background img
banner
banner

Χείρα βοηθείας από φορείς – εθελοντές και συλλόγους

ΑΙΓΙΑΛΕΙΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΗΝ «ΠΛΗΓΩΜΕΝΗ» ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Η κινητοποίηση, σε πανελλήνια κλίμακα, των ανθρώπων για συλλογή τροφίμων και είδη πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση των πληγέντων της Θεσσαλίας, έχει φτάσει σε κορυφαία επίπεδα, αποδεικνύοντας έτσι ότι η ευαισθησία του κόσμου παρ’ όλες τις δυσκολίες της καθημερινότητας (για όλα τα κοινωνικά στρώματα) δεν έχει χαθεί και πως η αλληλεγγύη παίζει καθοριστικό ρόλο στη σύγχρονη εποχή. Στην Αιγιάλεια, δεκάδες φορείς, σωματεία ή μικρές εθελοντικές ομάδες έχουν κινητοποιηθεί για να βοηθήσουν όσο μπορούν με τον τρόπο τους, τους χιλιάδες πληγέντες της μεγάλης καταστροφής.

Μετά από τις επιτυχημένες προσπάθειες που έκαναν τοπικοί σύλλογοι και φορείς τις προηγούμενες ημέρες για τη συγκέντρωση τροφίμων και πάσης φύσεως προϊόντων πρώτης προτεραιότητας για τις περιοχές της Λάρισας, έρχονται τρεις ακόμα προσπάθειες να αποδείξουν ότι η Αιγιάλεια είναι βαθιά ευαισθητοποιημένη σε έκτακτες καταστάσεις και ότι οι Αιγιαλείς ξέρουν και πώς να ενισχύουν όσους έχουν πραγματικά ανάγκη με άμεσο και δυναμικό τρόπο, και πως είναι υπέρμαχοι στον εθελοντισμό.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βαλιμιτίκων “Αίολος” πήγε στην Καρδίτσα

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου “Αίολος” που εδρεύει στα Βαλιμίτικα ταξίδεψαν μέχρι την περιοχή του Παλαμά, προκειμένου να μοιράσουην σε Δημοτικό Σχολείο (κατόπιν ραντεβού) και σε δεκάδες πληγέντες και οικογένειες, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Τα μέλη του αεικίνητου συλλόγου είχαν συγκεντρώσει σχολικά είδη, πάσης φύσεως ρουχισμό, καθαριστικά και αντισηπτικά υγρά, κουβέρτες, σεντόνια και παπλώματα και τα μοίρασαν μέσω των μαθητών, σε ανθρώπους από τα όμορα χωριά που επλήγησαν από τις απίστευτες καταστροφές και την ανελέητη πλημμύρα.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Σίλβια Κονταρίνη, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη που μετείχαν στην δράση, είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Μεταμόρφωσης Καρδίτσας, σε ένα χώρο συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης που οργάνωσαν μόνοι τους, δίδοντας και εκεί προϊόντα και διάφορα είδη, ενώ η αποστολή αγάπης ολοκληρώθηκε στο χωριό Αστρίτσα.

“Ευχαριστούμε όλους τους απλούς ανθρώπους, τα μέλη, τους εθελοντές μας, που έστειλαν ό,τι είχε ο καθένας απο το υστέρημα του. Η κατάσταση είναι θλιβερή και απελπιστική. Αυτοί οι άνθρωποι στα χωριά της Θεσσαλίας παλεύουν μόνοι τους. Το μόνο που έχουμε πλέον, είναι ο ένας τον άλλον. Και εμείς, σαν Σύλλογος θα είμαστε πάντα εκεί…” ήταν η ανακοίνωση του Συλλόγου, για τη δράση αλληλεγγύης.

Συγκέντρωση αγαθών από τη Διεύθυνση Π.Ε. Αχαΐας

Με τη συμμετοχή των Νηπιαγωγείων 1ο, 2ο, 8ο, 12ο, 11ο και Καμαρών αλλά και των Δημοτικών Σχολείων 4ο, 6ο, 7ο, 8ο, 9ο, Ελίκης και Τέμενης, από την Αιγιάλεια, ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση υλικού και ειδών πρώτης προτεραιότητας από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, δασκάλους και νηπιαγωγούς από την Πάτρα αλλά και το ΣΕΠΕ Αιγιάλειας. Η αποστολή έχει τελικό αποδεκτή τους πληγέντες της Θεσσαλίας. Δύο μεγάλα φορτηγά συγκεντρώθηκαν από την Αιγιάλεια, και ταξίδεψαν για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το γραφείο πού έχει αναλάβει την συσκευασία και την αποστολή του ανθρωπιστικού αυτού υλικού, στις πληγείσες περιοχές.

Η βοήθεια περιλαμβάνει χαρτικά, μπισκότα, σαμπουάν, σχολικά είδη, τσιπς, καθαριστικά και εκατοντάδες εμφιαλωμένα νερά μικρού και μεγάλου μεγέθους. Η αυταπάρνηση που έδειξαν μέλη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού, του 9ου Δημοτικού, του 3ου Δημοτικού αλλά και της Ελίκης για την δράση, ήταν συγκινητική. Μεγάλη συμβολή στην προσπάθεια είχαν οι κ. Κούτουλας, Μαρκοράς και Γιούπης, οι οποίοι συμμετείχαν στη μεταφορά των προϊόντων με τον πλέον ενεργό ρόλο. Τα πολύτιμα προϊόντα θα σταλούν μέσω της Π.Δ.Ε. στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου αυτή με τη σειρά της θα τα διανείμει ανάλογα με τις ανάγκες της εκάστοτε περιοχής.

Η ΕΠΟΜΕΑ Αιγιαλείας στην Θεσσαλία για εθελοντική βοήθεια

Την αγάπη για τον συνάνθρωπο και το μεγάλο εθελοντικό έργο που συντελεί, απέδειξε για άλλη μια φορά η Ομάδα που ουκ ολίγες φορές, έχει προσφέρει τόσα πολλά σε διάφορες περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικά φαινόμενα, φωτιές ή έκτακτες καταστάσεις. Μέλη του ΕΠΟΜΕΑ Αιγιάλειας βρέθηκαν κοντά σε ανθρώπους στην Καρδίτσα, χτίζοντας “γέφυρες” αλληλεγγύης και προσφοράς. Η αποστολή είχε πολλούς συντελεστές και φυσικά θα ανακοινώθουν οι επόμενες δράσεις άμεσα. “Πραγματοποιήθηκε διανομή τροφίμων με 10 διαφορετικά οχήματα σε χωριά της Καρδίτσας, υλικό που θεωρείται άκρως απαραίτητο και αναγκαίο. Πρέπει να υπάρχει ενημέρωση για να μην στέλνει ο κόσμος πράγματα που δεν θα φτάσουν ποτέ στον προορισμό τους. Αν τα υλικά – τρόφιμα δεν παραδίνονται χέρι με χέρι στους πολίτες και απλά στέλνονται με μη οργανωμένους τρόπους, αυτά τελικά “χάνονται στο δρόμο” και δεν καλύπτουν ανάγκες. Ο κόσμος έχει πραγματική αγανάκτηση, μιλάμε για τεράστια καταστροφή…” ήταν τα λόγια του επικεφαλής της εθελοντικής δράσης Δημήτρη Μπούρδου. Ο αεικίνητος σύλλογος έχει αποδείξει πολλές φορές πως πρωτοστατεί όχι μόνο στον εθελοντισμό αλλά και σε πραγματικά επικίνδυνες καταστάσεις, πάσης φύσεως. Οι υπόλοιποι σύλλογοι που συμμετείχαν ενεργά στη συγκεκριμένη δράση – αποστολή στην Καρδίτσα, ήταν η Φιλαρμονική Ακράτας, ο Χορευτικός Όμιλος Αιγίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Αναγέννησις”, οι εθελοντές πυροσβέστες “ο Πήγασος” και οι εθελοντές αιμοδότες “Ο Δεσμός”.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr