background img
banner
banner

Αγγελικες φωνές και νότες «πλημμύρισαν» το Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο

ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΗΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ

Μία πραγματική πανδαισία από νότες, ήχους και πολύ ξεχωριστά πολυφωνικά ακούσματα, είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν και να… χειροκροτήσουν δεκάδες φίλοι της καλής μουσικής αλλά και οι θερμοί υποστηρικτές του Συλλόγου Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Αιγιάλειας και Καλαβρύτων, στα πλαίσια της διοργάνωσης του “Φεστιβάλ Χορωδιών” που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 21 Οκτωβρίου στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο στην Μυρτιά. Η δράση, ήταν εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στον Αιγιώτη βαθύφωνο Γιώργο Παππά, με αφορμή την συμπλήρωση 11 χρόνων από τον θάνατό του.

Γέμισε κόσμο η αίθουσα του Πολύκεντρου

Τα μέλη από τον Σύλλογο Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Αιγιάλειας – Καλαβρύτων και την Πολυφωνική Χορωδία Αιγιαλείας, είχαν φροντίσει κάθε λεπτομέρειαώστε η εκδήλωση να στεφθεί εξ αρχής με την απόλυτη επιτυχία, όχι μόνο σε μουσικό επίπεδο αλλά και ευρύτερα, σε επίπεδο οργάνωσης. Στο σπουδαίο γεγονόςανταποκρίθηκε τελικά πλήθος Αιγιαλέων, άνθρωποι που αγαπούν τη χορωδιακή μουσική και που είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πραγματικά μοναδικό καλλιτεχνικό θέαμα. Μικροί και μεγάλοι, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του σωματείου και κατέκλυσαν την αίθουσα, αφού η εκδήλωση στο… “pick” της, είχε κόσμο μέχρι και στους διαδρόμους! Την παρουσίαση του Φεστιβάλ είχε αναλάβει ο Φυσικοθεραπευτής Νίκος Ταξιαρχόπουλος, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έγινε απονομή τιμητικών πλακετών προς όλες τις συμμετέχουσες χορωδίες και τους καλλιτέχνες που παραβρέθηκαν. Στο τέλος, προσφέρθηκε ένας νόστιμος μπουφές, με άφθονο κρασί αλλά και αναψυκτικά, όλα προσφορά του Συλλόγου.

Οι χορωδίες που συμμετείχαν

Στη σκηνή αρχικά βρέθηκε η Πολυφωνική Χορωδία Αιγιάλειας του Συλλόγου Κεφαλλήνων υπό την Διεύθυνση της Μαέστρου Αλίκης Ζαφείρη. Δεύτερη εμφανίστηκε η Δημοτική Χορωδία Νεμέας με Διεύθυνση Χορωδίας την Αρχιμουσικό Γεωργία Γιαννακοπούλου. Αμέσως μετά, παρουσίασε το πρόγραμμά της η Γυναικεία Χορωδία Παραδοσιακού Τραγουδιού, του Αιγιώτη Μαέστρου Σάκη Παπαδημητρίου και έπειτα η Μικτή Χορωδία Αιγιάλειας και η Χορωδία του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Βαλιμιτίκων “Αίολος” υπό τη Διεύθυνση της Βασιλικής Νάσση.

Η εκδήλωση σε μουσικό επίπεδο, έκλεισε με το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου του οποίου την Διεύθυνση Χορωδίας είχε αναλάβει ο αρχιμουσικός Γιάννης Νικολόπουλος.

Το φιλόμουσο κοινό, απολάμβανε τους υπέροχους μουσικούς ήχους και χειροκρότησε εκτενώς τους μαέστρους, τους βιρτουόζους του πιάνου και τους καλλίφωνους χορωδούς για την άψογη εκτέλεση των ασμάτων. Οι αξιόλογες χορωδίες, μπόρεσαν να πλημμυρίσουν την αίθουσα του χώρου με μελωδικότητα αλλά και ιδιαίτερες ερμηνείες – αποδόσεις. Έτσι, ο κόσμος της Αιγιάλειας, απέδειξε για ακόμα μία φορά, ότι δικαίως στηρίζει και ακολουθεί με συνέπεια τα δρώμενα του τοπικού Συλλόγου. Να επισημανθεί ότι, ο χώρος απέναντι από το Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο, παρέμεινε ανοικτός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των προσκεκλημένων.

Ποιοι παραβρέθηκαν

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η Μπέλα Ζλατάνη – Παπαγιαννακοπούλου, σύζυγός του εκλιπόντος βαθύφωνου Γιώργου Παππά αλλά και η κόρη τους, Εύα. Τη βραδιά επίσης τίμησαν με την παρουσία τους, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας Μαρία Γιδά, η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Διαμάντω Βασιλακόπουλου, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμου π. Πέτρος Κορδωτός, ο οποίος μάλισταμετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτη και τα συγχαρητήρια για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ, η Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μαρία Ιατροπούλου, η συνεργάτης της Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χριστίνας Αλεξοπούλου, Θεώνη Σταθοπούλου, η οποία μάλιστα παρέδωσε επιστολή – χαιρετισμό της κ. Αλεξοπούλου για την καλή επιτυχία του Φεστιβάλ, δεκάδες εκπρόσωποι της πολιτικής, πολιτιστικής και κοινωνικής κουλτούρας του τόπου, πρόεδροι και μέλη φορέων και σωματείων της περιοχής και αρκετοί εκπρόσωποι της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας της Αιγιάλειας.

Μ.Ψύχας: “Η εκδήλωση αυτή είναι θεσμός, συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου”

Μιλώντας στo Protionline.gr ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Αιγιάλειας και Καλαβρύτων Μιχάλης Ψύχας και σχολιάζοντας όσα όμορφα και ιδιαίτερα μπόρεσαν να παρακολουθήσουν όσοι παραβρέθηκαν στην δράση, ανέφερε μεταξύ άλλων: “Η καθολική συμμετοχή του κόσμου, μας δίνει δύναμη όχι μόνο να συνεχίζουμε τις πολιτιστικές μας εκδηλώσεις αλλά να διευρύνουμε ακόμα περισσότερο τις όποιες δραστηριότητές μας, στο μέλλον. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που συμβάλλουμε στον πολιτισμό της Αιγιάλειας, με τα δρώμενα που παρουσιάζουμε κατά καιρούς. Ευχαριστούμε τις χορωδίες που τίμησαν την προσπάθειά μας και υποσχόμαστε ότι κάθε χρόνο θα είμαστε όλο και καλύτεροι. Νομίζω η εκδήλωση αυτή, ήδη πρέπει να θεωρείται θεσμός. Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν την όμορφη μουσική γιορτή μας!” τόνισε ικανοποιημένος ο κ. Ψύχας.

Συμπαράσταση του Συλλόγου στην απώλεια του μέλους του

Εν τω μεταξύ, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Αιγιάλειας και Καλαβρύτων, θέλοντας να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στη κ. Αντωνάτου, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου για την απώλεια του αδελφού της, δημοσιοποίησε την εξής ανακοίνωση: “Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή στην οικογένεια της Σοφίας Αντωνάτου και ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που θα σκεπάσει τον εκλιπόντα και φιλόξενη η αγκαλιά της γης που θα τον δεχτεί.Ευχόμαστε στην οικογένειά της, να είναι πάντα καλά και ο Θεός να τους δίνει δύναμη να ξεπεράσουν την απώλεια του αγαπημένου τους ανθρώπου”.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr