background img
banner
banner

Ξεκίνημα προετοιμασίας για τον “νέο” Κεραυνό Αιγίου εν όψει πρωταθλήματος Α1 ΕΣΚΑ-Η

ΣΤΟΧΟΣ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΘΑ “ΧΤΥΠΗΣΕΙ” ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ

Ο Κεραυνός Αιγίου ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας (28/8) την προετοιμασία του εν όψει της νέας σεζόν που θα τον βρει για μια ακόμη χρονιά στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η. Με κάποιες δικαιολογημένες απουσίες και χωρίς το ρόστερ να έχει ολοκληρωθεί στόχος είναι η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ομάδας που φιλοδοξεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Α1 ΕΣΚΑ-Η και να διεκδικήσει την επιστροφή της στις εθνικές κατηγορίες

Όπως είναι γνωστό, αυτό το καλοκαίρι οι διοικήσεις των ομάδων “Ήφαιστος/Αχιλλέας Σύνδεσμος Φιλάθλων Αιγιάλειας” και “Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος Κεραυνός Αιγίου” αποφάσισαν να πορευτούν μαζί με ένα Πρωτόκολλο Αθλητικής Συνεργασίας, έτσι ώστε με υπομονή, επιμονή, σωστό προγραμματισμό και ξεκινώντας από την λειτουργία των ακαδημιών σε επαγγελματικά πλαίσια, να τοποθετηθούν γερά “θεμέλια” για την ανάπτυξη του αιγιώτικου μπάσκετ.

Στην Α1 ΕΣΚΑ-Η θα συμμετάσχει με το όνομα Κεραυνός Αιγίου. Προπονητής, όπως έχουμε γράψει σε προηγούμενο θέμα αναλαμβάνει ο Γιάννης Γιούπης, ο οποίος ήταν προπονητής στον Ήφαιστο/Αχιλλέα την προηγούμενη διετία, τόσο στη Γ΄ Εθνική πρόπερσι, όσο και στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η πέρυσι.

Ο αιγιώτης προπονητής, που είναι απόφοιτος Γυμναστικής Ακαδημίας, επιστρέφει μετά από χρόνια στην ομάδα με την οποία ανδρώθηκε μπασκετικά φορώντας τη φανέλα της από το 2001 έως το 2009 και έφτασε να αγωνιστεί με τον Κεραυνό στα “σαλόνια” της Α2 Εθνικής την περίοδο 2008-09.

Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος – Γιάννης Γιούπης

 

Αρκετά νέα πρόσωπα

Από την πρώτη προπόνηση απουσίασαν ο Δημήτρης Νάτσκος και ο Γιάννης Ντούλες, ο οποίος επέστρεψε στην ομάδα προερχόμενος από την Ολυμπιάδα και που αξίζει να σημειωθεί ότι έχει αγωνιστεί τόσο στον Κεραυνό (Α1 ΕΣΚΑ-Η) όσο και στον Ήφαιστο Αχιλλέα (Γ΄ Εθνική).

Το «παρών» στο κλειστό γυμναστήριο Αιγίου έδωσαν οι «παλιοί» Χρήστου, Ανδρικόπουλος, Δημόπουλος (από Ήφαιστο/Αχιλλέα), ο Παναγιώτης Σπηλιωτόπουλος από τον Κεραυνό και τέσσερα νέα πρόσωπα. Ο Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος που και αυτός επέστρεψε στο Αίγιο (και έχει επίσης αγωνιστεί και στις δύο ομάδες όπως ο Ντούλες), οι Διονύσης Τριπολίδης και Νίκος Σταμούλης που πέρυσι έπαιξαν στην Παναχαϊκή, ο Αργυρόπουλος από την Ολυμπιάδα και νεαροί από το εφηβικό. Κάτω από τις οδηγίες του Γιάννη Γιούπη η πρώτη προπόνηση έγινε σε χαλαρούς ρυθμούς, με την ένταση να αυξάνεται τις επόμενες ημέρες μετά και την επιστροφή όλων των παικτών και το ρόστερ ολοκληρωμένο.

Συνεχίζουν προπονήσεις παίδες και έφηβοι

Από τη Δευτέρα 24 Ιουλίου έχουν ξεκινήσει και τα τμήματα υποδομής με το σύνολο των νεαρών αθλητών και των δύο συλλόγων, τόσο του παιδικού (γεν. 2008-09-10) όσο και του εφηβικού (γεν. 2006-07) να μπαίνουν στο γήπεδο και να αρχίζουν προπονήσεις μεταβατικής περιόδου προκειμένου να βελτιωθούν και να προετοιμαστούν για τα επόμενα ηλικιακά πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ-Η, όπου η ομάδα θα λάβει μέρος με την ονομασία Ήφαιστος/Αχιλλέας.

19 Σεπτεμβρίου η κλήρωση

Η έναρξη του πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑ-Η ορίστηκε για τις 7 Οκτωβρίου 2023 με τη σεζόν να ολοκληρώνεται στις 15 Ιουνίου 2024. Η κλήρωση θα γίνει στις 19 Σεπτεμβρίου 2023 ημέρα Τρίτη και ώρα 18.30 στην αίθουσα του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Αχαΐας στο Ε.Α.Κ. « Δημ. Τόφαλος » με τον Κεραυνό Αιγίου να είναι η μοναδική ομάδα από την Αιγιάλεια που θα μπει στην κληρωτίδα. Θυμίζουμε ότι πέρυσι συμμετείχαν τρεις ομάδες από την περιοχή μας. Ο Αστέρας Τέμενης ο οποίος ανέβηκε στη Γ΄ Εθνική, ο Κεραυνός και ο Ήφαιστος/Αχιλλέας ο οποίος φέτος θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΣΚΑ-Η μετά το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπέγραψε με τον Κεραυνό.

Κωνσταντίνος Ανδρικόπουλος

Δημήτρης Αργυρόπουλος

Κώστας Δημόπουλος

Παναγιώτης Μαυρίκης

Παναγιώτης Σπηλιωτόπουλος

Νίκος Σταμούλης

Διονύσης Τριπολίδης

Ευθύμης Χρήστου


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr