background img
banner
banner

Επίδομα προσωπικής διαφοράς: Πότε θα δοθεί στους συνταξιούχους, τα ποσά

Την απόφαση του οικονομικού επιτελείου να δοθεί επίδομα προσωπικής διαφοράς για 750.000 συνταξιούχους από 100 έως 200 ευρώ, επιβεβαίωσε, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης.

«Η δική μας προσέγγιση είναι ότι χρειάζεται μια συνεχής ενίσχυση του εισοδήματος προκειμένου και να μπορούν να ανταποκρίνονται οι συμπολίτες μας στις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν σε πολλά πεδία και στο μέτωπο της ακρίβειας αλλά όχι μόνο, αλλά και ταυτόχρονα να ενισχύουμε τους πιο ευάλωτους.

Η συγκεκριμένη κατηγορία αφορά τους συνταξιούχους, οι οποίοι δεν έλαβαν την αύξηση λόγω της προσωπικής διαφοράς» διευκρίνισε ο κ. Κοντογεώργης.

«Θα είναι από 100 έως 200 ευρώ. Υπάρχουν διαφορετικές κατηγορίες, έχει να κάνει με τη σύνταξη καθενός, την προσωπική διαφορά και ούτω καθεξής. Επομένως, σε αυτή την κατηγορία των 750 χιλιάδων συνταξιούχων υπάρχουν διάφορες υπο-ομάδες που θα λάβουν 100, 150, 200.

Η καταβολή, θα γίνει μέσα στο χρόνο, όπως έχει ανακοινωθεί και από το οικονομικό επιτελείο ότι θα προχωρήσει η ρύθμιση αυτή», ανέφερε ο κ. Κοντογεώργης.

«Θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Σημασία έχει ότι και για αυτή τη χρονιά συνεχίζουμε αυτή την ενίσχυση.

Από την αρχή του έτους θα υπάρχει και η αύξηση με βάση το νέο ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα, αλλά και βέβαια και με τις προσπάθειες που έχουμε κάνει και με τις τριετίες και όχι μόνο, προκειμένου και στον ιδιωτικό τομέα να υπάρχει μια σταθερή αύξηση του εισοδήματος» προσέθεσε.

Σχετικά με τις επικουρικές συντάξεις, επειδή, υπάρχουν κάποιες δυσαρμονίες σε σχέση με την ενοποίηση των ταμείων και κάποια άλλα θέματα, σημείωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, υπήρχε η βασική αρχή ότι για κάθε μήνα πέραν των δύο μηνών, όπου δεν προχωράει η καταβολή σύνταξης, υπάρχει και μια αποζημίωση στον συνταξιούχο που περιμένει την επικουρική του σύνταξη.

«Το υπουργείο επεξεργάζεται λύσεις αντίστοιχες με αυτές που είχαμε για τις κύριες συντάξεις, προκειμένου και αυτή η διαδικασία να εξορθολογιστεί και αρκετοί που περιμένουν τις επικουρικές και για να ενισχύσουν βέβαια τη σύνταξή τους αλλά είναι θα έλεγα και αρκετά έτη που περιμένουν αρκετοί συνταξιούχοι, αυτό νομίζω ότι θα βρει και τον εξορθολογισμό που χρειάζεται το επόμενο διάστημα» συμπλήρωσε ο κ. Κοντογεώργης, σημειώνοντας πως αυτό το διάστημα γίνεται η επεξεργασία για το θέμα αυτό, από το υπουργείο και τον κ. Τσακλόγλου προκειμένου να υπάρχουν ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr