background img
banner
banner

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «O Xρήστος Γούτος και η ομάδα του, είναι οι μόνοι κατάλληλοι για την Αιγιάλεια της επόμενης ημέρας»

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΓΙΟΥ ME TON ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ “ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ” ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΟΥΤΟΥ

Είναι ένας από τους πιο δραστήριους Αιγιώτες που έχει ασχοληθεί με πάρα πολλούς συλλόγους της περιοχής. Έχοντας άποψη, γνώσεις αλλά και αξιόλογο κοινωνικό λόγο, ο Νίκος Παπαδόπουλος αποφάσισε να συμμετέχει για δεύτερη συνεχή φορά στις δημοτικές εκλογές στο πλευρό του υποψηφίου Δημάρχου Χρήστου Γούτου με την παράταξη “Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο”.

Η εθελοντική του δράση, που πηγάζει από τη μεγάλη του αγάπη για τον άνθρωπο αλλά και το ενδιαφέρον του για την οργάνωση και ανάπτυξη της πόλης, τον ωθούν να κατέλθει ως υποψήφιος στην Κοινότητα Αιγίου ζητώντας τη στήριξη των παλαιών και την προτίμηση των νέων φίλων και συνοδοιπόρων του.

Ποιος είναι ο υποψήφιος Σύμβουλος για την Κοινότητα Αιγίου

Ο Νίκος Παπαδόπουλος γεννήθηκε και ζει στο Αίγιο. Είναι ένας άνθρωπος που ενεπλάκη από πολύ μικρή ηλικία με τα κοινά και έγινε υπέρμαχος του εθελοντισμού. Από την εφηβεία του ασχολήθηκε με τις υποδομές και την ανάπτυξη σε αθλητικές δραστηριότητες, στοχεύοντας πάντα να προσφέρει. Το 1994 ήταν υποψήφιος με το Συνδυασμό του αειμνήστου Λέλου Σιαβελή, ενώ το 2002 τάχθηκε στο πλευρό του Απόστολου Καραφωτιά. Έχει αναπτύξει έντονη πολιτική δράση σε βουλευτικές, νομαρχιακές και περιφερειακές εκλογές. Σπούδασε Λογιστικά και Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, ενώ εργάστηκε για πολλά χρόνια στην οικογενειακή του επιχείρηση. Είναι υπάλληλος των ΕΛΤΑ Αιγίου και έχει ενεργή ενασχόληση σε τοπικούς Αθλητικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους. Σήμερα, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος είναι Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αλυκής “Ο Άγιος Νικόλαος”, Αντιπρόεδρος του Ποδοσφαιρικού Συλλόγου “Αστέρα Τεμένης” και Υπεύθυνος των Ακαδημιών της, Γραμματέας και Υπεύθυνος Τύπου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιγιάλειας και Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου.

Ο κ. Παπαδόπουλος είναι εκείνος, που τα τελευταία χρόνια και μέσα από την εποικοδομητική δράση του με τον Σύλλογο Αλυκής, έβαλε ως προσωπικό του στόχο την ανάκτησης της Γαλάζιας Σημαίας, με την οποία για 12 χρόνια η παραλία Αλυκής είχε βραβευτεί, ενώ πρωτοστατεί στον προγραμματισμό εύρεσης χώρων στάθμευσης και την καθαριότητα όλης της παραλιακής ζώνης.
Μία ακόμα ανησυχία του, είναι η διάνοιξη δρόμου για την ένωση της Αλυκής με τα Διγελιώτικα, καθώς και οι διανοίξεις κάθετων οδών σύνδεσης του παραλιακού δρόμου με την οδό Παυσανίου, ώστε να αποσυμφορηθεί η παραλία κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το Protionline.gr συνάντησε τον υποψήφιο Σύμβουλο για την Κοινότητα Αιγίου, του έθεσε καίρια ερωτήματα εν όψει των επικείμενων εκλογών και εκείνος, με χαρά και θετική διάθεση, απάντησε για όλα, σε μία πολιτική συνέντευξη με ουσία, ξεκαθαρίζοντας τη θέση του απέναντι στα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος. Ο Νίκος Παπαδόπουλος μιλά για το αύριο της Αιγιάλειας, την πολιτιστική κουλτούρα της και επιχειρεί μέσα από τον αγώνα στο πλευρό του υποψηφίου Δημάρχου Χρήστου Γούτου, να προσφέρει τα μέγιστα στον τόπο που αγαπά και ζει με την οικογένειά του.

Κατέρχεστε ξανά με τον συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Χρήστου Γούτου. Πώς βλέπετε την παράταξη «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο»; Θεωρείτε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για τον κ. Γούτο, να αναλάβει τα ηνία του Δήμου;
Ναι! Εμπιστεύομαι το Χρήστο Γούτο. Το “πανόραμα” των υποψηφιοτήτων και το σύνολο των ψηφοδελτίων, δείχνει καθαρή εκλογική νίκη για την “Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο”. Έχει τη δυνατότητα να αναλάβει τα ηνία του Δήμου και να φέρει πραγματικό αποτέλεσμα και μεγάλες, σημαντικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Τον θεωρώ απολύτως ικανό και καθ’ όλα έτοιμο. Είναι έντιμος πολιτικός και αντάξιος της εμπιστοσύνης μου. Η παράταξή μας, περιλαμβάνει άξιους και δυναμικούς υποψηφίους, που διαθέτουν όρεξη, γνώση, εμπειρία και θέληση, που επιθυμούν να προχωρήσει η Αιγιάλεια μπροστά.

Είσαστε γνώστης των θεμάτων του Αιγίου ενώ και στο παρελθόν, έχετε θέσει υποψηφιότητα σε άλλες εκλογικές αναμετρήσεις. Ποια είναι τα ζητήματα που θα προτάξετε εφόσον εκλεγείτε στο Συμβούλιο Κοινότητας Αιγίου;
Θα προτείνουμε την επίλυση των μικρών καθημερινών προβλημάτων της πόλης. Είναι ζητήματα που απασχολούν τον πολίτη και που με την ολοκλήρωσή τους όταν συμβούν, θα καλυτερέψει σε απίστευτο βαθμό η καθημερινότητα όλων. Ο καλλωπιστικός φωτισμός, η σωστή σήμανση, οι επιπλέον θέσεις πάρκινγκ, μία πράσινη και καθαρή πόλη, οι Τεχνολογικές Υποδομές και η εξέλιξη των δομών, είναι οι στόχοι μας και η προοπτική της παράταξης. Η προσωπική εμπειρία μου, εγγυάται την επίλυση αυτών των προβλημάτων. Θα εισηγηθούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο λύσεις για γενικότερα προβλήματα του Αιγίου που δεν μπορεί να λύσει η Τοπική Κοινότητα, όπως η Μαρίνα και η σύνδεση της Άνω με την Κάτω πόλη. Αυτό για να το πετύχεις, δεν αρκεί να το λες… αλλά να ξέρεις και να το κάνεις.

Ασχολείστε με τα του τοπικού αθλητισμού επί σειρά ετών. Πιστεύετε ότι η περιοχή υστερεί σε αθλητικές υποδομές;
Σαν γνώστης και μετά από είκοσι χρόνια ενασχόλησης με τον τοπικό αθλητισμόαπό πολλά και διαφορετικά πόστα, συμφωνώ με την πρόταση του υποψήφιου Δημάρχου κ. Γούτου για αναβάθμιση και συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και τη μείωση των τελών χρήσης αυτών, γιατί η χρήση τους από τα σωματεία είναι λειτούργημα! Πρότασή μου, είναι η αναβάθμιση όλων ανεξαιρέτως των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου. Να μπορέσουν να εξασφαλιστούν κονδύλια και χρηματοδοτήσεις, να υπάρξει κίνητρο για τη νέα γενιάνα ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλό και αποδοτικό αύριο, σε αυτό τον τομέα.

Έχετε ταυτίσει το όνομά σας, με την επιτυχημένη δράση του Συλλόγου Αλυκής. Κατά πόσο η ενασχόλησή σας με τον δραστήριο σύλλογο, σας δίνει ώθηση να ασχοληθείτε με τα δημοτικά;
Η εμπειρία που έχω αποκομίσει την τελευταία εικοσαετία από τον Σύλλογο Αλυκής, μου δίνει την έμπνευση και τη βεβαιότητα ότι μπορεί αυτή η δραστηριότητά μου να μεταφερθεί σε ολόκληρη την πόλη. Το Θέλω! Το Μπορώ! Το παρελθόν μου, εγγυάται 100% αυτό το αποτέλεσμα.

Είσαστε Γραμματέας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Αιγιάλειας. Σε ποιο επίπεδο βρίσκεται κατά τη γνώμη σας, ο Πολιτισμός στην περιοχή; Τι θα μπορούσε να αλλάξει ώστε να δοθεί μεγαλύτερη ώθηση στους συλλόγους της περιοχής;
Ο Πολιτισμός στην περιοχή μας είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα, σε σχέση με άλλες μεγάλες ή μικρές πόλεις, άλλα ακόμη έχουμε δρόμο μπροστά μας. Ζω αρκετά σωματεία από κοντά και μπορώ και βλέπω το έργο τους, παρατηρώ την εξέλιξή τους. Έχουν αλλάξει προς το καλύτερο και αρκετοί νέοι άνθρωποι έχουν φέρει καινούριες ιδέες. Παλαιότερα, οι δράσεις τους συνοδεύονταν από χρόνια προβλήματα που τους καθυστερούσαν ή τους αδρανοποιούσαν. Να τονίσω ότι σαν Ομοσπονδία έχουμε αποφασίσει, θα παρουσιάσουμε και το ανάλογο πλάνο 2024 – 2027 σε λίγο καιρό, ότι θέλουμε πιο πολλές καινοτόμες δράσεις, όπως έχει τονίσει και ο πρόεδρός μας κ. Καραδημητρόπουλος. Πλέον για την Αιγιάλεια – κάτι που θα αποδειχθεί περίτρανα και στο σημερινό Forum μας στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο – έχει πλάνο και προοπτικές. Είναι ένας συνδυασμός με κατηγορίες, όπως ο τουρισμός και η επιχειρηματικότητα, με την ενεργό δράση. Θα πρέπει να αλλάξουν κάποια πράγματα, όπως να υπάρχει καλύτερη συνεργασία με την αυτοδιοίκηση, να υπάρχει πλάνο – ημερολόγιο πολιτιστικών εκδηλώσεων στον Δήμο μας, να δούμε περισσότερες εκδηλώσεις εξωστρέφειας κ.α. Έχουμε ήδη τις προτάσεις μας, για μία νέα πολιτιστική Αιγιάλεια του 2030, το όποιο θα καταθέσουμε στην Δημοτική Αρχή που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές, με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους να συμμετέχουν σε πάρα πολλές και διαφορετικές εκδηλώσεις.

Τι εικόνα έχει για εσάς, ένα σύγχρονο Αίγιο;
Για τον εκσυγχρονισμό, η πόλη χρειάζεται Όραμα και Προγραμματισμό. Πρέπει να οριοθετηθούν α) η Τουριστική ζώνη, β) η Οικιστική ζώνη, γ) η Βιομηχανική ζώνη και δ) η Αγροτική ζώνη. Αυτό είναι και το Όραμά μου. Και όταν αυτό μπει σε πορεία υλοποίησης, θα αισθανθώ δικαίωση. Θα είναι η δικαίωση της πολυετούς προσπάθειάς μου, για να αφήσουμε όλοι όσοι αγαπάμε τον τόπο ένα λιθαράκι αξιοσύνης στις επόμενες γενιές. Η εικόνα του αύριο για την περιοχή που ζούμε, πρέπει να είναι η πιο σύγχρονη και αποτελεσματική που μπορεί να υπάρξει. Το χρωστάμε στα παιδιά μας και στις γενιές που έρχονται.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr