background img
banner
banner

Πάρκο με σχεδιασμό της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και… προϋπολογισμό της αντιπολίτευσης

Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ως υπέρογκα έκρινε η αντιπολίτευση τα ποσά που προϋπολογίστηκαν από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. για τη λειτουργία του Πάρκου των Χριστουγέννων. Μάλιστα, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας που τέθηκε το θέμα της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης, η αντιπολίτευση παρουσίαση εναλλακτική πρόταση που ψηφίστηκε και υιοθετήθηκε τελικώς, λαμβάνοντας 12 ψήφους έναντι 10 ψήφων της απόφασης του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Αρχικά ζητήθηκαν διευκρινίσεις από την αντιπολίτευση και πιο συγκεκριμένα από την Αγγελική Κουρή για την αύξηση των δαπανών με βάση την απόφαση του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., κρίνοντας ότι το ποσό που περιλαμβάνει η πρόταση είναι υπέρογκο, με την λογίστρια της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. (η πρόεδρος Διαμάντω Βασιλακοπούλου δεν ήταν δυνατόν να τοποθετηθεί λόγω ασθενείας) να λέει ότι η πρόταση περιλαμβάνει και έσοδα και έξοδα παρακράτησης, αλλά και ποσά για υπηρεσίες επαγγελματιών αλλά και διάφορες προμήθειες.

Έκριναν ως υπέρογκα τα ποσά

Αμέσως μετά, τον λόγο πήρε η Μαρία Τσουκαλά, η οποία τοποθετήθηκε επί του θέματος αναφέροντας ότι λόγω της εμπειρίας της από προηγούμενα πάρκα που διοργάνωσε η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και επιμελήθηκε ως Πρόεδρος της, θεωρεί το ποσό αδιανόητα μεγάλο, λέγοντας: ΄΄Ουδέποτε στα Χριστουγεννιάτικα Πάρκα του παρελθόντος δεν υπήρξε το 1/4 της επιχορήγησης που παίρνουμε από τον δήμο, για την κάλυψη μιας και μόνο εκδήλωσης. Ζητείται ένα τεράστιο, υπέρογκο ποσό. Γιατί; Με το ίδιο πόσο σχεδόν, καλύφθηκαν όλες οι εκδηλώσεις από άκρη σε άκρη και σε όλη την Αιγιάλεια για το σύνολο των δράσεων που έγιναν στο Πολιτιστικό Καλοκαίρι που πέρασε. Απορώ, πώς θα εξοφληθούν τα τιμολόγια που εκκρεμούν μέχρι το τέλος του έτους που πλησιάζει, καθώς εκκρεμούν και μισθοί και επιχορηγήσεις, συντήρηση σε κτιριακές εγκαταστάσεις…΄΄.

Επίσης, η κ. Τσουκαλά σημείωσε για το ζήτημα: ΄΄Υποθέτω ότι η κ. Βασιλακόπουλου δεν είχε σωστή ενημέρωση για το τι υπάρχει ως δέσμευση, τι περιλαμβάνουν οι κωδικοί…΄΄.

Ο Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος τόνισε ότι το προϋπολογισθέν ποσό που υπήρχε ήταν 85.000 ευρώ ενώ με την αναμόρφωση έγινε 154.500 ευρώ, αναφέροντας ότι για τα ηχητικά από 5.000 ευρώ ζητήθηκαν για φέτος 17.000, για αμοιβές μουσικών από 2.500 ευρώ 17.500 και για την γενική τεχνική κάλυψη 10.000 ευρώ. ΄΄Η αύξηση αυτή είναι αδικαιολόγητη εν μέσω λιτότητας. Ποιος είναι ο λόγος; Γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη διόγκωση εξόδων; Είναι για τους λόγους ότι πρέπει να φτάσει η επιχορήγηση τα 600.000 ευρώ που είναι ο στόχος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.;΄΄, αναρωτήθηκε ο κ. Παπακωνσταντινόπουλος, ο οποίος κλείνοντας την τοποθέτησή του τόνισε: ΄΄Δεν είναι στην κουλτούρα μας το Χριστουγεννιάτικο Πάρκο και αυτές οι δαπανηρές εκδηλώσεις. Τα Χριστούγεννα είναι μία οικογενειακή γιορτή και το ποσό αυτό, όχι μόνο είναι υπέρογκο, αλλά και… προκλητικό. Ας μην οδηγούμαστε σε υπερβολές΄΄.

Θα πρέπει πάντως να αναφερθεί, ότι η ανάγκη αναμόρφωσης του υπάρχοντος προϋπολογισμού της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. προέκυψε όχι αποκλειστικά για τη διοργάνωση του Πάρκου των Χριστουγέννων αλλά λόγω αναδιαμόρφωσης των εσωτερικών λειτουργικών αναγκών της επιχείρησης. Ως προς το σκέλος των εσόδων η απόφαση της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ήταν αύξηση του κωδικού με το ποσό των 27.500€. Ομοίως και ως προς το σκέλος των εξόδων.

Η εναλλακτική πρόταση που κατατέθηκε από τις παρατάξεις «Αιγιάλεια Αύριο» και «Ποιοτική Αιγιάλεια», προβλέπει μεταξύ άλλων μείωση κατά 1.500 ευρώ της παροχής υπηρεσιών σχεδίασης και κατασκευής διακόσμου του Πάρκου των Χριστουγέννων. Ερωτηθείσα από το Protionline.gr για το κατά πόσο είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί το Πάρκο των Χριστουγέννων και οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί στο πλαίσιο της λειτουργίας του, με τα δεδομένα που προκύπτουν από την εναλλακτική πρόταση αναμόρφωσης του προϋπολογισμού η οποία εγκρίθηκε, η πρόεδρος Διαμάντω Βασιλακοπούλου επισήμανε πως είναι εξαιρετικά δύσκολο με αυτά τα χρήματα να βγει πέρα ο σχεδιασμός που έχει γίνει.

Οι λόγοι που η απόφαση του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. περιελάμβανε αυτή την αύξηση

΄΄Προτείνοντας και αποφασίζοντας στη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. αναμόρφωση του προϋπολογισμού ώστε να διοργανωθεί και το Πάρκο των Χριστουγέννων δεν εννοούσαμε να καλυφθούν μόνο οι δαπάνες αυτού. Δυστυχώς, υπάρχουν οικονομικές εκκρεμότητες που βαραίνουν τη Δημοτική μας Επιχείρηση από το Πολιτιστικό Καλοκαίρι ακόμη, ύψους περίπου 15.000 ευρώ κι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να εξοφληθούν΄΄, επισήμανε η κ. Βασιλακοπούλου. Παράλληλα, σημείωσε: ΄΄Το περιεχόμενο της εναλλακτικής πρότασης που κατατέθηκε και ψηφίστηκε δεν συνάδει με τον σχεδιασμό μας για τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Για παράδειγμα, προβλέπονται χρήματα για τη διοργάνωση συνεδρίων κάτι που δεν υπάρχει στην ατζέντα μας για το επόμενο διάστημα. Είναι γεγονός ότι προβλέψαμε περισσότερα χρήματα για το Πάρκο των Χριστουγέννων φέτος, διότι έχοντας αφουγκραστεί τον κόσμο αλλά και έχοντας και δική μας άποψη για το πώς πρέπει φέτος να στηθεί ώστε να αναβαθμιστεί και να προσελκύσει περισσότερο κόσμο, αποφασίσαμε να ρίξουμε το βάρος στη μουσική και παιχνίδια ώστε να τραβά το ενδιαφέρον των επισκεπτών και κυρίως των παιδιών, καθημερινά και όλες τις ώρες λειτουργίας του. Αυτό που θα ετοιμάζαμε φέτος θα ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό από όσα έχουμε γνωρίσει ως τώρα στο Πάρκο, ενώ θα αξιοποιούσαμε και ανθρώπους του Πολιτισμού της περιοχής, πλην όμως είναι αμφίβολο εάν πλέον έχουμε αυτή τη δυνατότητα΄΄.

Καταλήγοντας, η κ. Βασιλακοπούλου ανέφερε: ΄΄Έχοντας υπάρξει μέλος του Δ.Σ. και αντιπρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. στο παρελθόν, γνωρίζω πως ποτέ δεν είχαμε κάνει Πάρκο των Χριστουγέννων με 80.000 ευρώ. Αντιθέτως, στην καλύτερη περίπτωση κόστιζε 100.000 ευρώ. Φέτος θελήσαμε να κάνουμε το… κάτι παραπάνω. Θα αγωνιστούμε, έστω και με αυτά τα δεδομένα, να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και να κάνουμε το Πάρκο ακόμη πιο ελκυστικό και ενδιαφέρον΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr