background img
banner
banner

Σοκ από τον ξαφνικό θάνατο του Γρηγόρη Πλιάτσικα σε ηλικία 74 ετών

Ο ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΦΟΡΕΣΕ ΤΗ ΦΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1980-82

Θλίψη προκάλεσε η είδηση του ξαφνικού θανάτου του παλαίμαχου τερματοφύλακας του Παναιγιαλείου Γρηγόρη Πλιάτσικα σε ηλικία 74 ετών. Τον βρήκε νεκρό ο γιος του, ενώ μόλις τη  Δευτέρα είχε παίξει σε φιλικό αγώνα παλαιμάχων Εθνική 2004-Μικτή Ηλείας.

Ο Γρηγόρης Πλιάτσικας γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου του 1949 στην Πάτρα, όπου και μεγάλωσε. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο το 1966 από την Παναχαϊκή όπου και αγωνίστηκε μέχρι το 1971, με μόνη διακοπή το 1969 λόγω της στρατιωτικής του θητείας.

Την περίοδο 1972-73 φόρεσε τη φανέλα του Αστέρα Αμαλιάδας, ενώ την επόμενη περίοδο, 1973-74, έγινε πάλι παίκτης της Παναχαϊκής που αγωνιζόταν στην Α’ Εθνική και είχε κερδίσει από την προηγούμενη περίοδο τη συμμετοχή της στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Αγωνίστηκε με την πατραϊκή ομάδα στην εκτός έδρας ρεβάνς του πρώτου αγώνα (2-1) με αντίπαλο την αυστριακή Γκρατς για τον 1ο Γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ 1973-74, όπου η Παναχαϊκή νίκησε με 0-1 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση, με τον Πλιάτσικα να έχει πραγματοποιήσει εξαιρετική εμφάνιση κρατώντας ανέπαφη την εστία του και με τους φιλάθλους να τον ονομάζουν «ήρωα του Γκρατς». Με εκπληκτικά ρεφλέξ και χέρια «τανάλιες» έγραψε τη δική του ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το 1974 μετέβη στην Βόρειο Αμερική για να γυρίσει στην Ελλάδα την επόμενη αγωνιστική περίοδο 1975-76 όπου αποτέλεσε παίκτη του Α.Ο. Κορωπίου. Το 1977 επέστρεψε πάλι στην Παναχαϊκή, έπειτα φόρεσε τη φανέλα του Πανηλειακού, του Αίαντα Γαστούνης, του Παναιγιάλειου και τέλος της ΠΑΕ Πύργος. Είχε ασχοληθεί ερασιτεχνικά και με την πυγμαχία.

Στη φωτογραφία, μετά από μία μεγάλη νίκη της «Μαύρης Θύελλας» επί του Παναιτωλικού, διακρίνεται δεύτερος από αριστερά με τους Καραγιαννάκη, Ρόζο, Αγανιάν και Καπελιώτη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr