background img
banner
banner

Ολοκληρώθηκε η παρέμβαση στον παραλιακό δρόμο των Διγελιωτίκων

ΒΕΛΤΙΩΣΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑ!

Στην ολοκλήρωση ενός πολύ σημαντικού έργου που αφενός εξυπηρετεί τη διέλευση ντόπιων και επισκεπτών με ασφάλεια, αφετέρου δημιουργεί αναπτυξιακή προοπτική για τα Διγελιώτικα, προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες ο δήμος Αιγιαλείας. Πρόκειται για την ασφαλτόστρωση της παραλιακής οδού που, εκτός των άλλων, βελτιώνει την εικόνα της περιοχής και αναβαθμίζει το οδικό δίκτυο. Το συγκεκριμένο σημείο έχει υποστεί στο παρελθόν επανειλημμένες φθορές εξαιτίας της διάβρωσης και είχε πραγματοποιηθεί έργο αποκατάστασης. Η ασφαλτόστρωση ήρθε να το ολοκληρώσει, προς ικανοποίηση κοινότητας, κατοίκων και επαγγελματιών.

Όπως αναφέρει στo Protionline.gr ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλης Χριστόπουλος, ΄΄πρόκειται για την ολοκλήρωση της παρέμβασης αποκατάστασης της οδού που είχε γίνει με την εκτέλεση έργου με τη χρήση συρματοκιβωτίων. Αυτό που υπολειπόταν ήταν η άσφαλτος κάτι που πραγματοποιήθηκε και ο δρόμος παραδόθηκε με ασφάλεια στους πολίτες΄΄. Αναφορικά με τη χρησιμότητα του έργου, ο κ. Χριστόπουλος επισήμανε: ΄΄Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, είχαμε κάνει την αποκατάσταση πριν από καιρό με τα συρματοκιβώτια είδαμε ότι τον χειμώνα λειτούργησε και ανταποκρίθηκε πολύ καλά και προχωρήσαμε στην τελική παρέμβαση. Επιπλέον, εξαιτίας του έργου που είχε εκτελεστεί, δημιουργήθηκε και παραλία κάτω από τον δρόμο, θυμίζοντας κατά πολύ την πρότερη εικόνα της παραλίας Διγελιωτίκων΄΄.

Το τεχνικό έργο

Ο πρόεδρος της κοινότητας, ένας εκ των παλαιότερων προέδρων της περιοχής, Ηλίας Δημητρίου, μιλώντας στo Protionline.gr εξέφρασε την ικανοποίησή του. ΄΄Ολοκληρώθηκε με τσιμεντόστρωση και αποκαταστάθηκε πλήρως, το κομμάτι του παραλιακού δρόμου από το ύψος του καταστήματος “Μελτέμι” μέχρι περίπου την ταβέρνα “Περιγιάλι”, όπου είναι ένα σημείο το οποίο κάθε χρονιά, αντιμετωπίζει μεγάλες ζημιές από τις φυσικές διαβρώσεις, τη θάλασσα αλλά και την κακοκαιρία γενικότερα΄΄, σημείωσε.

Επιπλέον, ο κ. Δημητρίου ανέφερε για το έργο: ΄΄Έγινε μία πολύ καλή δουλειά, κατόπιν της ειδικής μελέτης που είχε εκπονηθεί, σκάφτηκε 7 μέτρα περίπου σε βάθος και τοποθετήθηκε ένα ειδικό υλικό που ονομάζεται σαρζανέτ και από πάνω του, έπεσαν χωμάτινες στρώσεις.
Στο πάνω μέρος και για ενάμιση περίπου μέτρο, μέχρι το οδόστρωμα, έχει πέσει τσιμέντο τελευταίας τεχνολογίας ώστε να σταθεροποιηθεί πλήρως. Το συνολικό μήκος της ασφαλτόστρωσης είναι 170 μέτρα περίπου, ξεκίνησε την προηγούμενη Τετάρτη και τελείωσε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, αφού ο εργολάβος που είχε αναλάβει το έργο είχε φροντίσει να έχει το απαραίτητο έμψυχο και μηχανικό υλικό για να βγει η δουλειά γρήγορα και με ασφάλεια΄΄.

Επίσης, ο κ. Δημητρίου έκανε γνωστό ότι έγινε παρέμβαση και σε ένα μικρό κομμάτι ακόμα, στο ύψος του καταστήματος Καρούμπαλου, επί του παραλιακού δρόμου, σε τμήμα περίπου 60 μέτρων.

΄΄Το έργο αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί εκτός από το ότι προστατεύει τις ιδιοκτησίες, αξιοποιεί ταυτόχρονα και την περιοχή, σε κάθε περίπτωση. Η παρέμβαση που έχει γίνει είναι ουσιαστική για την κοινότητα και πλέον, δείχνει πολύ πιο ανθρώπινο το κομμάτι αυτό. Με τέτοιου είδους παρεμβάσεις, αναβαθμίζεται κατά πολύ η κοινότητα και ο δρόμος θα εξυπηρετεί όχι μόνο τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής αλλά και τους επισκέπτες μας, που από τον Απρίλιο μέχρι και τα τέλη του Σεπτέμβρη, βρίσκονται κατά δεκάδες, στην περιοχή των Διγελιωτίκων΄΄, είπε ακόμη ο πρόεδρος, σημειώνοντας ότι στο ανατολικό κομμάτι της ακτογραμμής δεν έχει γίνει κάποια παρέμβαση ακόμα. Έκανε ωστόσο γνωστό ότι, βάσει διαβεβαιώσεων θα δρομολογηθεί τεχνικό έργο σε τμήμα 150 μέτρων περίπου, ώστε να μην υπάρχουν διάβρωση και σπασίματα του δρόμου, πάντα βέβαια με φυσικές μεθόδους.

Επί τάπητος όλα τα θέματα του χωριού στην επίσκεψη του δημάρχου Δημ. Καλογερόπουλου

Αξίζει να αναφερθεί ότι την περασμένη εβδομάδα είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση στα Διγελιώτικα με εκπροσώπους της δημοτικής αρχής με επικεφαλής τον δήμαρχο Δημήτρη Καλογεροπούλο, εκεί όπου έγινε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση. ΄΄Εμείς σαν κοινότητα καταθέσαμε τα προβλήματα που υπάρχουν και αποτελούν ζητήματα στην καθημερινότητά μας, με πρώτο απ’ όλα το οικιστικό κομμάτι, αλλά και την αξιοποίηση των τεχνικών έργων που χρειάζεται το χωριό γενικότερα. Μιλήσαμε επιπλέον για την παραλιακή ζώνη και την ανάδειξή της σε κάθε επίπεδο και ειπώθηκε ότι σε μελλοντικό χρόνο, θα μπορούσαν να γίνουν δεντροφυτεύσεις σε όλη την ακτογραμμή, να γίνει πεζοδρόμηση και χώρος για ποδηλασία – περίπατο αλλά και να μπει ειδικός φωτισμός καλλωπιστικού χαρακτήρα΄΄, είπε ο πρόεδρος.

Τέλος, ο κ. Δημητρίου, αναφορικά με τη συνάντηση είπε τα εξής: ΄΄Επίσης συζητήθηκε η περίπτωση της πλακόστρωσης στον παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου. Στο μικρό αυτό εκκλησάκι, χρειάζονται παρεμβάσεις, έτσι ώστε να αναδειχτεί, αφού αποτελεί ένα ιστορικό – θρησκευτικό κειμήλιο της περιοχής. Μιλήσαμε βεβαίως και για τα δύο μόνιμα προβλήματα που έχει κοινότητά μας, τον καθαρισμό των γραμμών του τρένου και την σύνδεση των όμορων χωριών με την κοινότητά μας, με ειδικό ποδηλατοδρομο αλλά και την ένταξή μας στον βιολογικό, έργο που έχει δρομολογηθεί και προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2026΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr