background img
banner
banner

BREVET ΑΤΤΙΚΗΣ: Μία όμορφη επιστροφή από το καλοκαίρι

Ο ΑΙΓΙΩΤΗΣ ΛΟΙΖΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ 200 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Την Κυριακή το πρωί στις 3 Σεπτεμβρίου και ώρα 07.30 από την πλατεία του Κεραμικού στο Γκάζι, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, δόθηκε η εκκίνηση του 12ου BREVET ΑΤΤΙΚΗΣ συνολικής απόστασης 200 km που διοργανώθηκε από την Π.Ε.Π.Α ( Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών).

Περισσότεροι από 200 ποδηλάτες υπέρ-αποστάσεων από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο έλαβαν μέρος στην συγκεκριμένη διοργάνωση που δίκαια καθιερώθηκε από το 2015 ως μπρεβέ-γιορτή.
Ανάμεσα τους και ο “συνήθης ύποπτος” Αιγιώτης Randonneurs και μέλος της Λέσχης Ποδηλατοτουρισμού Ελλάδας Τσολάκης Λοΐζος που τυγχάνει να είναι και ο μοναδικός σε όλη την Αιγιάλεια που συμμετέχει σε τέτοιου είδους απαιτητικές διοργανώσεις που ξεκινούν από τα 200 και φθάνουν και μέχρι τα 1.200 km.

Εμπνευστής του Brevet Αιγίου

Υπενθυμίζουμε ότι ο Αιγιώτης ποδηλάτης είναι ο εμπνευστής και συνδιοργανωτής του Brevet Αιγίου “Βοστίτσα το μπαλκόνι του Κορινθιακού” συνολικής αποστάσεως 200 km .
Ένα Brevet με υψηλό βαθμό δυσκολίας λόγω των πολλών υψομετρικών, που από τον πρώτο κιόλας χρόνο καθιερώθηκε ως ένα από τα κορυφαία, τόσο από πλευράς χάραξης διαδρομής, της μοναδικότητας των τοπίων, όσο και από πλευράς φιλοξενίας των αθλητών.

Μια νέα αθλητική διοργάνωση για τα δεδομένα της πόλης μας που έχει καθιερωθεί ως θεσμός από το 2021 και μετά, που έχει ως μοναδικό σκοπό την τουριστική προβολή της περιοχής μας μέσω του ποδηλατικού τουρισμού.

Στη μνήμη του Δημήτρη Χατζηπαυλή

Μιλώντας στo Protionline.gr ο Αιγιώτης ποδηλάτης Τσολάκης Λοΐζος μας ενημέρωσε ότι έχει ήδη καταθέσει το φάκελο της διαδρομής για το νέο Brevet Ανατολικής Αιγιαλείας που θα φέρει το όνομα του εκλιπόντα και αγαπημένου του φίλου-ποδηλάτη από την Αιγείρα Δημήτρη Χατζηπαυλή.

Μας τόνισε επίσης ότι “ο λεπτομερής σχεδιασμός των δύο αυτών ποδηλατικών διαδρομών (Αιγίου και Ανατολικής Αιγιαλείας) δίνει την δυνατότητα στον αθλητή να ταξιδεύσει και να εξερευνήσει τα οκτώ από τα δεκατρία ενταγμένα μέρη του νομού στο πρόγραμμα Nature 2000 (ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών που αποτελεί ασπίδα ζωής για απειλούμενα είδη και σημαντικές περιοχές). Η συνδυαστική αυτή δράση συμπλήρωσε, μας ανοίγει ένα μεγάλο κεφάλαιο που αφορά την τουριστική προβολή της ευρύτερης περιοχής της Αιγιαλείας μέσω του αειφόρου τουρισμού αρκεί βέβαια να συνεργαστούν όλοι οι κοινωνικοί εταίροι, ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, να δραστηριοποιηθούν οι τοπικές αρχές και να αναλάβουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχουν στον καθορισμό του αναπτυξιακού μοντέλου της περιοχής τους.

“Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την Αιγιάλεια Προορισμό με δυνατότητα ανάπτυξης και ευημερίας για όλους”, καταλήγει ο Λοϊζος Τσολάκης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr