμα ημέρες, στα πλαίσια του πλέον επιτυχημένου φετινού Πολιτιστικού Καλοκαιριού που διανύουμε» τόνισε στo Protionline.gr  η πρόεδρος.

Να σημειωθεί ότι, η μουσική εκδήλωση κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού (που δεν κατέκλυσε όλες τις σκάλες τελικά…) για περισσότερο από τέσσερις ώρες και οι εντυπώσεις που άφησε ήταν τόσο θετικές που το έμπρακτο ενδιαφέρον ορισμένου κόσμου ξεπέρασε τα στενά όρια του δήμου, προσελκύοντας και αρκετούς ξένους επισκέπτες που βρίσκονται αυτές τις ημέρες για τουριστικούς λόγους στην περιοχή, από διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης είχε ο μετρ του είδους Σπύρος Ρηγόπουλος με τον συνεργάτη του Ηλία Νικολακόπουλο. Τέλος να σημειωθεί ότι, μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν και ορισμένοι εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου.

Εν τω μεταξύ, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου και σε συνεργασία με το «Ελληνικόν Ειδύλλιο» απόψε το βράδυ 28 Αυγούστου, θα παρουσιαστεί στο Παλαιό Λιμάνι μια από τις πιο όμορφες όπερες της ελληνικής μυθολογίας, η οποία θα ερμηνευτεί από 40 εξαιρετικούς τραγουδιστές από διάφορες χώρες, με τη συνοδεία ορχήστρας εγχόρδων και πιάνου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Richard Sigmund, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Amaté» από τη Βόρεια Ιταλία.Οι καλλιτέχνες οι οποίοι φιλοξενούνται από τις 14 Αυγούστου στο «Ελληνικόν Ειδύλλιον – Κήπος των Μουσών» στα Σελιανίτικα, πρόκειται να αφήσουν πρόκειται να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό σε μία πανδαισία ηχοχρωμάτων της κλασικής μουσικής, σε ένα από τα πιο γραφικά σημεία της πόλης του Αιγίου, τον φάρο της πόλης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr