background img
banner
banner

Παίρνει «μορφή» η Τρίγωνη Πλατεία

Η ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΙΝΩΝ ΠΛΑΚΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΥΦΟΣ

«Φώτισε» η Τρίγωνη Πλατεία τις τελευταίες μέρες καθώς η επίστρωση των λευκών μαρμάρινων πλακών αποκάλυψε ο ύφος που θα έχει η νέα της μορφή. Το πιο σημαντικό είναι ίσως ότι οι εργασίες προχωρούν με σταθερούς ρυθμούς και η αναπλασμένη πλατεία θα είναι στη διάθεση των πολιτών σε λίγο καιρό.

Η πλατεία Βάλφουρ, όπως ονομάζεται, αποτελεί για πάρα πολλά χρόνια «στέκι» για το εμπορικό κέντρο της πόλης και αφετηρία για ψώνια, για αστικές συγκοινωνίες και ταξί και τόπο συνάντησης στα παγκάκια της.

Η μελέτη του έργου ανάπλασής της περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διαπλάτυνσή της και κατά συνέπεια και την αλλαγή του σχήματός της, αφού θα γίνει πλακόστρωση και στην οδό Βάλφουρ που θα θεωρείται ωφέλιμος χώρος της πλατείας, άρα θα απαγορεύεται η διέλευση των οχημάτων.

΄΄Το έργο προχωράει με το δίκτυο αποχέτευσης στη Βάλφουρ και το αμέσως χρονικό διάστημα προγραμματίζουμε να παρέμβουμε στην οδό Ασημάκη Φωτήλα΄΄, είπε στo Protionline.gr ερωτηθείς σχετικά, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλης Χριστόπουλος, κάνοντας παράλληλα γνωστό πως υπάρχει συνεργασία του ίδιου και της Τεχνικής Υπηρεσίας με τον εργολάβο, ώστε να γίνουν οι εν λόγω εργασίες στην οδό, με τη λιγότερη δυνατή όχληση.

Θα προχωρήσουν την ενοποίηση της πλατείας με την οδό Βάλφουρ

Αναφορικά με τα έργα που έχουν εκτελεστεί ως τώρα στο εργοτάξιο της πλατείας, ο κ. Χριστόπουλος τόνισε: ΄΄Έχει κατασκευαστεί ένα μεγάλο τμήμα της πλατείας, αφού έχει στρωθεί με μαρμάρινες πλάκες αποκαλύπτοντας έτσι το πώς θα φαίνεται το δάπεδο.

Από εκεί και πέρα, οι εργασίες θα συνεχιστούν με την ενοποίηση της πλατείας με την οδό Βάλφουρ. Να σημειωθεί ότι τις επόμενες ημέρες θα μετακινηθεί προς Ασ. Φωτήλα και το περίπτερο που βρίσκεται στην πλατεία ώστε να γίνουν εργασίες πλακόστρωσης και στον χώρο που καταλαμβάνει.
Οι πρώτες εικόνες είναι ενδεικτικές της νέας μορφής, τα δέντρα παραμένουν και το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον…”


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr