background img
banner
banner

Αρχίζει το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας το ερχόμενο Σαββατοκύριακο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ 3 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΤΗΣ Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Με μόλις ένα παιχνίδι το ερχόμενο Σάββατο μπαίνει στην αφετηρία η Β΄ κατηγορία. Στο γήπεδο Πλαστήρα η ΑΕ Αιγίου θα υποδεχτεί τον Αστέρα Λεοντίου (16:30). Μια αναμέτρηση σε τοπικό επίπεδο περιλαμβάνεται στην πρεμιέρα. Ο Αστέρας θα υποδεχτεί στην Τέμενη την νεοφώτιστη Άβυθο.

1η Αγωνιστική
Σάββατο 30/09 -16:30
ΑΕ Αιγίου – Αστέρας Λεοντ
Κυριακή 01/10 -16:30
Φοίνικας / Ζήρια – Αίας Π.
Αχιλλέας Κ. – Απόλλων Εγλ.
Αστήρ Τέμενης – Άβυθος
Απόλλων Αιγ– Πάτρα 2005
Ηρακλής Π. – Α.Ε. Αρόης
12:30 Πετεινοί – Παν / Αχιλλέας

Με πρόσθετη προκήρυξη το πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας

Το διήμερο 21-22 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας. Η ΕΠΣ Αχαΐας αφού συμπληρώθηκαν οι συνολικά 17 ομάδες που θα πάρουν μέρος (Οκτώ στον όμιλο Αιγίου), ανακοίνωσε τον τρόπο διεξαγωγής του φετινού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά:
Το πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας θα διεξαχθεί σε δύο Ομίλους, με αυστηρά γεωγραφικά κριτήρια.
Συνολικά θα προβιβαστούν από την Γ’ Κατηγορία στην Β’ Κατηγορία ΤΕΣΣΕΡΑ (4) σωματεία. Συγκεκριμένα, θα προβιβαστούν ΔΥΟ (2) σωματεία από κάθε Όμιλο.

Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου (α’ και β’ γύρος), θα ακολουθήσουν αγώνες κατάταξης (πλέι-οφς), ώστε να αναδειχθούν οι ομάδες που θα προβιβαστούν στην Β’ Κατηγορία. Στους αγώνες πλέι-οφς θα αγωνιστούν τα σωματεία που θα καταλάβουν τις 4 πρώτες θέσεις σε κάθε Όμιλο.

Συνεπώς, τα σωματεία που θα καταλάβουν τις θέσεις 1η, 2η, 3ηκαι 4η (σε κάθε Όμιλο ξεχωριστά) θα αγωνιστούν σε ένα μίνι πρωτάθλημα δύο γύρων (πλέι-οφς), ώστε να ανέλθουν στην Β’ Κατηγορία οι δύο ομάδες από κάθε Όμιλο της Γ’ Κατηγορίας.

Τα 4 σωματεία που θα αγωνιστούν στους αγώνες πλέι-οφς του κάθε Ομίλου, θα ξεκινήσουν με βαθμούς bonus. Η βαθμολογία με την οποία θα ξεκινούν οι αγώνες των πλέι-οφς, θα προκύπτει ως εξής: Oι βαθμοί που θα συγκεντρώσουν οι ομάδες στον Όμιλό τους μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου θα μεταφερθούν στους αγώνες πλέι-οφς, εφόσον προηγουμένως διαιρεθούν με το συντελεστή τρία (3). Δηλαδή, αν μία ομάδα συγκεντρώσει 45 βαθμούς θα συνεχίσει με 15 βαθμούς, αν κάποια ομάδα συγκεντρώσει 41 βαθμούς θα συνεχίσει με 14 βαθμούς, ενώ αν συγκεντρώσει 40 βαθμούς θα συνεχίσει με 13 βαθμούς.

Σε περίπτωση που το πηλίκο είναι δεκαδικός αριθμός, εάν είναι από 0,5 και άνω το κλάσμα θα προσμετράτε σε ακέραια μονάδα, υπέρ του σωματείου (π.χ. 2,5 το σωματείο θα ξεκινήσει με 3 βαθμούς), ενώ αν είναι κάτω από 0,5 θα προσμετράτε κατά του σωματείου (π.χ. 2,4 το σωματείο θα ξεκινήσει με 2 βαθμούς).

Στην περίπτωση που υπάρξει ισοβαθμία μεταξύ των ομάδων ισχύουν όσα προβλέπονται στο άρθρο 20 του Κ.Α.Π. Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων για το μίνι πρωτάθλημα ενός γύρου (διαφορά τερμάτων, καλύτερη επίθεση, καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων).

Η σειρά των αγώνων πλέι-οφς θα προκύψει μετά από κλήρωση.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής των τριών πρώτων αγωνιστικών

Παράλληλα η Ενωση του νομού μας όρισε ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής των πρώτων τριών αγωνιστικών στον 2ο όμιλο της Γ΄ κατηγορίας ως εξής:

1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σάββατο 21/10 -16:00
Ζαβλάνι – Αργυρά
Φοίνικας Αγυιάς – Φλόγα ΚΚ
Κυριακή 22/10
16:00 Φλόγα Ροδιάς – ΑΟ Αιγίου
12:30 Ψηλαλώνια – Αυτόνομη

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Κυριακή 29/10
12:00 ΑΟ Αιγίου – Ψηλαλώνια
12:00 Ζαβλάνι – Φλόγα Ροδιάς
15:00 Αργυρά – Φοίνικας Αγυιάς
15:00 Φλόγα ΚΚ – Αυτόνομη

3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Σάββατο 04/11 -15:00
Φοίνικας Αγυιάς – Ζαβλάνι
Φλόγα ΚΚ – ΑΟ Αιγίου
Κυριακή 05/11
15:00 Φλόγα Ροδιάς – Ψηλαλώνια
12:00 Αυτόνομη – Αργυρά


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr