background img
banner
banner

Σχολικά γεύματα από την ερχόμενη εβδομάδα

ΣΕ 21 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ – Η ΙΔΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΠΕΡΥΣΙ

Σημαντική παροχή και για οικογένειες της Αιγιάλειας που τα παιδιά τους φοιτούν σε Δημοτικά Σχολεία, αποτελούν τα σχολικά γεύματα του υπουργείου Παιδείας που φέτος έρχονται να εφαρμοστούν για έκτη χρονιά, «λύνοντας τα χέρια» και σε χρόνο και σε χρήμα για τους γονείς, οι υποχρεώσεις των οποίων είναι αυξημένες. Υπολογίζεται πως η έναρξη διανομής των σχολικών γευμάτων στα σχολεία της Αιγιάλειας που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, θα γίνει στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Όπως αναφέρουν τα υπουργεία τα σχολικά γεύματα, ως θεσμός που εφαρμόζεται στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών, συντελούν σημαντικά στην ενίσχυση της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας στη μαθητική κοινότητα και ταυτόχρονα βελτιώνουν τις μαθητικές επιδόσεις.

Πολλαπλά τα οφέλη

Τα πολλαπλά οφέλη του Προγράμματος έχουν θετική αντανάκλαση και στην ανάπτυξη της πρωτογενούς εγχώριας παραγωγής, καθώς τα προϊόντα που επιλέγονται για την παρασκευή των γευμάτων, η οποία γίνεται σε συνεργασία με Επιστημονικούς Φορείς, είναι ντόπια και υψηλής διατροφικής αξίας. Με αυτόν τον τρόπο, προάγεται στη μαθητική κοινότητα η υγιεινή μεσογειακή διατροφή, ενώ παράλληλα διευρύνεται και ο αριθμός των θέσεων εργασίας στις τοπικές κοινωνίες.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το 2017 και παρέχει σχολικά γεύματα σε μαθητές και μαθήτριες δημόσιων Δημοτικών Σχολείων προκειμένου να καλυφθούν, όσο το δυνατό, οι ανάγκες σίτισης αυτής της ομάδας του πληθυσμού. Παράλληλα, αποβλέπει στην κοινωνικοποίηση των μαθητών, στην αποτροπή φαινόμενων σχολικής διαρροής, στην ανάπτυξη συμμετοχικού τραπεζιού, με στόχο την καλλιέργεια πνεύματος συνεργασίας και αλληλεγγύης στη σχολική κοινότητα.

΄΄Απ’ όσο γνωρίζουμε, σε πανελλήνια κλίμακα τα Δημοτικά Σχολεία που μετέχουν στο πρόγραμμα είναι 1.658. Στην Αιγιάλεια είναι 21 Δημοτικά Σχολεία από τα 24 συνολικά που υπάρχουν, συμπεριλαμβανομένου και του Ειδικού Σχολείου Αιγίου΄΄, αναφέρει στo Protionline.gr ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Αιγιαλείας Δημήτρης Ελευθεριώτης.

Να σημειωθεί ότι με βάση την περσινή χρονιά, το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο, αφού περίπου το 85% των μαθητών των σχολείων του Προγράμματος, είχαν δηλώσει να λαμβάνουν το γεύμα.
Οι διευθυντές των σχολείων ενημερώνουν τους γονείς για την έναρξη του προγράμματος και τους καλούν να δηλώσουν συμμετοχή κι έτσι προσδιορίζεται και ο αριθμός των γευμάτων για κάθε σχολείο. Βεβαίως, φέτος θα είναι μειωμένος ο αριθμός των γευμάτων εξαιτίας της μείωσης του συνόλου του μαθητικού δυναμικού των σχολείων της περιοχής.

Προστίθενται μαθητές και μετά την έναρξη

Σύμφωνα με τον κ. Ελευθεριώτη, ΄΄είναι θέμα ημερών να ξεκινήσει η διαδικασία καθώς έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες από κάθε φορέα που εμπλέκεται στη διαδικασία.
Η εκτίμηση είναι ότι στα μέσα της άλλης εβδομάδας, θα έχουν ξεκινήσει τα σχολικά γεύματα. Μπορούν να προστεθούν μαθητές οι οποίοι επιθυμούν να μετέχουν στη σίτιση ακόμα και αν έχει αρχίσει το πρόγραμμα, γιατί το σύστημα είναι ευέλικτο και δεν υπάρχει περιορισμός σε αριθμό, καθώς όποιο παιδί επιθυμεί ακόμα και στα μέσα της χρονιάς, μπορεί να συμπεριληφθεί στην διαδικασία κάνοντας αίτηση στο γραφείο κίνησης του κάθε σχολείου΄΄.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως η διαδικασία μεταφοράς και παραλαβής, και οι λεπτομέρειες της όλης διαδικασίας από την εταιρεία (θα είναι η ίδια με πέρσι) που θα φέρνει τα γεύματα, (ώρα και τρόπος παράδοσης στο κάθε σχολείο) θα είναι ακριβώς οι ίδιες με πέρυσι.

Τα ενταγμένα στο Πρόγραμμα σχολεία

Τα σχολεία της Αιγιάλειας που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα, είναι: 1ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, 4ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, 6ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, 7ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, 8ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, 10ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, 1ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας, 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας, Δημοτικό Σχολείο Αιγείρας, Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού, Δημοτικό Σχολείο Ελίκης, Δημοτικό Σχολείο Καμαρών, Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας, Δημοτικό Σχολείο Ροδοδάφνης, Δημοτικό Σχολείο Σελιανιτίκων, Δημοτικό Σχολείο Σελινούντα, Δημοτικό Σχολείο Τέμενης, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αιγίου και Δημοτικό Σχολείο Αβύθου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr