background img
banner
banner

Έφυγε από τη ζωή ο Θανάσης Διαμαντόπουλος

ΕΙΧΕ ΔΙΑΤΕΛΕΣΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΓΟΥ – ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Ο επί σειρά ετών πρόεδρος της κοινότητας Λόγγου Θανάσης Διαμαντόπουλος, έφυγε προχθές από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών και κηδεύτηκε χθες Πέμπτη 31 Αυγούστου, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια, τους φίλους του αλλά και τους κατοίκους του Λόγγου και της ευρύτερης περιοχής, αναγνωρίζοντας την πολυετή προσφορά του στο χωριό και την τοπική κοινωνία.
Ο Θανάσης Διαμαντόπουλος ήταν πρωτοπόρος και δημιουργικός τόσο σε ό,τι αφορά τη διοίκηση που άσκησε στην κοινότητά του, όσο και ως επιχειρηματίας, δημιουργώντας μία από τις μεγαλύτερες σύγχρονες και προηγμένες ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής, το «Long Beach», συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη του τοπικού τουρισμού.

Άνθρωπος πολυπράγμων και “εμβληματικός” για τον τόπο, ο Θανάσης Διαμαντοπούλος αποτέλεσε ένα τρανό και χαρακτηριστικό παράδειγμα κοινωνικής και συλλογικής προσφοράς από το 1970 μέχρι τις ημέρες μας. Ο επί σειρά ετών ιδιοκτήτης της γνωστής ξενοδοχειακής μονάδας που «ανδρώθηκε» ως κατάλυμα κατά τη διάρκεια της ζωής του και μεγαλουργεί ως ξενοδοχειακό συγκρότημα μεγάλης εμβέλειας από τα παιδιά του στην παραλιακή ζώνη του Λόγγου τα τελευταία 50 χρόνια, ξεκίνησε την επαγγελματική του δραστηριότητα στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε ηλικία 23 μόλις ετών, μόλις επέστρεψε από φαντάρος, το 1969.

Μια συγκροτημένη πολιτική οντότητα

Ο γεννημένος στον Λόγγο το έτος 1946 εκλιπών, διετέλεσε πρόεδρος της τοπικής κοινότητας από τη μεταπολίτευση ως τον «Καποδίστρια» οπότε ο Λόγγος εντάχθηκε στον δήμο Συμπολιτείας, όντας άνθρωπος πολύ αγαπητός και αποδεκτός από τους συγχωριανούς του. Υπήρξε μία πολιτικοκοινωνική οντότητα με τεράστια προσφορά σε πολλά τοπικά ζητήματα, η οποία έμελλε να τον συντροφεύει ως το τέλος της ζωής του.

Ήταν γιος του γνωστού γιατρού και διευθυντή του Ι.Κ.Α. Βασίλη Διαμαντόπουλου, ο οποίος με τη σειρά του ήταν γόνος της γνωστής οικογένειας των Διαμαντοπουλαίων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή τα τελευταία 150 χρόνια. Παντρεύτηκε στα 26 του χρόνια και παρέμεινε μέχρι το θάνατό του με την αγαπημένη του γυναίκα, κάνοντας δύο παιδιά. Ήταν ένας άνθρωπος αγαπητός και οι περισσότεροι που τον έζησαν από κοντά ή τον ήξεραν, μιλούν για άνρθωπο με ιδιαίτερο ήθος και αγάπη για τον τόπο του, αλληλέγγυο με τους ανθρώπους και με αποδοχή από κάθε κομματικό χώρο.

Κληροδότησε έργο στις επόμενες γενιές

Ο Θανάσης Διαμαντοπούλος έτρεφε μεγάλο σεβασμό για όλη την τοπική ιστορία του τόπου του και ασχολήθηκε διαχρονικά με τα κοινά από πολλά και διαφορετικά πόστα. Αυτή η τοπική κοινωνία, με μεγάλο σεβασμό συνόδευσε στον Θανάση Διαμαντόπουλο στην τελευταία του κατοικία, αναγνωρίζοντας έτσι το έργο που άφησε στην ευρύτερη περιοχή, με τις καίριες ασφαλτοστρώσεις σε πολλά σημεία του χωριού, την πολύτιμη βοήθειά του στο να πραγματοποιηθούν διάφορα κοινωνικά και οικονομικά έργα τουριστικού χαρακτήρα, την ένταξη του χωριού στο σχέδιο πόλεως, τις παρεμβάσεις του το σύστημα της ύδρευσης και της άρδευσης, αλλά και δεκάδες άλλα μικρά έργα πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου, που έχει να επιδείξει σε όλη την περιοχή του Λόγγου κατά τη διάρκεια της ζωής του. Ο θάνατός του προκλήθηκε από ανακοπή καρδιάς.

Η κηδεία του εκλιπόντος τελέστηκε την Πέμπτη 31 Αυγούστου στις 5.30 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στον Λόγγο, μέσα σε βαθιά οδύνη και κατανυκτικό κλίμα για έναν σημαντικό άνθρωπο, που έφυγε αφήνοντας πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό, όχι μόνο για τους άμεσους οικείους του αλλά και για δεκάδες φίλους του σε όλη την Αιγιάλεια.

Η “Πρώτη της Αιγιάλειας” και το Protionline.gr εκφράζουν στους οικείους του την βαθιά τους οδύνη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr