background img
banner
banner

Η Πρόνοια φέρνει την… «πρόληψη κοντά μας»

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΓΙΟΥ

Συνεχίζουν τη δράση τους για τη βελτίωση της υγείας και του βιοτικού επιπέδου των δημοτών, το Τμήμα Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής και η αρμόδια αντιδημαρχία Αιγιαλείας, με τη διαχείριση των κατάλληλων προγραμμάτων. Ένα εξ αυτών, το ιδιαιτέρως πολύτιμο ΤΕΒΑ/FEAD που εκτός από το να προσφέρει επισιτιστική βοήθεια, προβλέπει και την παροχή υπηρεσιών υγείας. Μία πολύ σημαντική για την τοπική κοινωνία δράση, θα λάβει χώρα γι’ αυτούς τους σκοπούς, την προσεχή Κυριακή 29 Οκτωβρίου, από τις 8.30 το πρωί ως τη 1.30 το μεσημέρι στον χώρο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης».

Η πρόληψη της υγείας σε ολιστικό επίπεδο αποτελεί πυλώνα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ως σημαντικό παράγοντα βελτίωσης του ανθρώπινου βιοτικού επιπέδου ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και τις μειώσεις νοσηρότητας και πρόωρης θνησιμότητας. Η ανθρώπινη υγεία προσεγγίζεται ως κοινωνικό δικαίωμα ανεξάρτητων οικονομικών, θρησκευτικών, φυλετικών, ή κοινωνικών χαρακτηριστικών. Στα πλαίσια αυτά υλοποιούνται οι προγραμματισμένες δράσεις ψυχοκοινωνικής στήριξης και σε κοινωνικό επίπεδο των ωφελούμενων ΤΕΒΑ «Η πρόληψη κοντά μας» που αφορούν προληπτικές υπηρεσίες υγείας προς όλους τους ωφελούμενους ΤΕΒΑ των κοινωνικών συμπράξεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Όπως εξηγεί στο Protionline.gr η αντιδήμαρχος Διαμάντω Βασιλακοπούλου, ΄΄οι υπηρεσίες πρόληψης και προαγωγής υγείας (προληπτικός καρδιολογικός έλεγχος, αλλεργικά τεστ, πνευμονολογικός έλεγχος, έλεγχος θυρεοειδούς αδένα και άλλα) θα παρέχονται στους ωφελούμενους με τη χρήση κινητής μονάδας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος σε επίπεδο κοινότητας, σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Συμπράξεις των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, τους κοινωνικούς εταίρους και συνεργαζόμενους φορείς υγείας. Η έναρξη της δράσης «Η Πρόληψη κοντά μας» είναι για εμάς στον δήμο Αιγιαλείας, στις 29 Οκτωβρίου ημέρα Κυριακή στη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.΄΄.

Μπορούν να προσέλθουν οι εγγεγραμμένοι ΚΕΑ

Όπως τόνισε η κ. Βασιλακοπούλου, η δράση απευθύνεται στους εγγεγραμμένους για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και θα μπορούν να προσέρχονται με ραντεβού σε επικοινωνία με το Τμήμα Πρόνοιας του δήμου. Σημειώνεται ότι η δράση υπάγεται στο πλαίσιο των συνοδευτικών μέτρων του προγράμματος «Παροχή συνοδευτικών μέτρων 2018- 2019 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από την υλοποίηση των πράξεών «αποκεντρωμένες προμήθειες τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής διοικητικές δαπάνες και παροχή συνοδευτικών μέτρων 2018 2019» των κοινωνικών συμπράξεων ΠΕ Αχαΐας, ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας και ΠΕ Ηλείας του Ε.Π. Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους άπορους (ΤΕΒΑ/FEAD).


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr