background img
banner
banner

Τουριστική ανάδειξη πεζοπορικών και ποδηλατικών διαδρομών

ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ- ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ

Στην ανάπτυξη ενός ιδιαίτερου τουριστικού προϊόντος με ευρύτερο θέμα την περιήγηση μέσω ενός ολοκληρωμένου δικτύου πεζοπορικών, ποδηλατικών και θεματικών διαδρομών, προχωρά ο Δήμος Αιγιαλείας, στοχεύοντας στην άμβλυνση της εποχικότητας και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Ήδη ο Δήμος δια των αρμοδίων υπηρεσιών του, προχωρά τις διαδικασίες για ανάθεση της υπηρεσίας σχεδιασμού, ανάπτυξης και προβολής Δικτύου πεζοπορικών και ποδηλατικών διαδρομών (bike friendly) σε εξειδικευμένη εταιρεία, αξιοποιώντας έτσι κάθε δυνατότητα προσέλκυσης τουριστών από Ελλάδα και εξωτερικό σε σημεία εξαιρετικού φυσικού κάλλους σε κάθε γωνιά του Δήμου.

Ο Δήμος Αιγιαλείας διαθέτει ένα πλούσιο δίκτυο παραδοσιακών μονοπατιών, τα οποία χρησιμοποιούνταν παλαιότερα ως οδοί επικοινωνίας. Τα μονοπάτια αυτά συχνά περνούν μέσα από οικισμούς, αγροτικό ή ορεινό τοπίο και διέρχονται από σημεία ενδιαφέροντος όπως εκκλησίες, αρχαιότητες κ.ά., με ποικιλία χαρακτηριστικών που σήμερα όμως δεν διαθέτουν επαρκή σήμανση και σε μεγάλο βαθμό δεν βρίσκονται σε καλή ή βατή κατάσταση.

Ο Δήμος λοιπόν προσβλέπει στην ανάπτυξη δικτύου μονοπατιών, στην συνολική σήμανσή του και στην ανάδειξη των σημείων ενδιαφέροντος εντός του δικτύου αυτού.

Στόχος το δίκτυο να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σύγχρονου πεζοπόρου

Μέσα από την επιλογή διαδρομών που θα πραγματοποιηθεί με σύνθεση των στοιχείων καταγραφής της επιτόπιας έρευνας, στόχος θα είναι το τελικό δίκτυο να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις του σύγχρονου πεζοπόρου και του ποδηλατικού κοινού.

Το έργο προβλέπει την ανάλυση κατηγοριών των επισκεπτών με βάση την ηλικία, τις προτιμήσεις πεζοπορίας/ποδηλασίας και άλλα χαρακτηριστικά και ακολούθως την πρόταση δράσεων εξωστρέφειας, όπως η δημιουργία ταυτότητας του δικτύου, ιστοχώρος, εφαρμογής, χάρτη, φυλλάδιο, βίντεο, κοινωνικά δίκτυα, διοργάνωση φεστιβάλ πεζοπορίας, συμμετοχή σε εκθέσεις πεζοπορικού τουρισμού, διαχείριση δικτύου μονοπατιών κτλ.

Με τη συνδρομή εξειδικευμένων επαγγελματιών, ο Δήμος Αιγιαλείας προχωρά στην εκπόνηση και εφαρμογή ενός σύγχρονου και ολοένα πιο δημοφιλούς τουριστικού προϊόντος σε διεθνές επίπεδο, αυτό του περιηγητικού και ποδηλατικού τουρισμού, με στοχευμένες δράσεις και κυρίως με αποτέλεσμα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr