background img
banner
banner

Χείμαρρος καθαρός… Άβυθος ασφαλής

ΠΡΟΝΟΗΣΑΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Εργασίες καθαρισμού του χειμάρρου της Αβύθου εκτελούνται το τελευταίο διήμερο, προσφέροντας μία σιγουριά σε κατοίκους και επιχειρηματίες, δεδομένης της δικαιολογημένης ανασφάλειας που έχει προκληθεί, εξ αφορμής των θλιβερών γεγονότων με τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία. Η παρέμβαση ξεκίνησε την Τετάρτη και συνεχίστηκε την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, ενώ υπολείπεται το πέρασμα μηχανήματος που θα καθαρίσει και την τελευταία λεπτομέρεια και οτιδήποτε θα εμπόδιζε τα όμβρια ύδατα να καταλήξουν στη θάλασσα.

Η ανησυχία των κατοίκων ήταν έκδηλη, βλέποντας τα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής. Δεν έχουν περάσει άλλωστε και πάρα πολλά χρόνια από τότε που είχε παρατηρηθεί υπερχείλιση, πριν ωστόσο ο μεγάλος αύλακας πάρει τη σημερινή του μορφή. ΄΄Ο καθαρισμός του χειμάρρου ήταν απαίτηση όλων μας γιατί οι κλιματολογικές συνθήκες δεν περιμένουν. Ευχαριστώ την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο΄΄, επισήμανε ο πρόεδρος της Κοινότητας Ροδοδάφνης Γιώργος Παλαιολογόπουλος.

Ανακούφιση για πρόεδρο και κατοίκους

Επιπλέον, μιλώντας στο Protionline.gr ο πρόεδρος σημείωσε: ΄΄Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το έργο που συντελείται και πραγματοποιήθηκε. Ήταν μία παρέμβαση που την… κυνηγούσαμε ως κοινότητα αρκετό καιρό τώρα και θέλω να ευχαριστήσω και προσωπικά και τους ανθρώπους της Περιφέρειας τους κ. Μητρογιώργο και Γουναρόπουλο, την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Αιγιαλείας, που υπήρξε αυτή η κινητοποίηση και ολοκληρώνεται ένα πολύ σημαντικό έργο. Είναι μία παρέμβαση πολύ εξυπηρετική για εμάς και με την προσθήκη της επόμενης εβδομάδας και τις εργασίες ειδικού μηχανήματος νομίζω ότι θα επιλυθεί ένα άλυτο πρόβλημα πολλών ετών΄΄. Να σημειωθεί ότι, το έργο που ξεκίνησε την Τετάρτη 20 του μήνα και ολοκληρώθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου, έγινε με την αποκλειστική βοήθεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αλλά και της Δημοτικής Αρχής, ενός χειμάρρου που ξεκινάει από το χωριό Γρηγόρη, διασχίζει δεκάδες οικισμούς και χωριά και καταλήγει στην παραλιακή ζώνη της Ροδοδάφνης, δίπλα από το κατάστημα “Fun”.

Ο «καταστροφέας» θα πάρει και τα τελευταία υλικά

΄΄Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθούν όλες οι παρεμβάσεις, καθώς θα… δουλέψει το ειδικό μηχάνημα που λέγεται “καταστροφέας”, το οποίο αφενός θα απομακρύνει όποια υλικά έχουν απομείνει στον πάτο του χειμάρρου, αφετέρου θα διαμορφώσει τα τοιχώματά του έτσι, ώστε να είναι ανθεκτικά για πιθανές μελλοντικές φυσικές καταστροφές και πλημμύρες΄΄, σημείωσε ακόμη ο κ. Παλαιολογόπουλος, καταλήγοντας με τα εξής: ΄΄Αυτή τη στιγμή ο χείμαρρος είναι εντελώς καθαρός από οποιαδήποτε φερτά υλικά υπήρχαν, λάσπες ή κλαδιά κ.λπ.΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr