background img
banner
banner

Δεύτερος γύρος με ρυθμιστή

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΟΥΤΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΟΙΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Για 4η συνεχόμενη φορά οι δημοτικές εκλογές για το δήμο Αιγιαλείας θα κριθούν στο β’ γύρο, αφού κανείς από τους διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου δεν κατάφερε να πιάσει το 43% συν μια ψήφο, όπως επιτρέπει ο νέος εκλογικός νόμος που αντικατέστησε την απλή αναλογική.

Το αποτέλεσμα όπως έδειξε η εκλογική αναμέτρηση της 8ης Οκτωβρίου είναι αμφίρροπο και δεν ξεπερνάει το 2% των ψηφισάντων για τον Χρήστο Γούτο που έκοψε πρώτος το νήμα αλλά ακούει την ανάσα του Δημήτρη Καλογερόπουλου .

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σημερινοί αντίπαλοι αύξησαν τη δύναμή τους από το 2019.

Ο Χρήστος Γούτος κατά 3% και ο Δημήτρης Καλογερόπουλος κατά 6%.

Οι δύο τους είχαν αναμετρηθεί για πρώτη φορά το 2019 και στον α΄γύρο το ποσοστό του Χρήστου Γούτου ήταν 33,46% και του Δημήτρη Καλογερόπουλου 29,33%.

Στο β’ γύρο όμως ο Καλογερόπουλος επικράτησε άνετα του Γούτου με ποσοστό 53,94% έναντι 46,06 % του αντιπάλου του.

Κρίσιμες θεωρούνται η συναντήσεις των επικεφαλής σήμερα με τις δημοτικές τους ομάδες, προκειμένου να εμψυχώσουν τους υποψηφίους που γνωρίζουν ότι δεν εκλέγονται, ώστε να συνεχίσουν τη μάχη για το κυνήγι του σταυρού, αυτή τη φορά όχι για τον εαυτό του ς αλλά για τον αρχηγό τους.

Κρίσιμη επίσης είναι για το τελικό αποτέλεσμα η απόφαση που πρόκειται να λάβει ο 3ος της κούρσας Κώστας Σπηλιόπουλος, για το αν θα δώσει στήριξη ή όχι σε κάποιον από τους διεκδικητές του δημαρχικού θώκου.

Ο Σπηλιόπουλος που άγγιξε το 20% των ψήφων στην Αιγιάλεια πρόκειται να συγκαλέσει αύριο ολομέλεια της παράταξης του προκειμένου να δουν τι στάση θα κρατήσουν εν’ όψει του β’ γύρου των δημοτικών εκλογών.

Θυμίζουμε ότι στις πρώτες εκλογές για τον Δήμο Αιγιάλειας τον Νοέμβρη του 2010 είχαν προκριθεί στο β’ γύρο ο Δημήτρης Καλογερόπουλος με ποσοστό 40,7% έναντι του έταιρου διεκδικητή Στάθη Θεοδωρακόπουλου που είχε πάρει το 34,7% των ψήφων.

Στο β΄’ γύρο ο νεοδημοκράτης Θεοδωρακόπουλος κέρδισε τις εκλογές με 54% έναντι 46% του πασοκτζή Δημ. Καλογερόπουλου με άτυπη στήριξη του 3ου της «παρέας» Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου που είχε κατέλθει στις εκλογές με το χρίσμα της ΝΔ.

Το 2014 ο Καλογερόπουλος πήρε ρεβάνς από τον Θεοδωρακόπουλο στηρίζοντας τον πρώην αντιδήμαρχο του Στάθη, Θανάση Παναγόπουλο που εκλέχτηκε δήμαρχος πάλι στο β΄γύρο με 56% έναντι 44% του τότε δήμαρχου Αιγιαλείας.

Το 2019 ήταν η Βασιλική Ψυχράμη που «έκλεισε το μάτι» στο β’ γύρο στον Δημήτρη Καλογερόπουλο που αν και δεύτερος στο πρώτο γύρο κέρδισε τις εκλογές και τώρα θέλει να επανεκλεγεί απέναντι στον Χρήστο Γούτο που συμπορεύτηκε μαζί της αυτή τη φορά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr