background img
banner
banner

Νέοι από πέντε χωριά «συμπράττουν»

ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΙΔΡΥΘΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Μία καινούρια προσπάθεια που αφορά την κοινωνική προσφορά και έχει σαν στόχο τον απόλυτο εθελοντισμό, γίνεται από μία ομάδα ανθρώπων στην ανατολική πλευρά του δήμου αυτό το διάστημα.

Πρόκειται για μία σύμπραξη από άτομα πέντε συνολικά χωριών, προκειμένου να δημιουργήσουν μία νέα εθελοντική ομάδα πυροπροστασίας, με σκοπό αφενός να “καλύπτουν” διαρκώς την προσωπική τους ανάγκη για συνολική προσφορά – καθώς όλοι τους είναι άνθρωποι που στηρίζουν απολύτως τον αλτρουισμό – αφετέρου να αποδείξουν σε όλους ότι η αγάπη τους για τον τόπο που ζουν έχει το αίσθημα της ευθύνης δίχως ηλικίες και χρώματα, έχοντας ως μόνο “εφόδιο” το βασικότερο συστατικό που χρειάζεται σε τέτοιες περιπτώσεις: Την αλληλεγγύη.

Τα 20 συνολικά άτομα, νεαρής ηλικίας ως επί το πλείστον, είναι κάτοικοι από τα χωριά των Ζαχλωριτίκων, της Ροδιάς, της Τράπεζας, του Διακοπτού και του Ελαιώνα, όλοι φίλοι ή γνωστοί μεταξύ τους. Το συγκεκριμένο τιμ, πραγματοποίησε μια σύντομη συνάντηση, την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου σε παραλιακό καφέ της περιοχής του Ελαιώνα, με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αιγίου Παναγιώτη Μιχαλόπουλο και τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Νίκο Καραΐσκο, προκειμένου να ενημερωθούν, για το ποιες είναι οι απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν, για την ίδρυση μια νέας εθελοντικής προσπάθειας.

Έγινε μία διερευνητική κουβέντα μέσα σε ευχάριστο κλίμα

Ενημερώθηκαν για τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να μαζέψουν και που χρειάζονται ως τυπική διαδικασία που ακολουθείται, προκειμένου να δημιουργήσουν την ομάδα πυροπροστασίας.

Οι νεαροί, ζήτησαν τις κατευθύνσεις από τους δύο πολύ έμπειρους άντρες, για το πώς μπορούν να πετύχουν να οργανώσουν σωστά την ομάδα τους και να επιτευχθεί ο στόχος άμεσα. Η ενημέρωση, αφορούσε κυρίως το πώς μπορούν να κινηθούν σε γενικότερο πλαίσιο ώστε να δημιουργηθεί το καταστατικό του συλλόγου, το τι πρέπει να έχουν ως προϋποθέσεις σύστασης και βεβαίως, το πώς μπορούν να ενταχθούν σε δεύτερο χρόνο και αυτοί, στις ήδη υπάρχουσες ομάδες πυροπροστασίας που δρουν στην ευρύτερη περιοχή.

Οι κύριοι Μιχαλόπουλος και Καραΐσκος κατεύθυναν με μεγάλη χαρά τα μέλη της ομάδας, μιλώντας τους για το ποια είναι η νομοθεσία και η διαδικασία για την ίδρυση, την γραφειοκρατική “ταλαιπωρία” που πρέπει να… ανεχτούν και βεβαίως, αποδέχτηκαν να τους ενημερώσουν και για τις πρακτικές λεπτομέρειες κατά την διάρκεια μιας πυρόσβεσης. Εξάλλου αυτές, είναι στιγμές που παίζουν καθοριστικό ρόλο ώστε να λειτουργήσει αποτελεσματικά και με ταχύτητα κάθε ανάλογη ομάδα πυροπροστασίας, τις ώρες της εξέλιξης μιας δυσμενούς κατάστασης. Και οι δύο άντρες, ξέρουν πολύ καλά αυτή τη δουλειά.

Θα επιδιώξουν να τους “αγκαλιάσει” η μεγάλη οικογένεια των εθελοντών

Η πρωτοβουλία ήταν 100% των ίδιων των παιδιών και ο άμεσος στόχος για να επιτευχθεί αυτό το εγχείρημα, είναι λίγο μετά τις εκλογές του ερχόμενου μήνα, περί τα τέλη του Οκτωβρίου δηλαδή, να έχουν ήδη μαζέψει το απαραίτητο γραφειοκρατικό υλικό, να έχουν συμπληρώσει τον αριθμό των μελών που χρειάζεται η διαδικασία και να έχουν συγκεντρώσει τα όποια δικαιολογητικά, έτσι ώστε να μπορέσει να συμπληρωθεί σωστά το καταστατικό ίδρυσης της εθελοντικής ομάδας. Σε δεύτερο χρόνο, θα απομείνει να “πάρει” αριθμό πρωτοκόλλου στα μητρώα, αλλά και έγκριση λειτουργίας από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του κράτους.

Να σημειωθεί ότι, κάθε ανάλογη προσπάθεια, όταν παίρνει επίσημη έγκριση, ενεργό αριθμό πρωτοκόλλου και η ομάδα συγκροτείται νόμιμα, έχει αυτομάτως και όλα τα προνόμια που δίνονται από την ίδια την πολιτεία. Αν οι νέοι της ανατολικής πλευράς του δήμου τα… καταφέρουν και συσταθούν, θα υπάρξει χρηματοδότηση, ένα εύλογο διάστημα εκπαίδευσης των μελών από έμπειρους άντρες – εθελοντές, η παροχή απαραίτητου εξοπλισμού και ρουχισμού των ατόμων και βεβαίως, η δυνατότητα συσκευών ενδοσυνεννόησης με τις υπόλοιπες εθελοντικές ομάδες αλλά και το Πυροσβεστικό Σώμα, έτσι ώστε να υπάρχει άμεση κινητοποίηση και αποτελεσματικότητα κατά τη διάρκεια σε κάθε είδους καταστροφής που θα προκύπτει στο μέλλον.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr