background img
banner
banner

Φώτα κι άλλα φώτα…

ΛΑΜΨΗ… LED ΣΤΑ ΣΚΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΠΟΙΜΕΝΟΣ – ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ – ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Μία πολύ σημαντική παρέμβαση υλοποιήθηκε χθες από τον δήμο Αιγιαλείας, δίνοντας επιπλέον «λάμψη» σε ένα σημείο μοναδικού κάλλους. Οι περίφημες σκάλες της Φιλοποίμενος, όπως συνδέουν το κέντρο του Αιγίου με την κάτω πόλη, έτσι συνδέουν και το ένδοξο παρελθόν και την ιστορία της πόλης με το φιλόδοξο σήμερα. Από χθες φωτίζονται με λάμπες LED που φέρνουν πολλαπλά οφέλη και αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο τις γραφικές σκάλες. Το σημείο είχε «σταμπάρει» ο έμπειρος πλέον και γνώστης των θεμάτων της Αιγιάλειας, αντιδήμαρχος Έργων Βασίλης Χριστόπουλος, ο οποίος μερίμνησε ώστε να γίνει η αντικατάσταση των λαμπτήρων.

Δεν θα χρειάζεται να ανεβαίνουν συχνά οι ηλεκτρολόγοι…

΄΄Προχωρήσαμε σε αντικατάσταση των λαμπών και τοποθετήσαμε νέες, τεχνολογίας LED. Ως γνωστόν, τα καλλωπιστικά φώτα στην Φιλοποίμενος είναι πολύ ψηλά και οι σκάλες δεν επιτρέπουν να μπει όχημα ώστε να βοηθήσει τους ηλεκτρολόγους να φτάσουν τους λαμπτήρες. Οι συνεχείς βλάβες και η αντικατάσταση των λαμπτήρων είχε ως αποτέλεσμα οι τεχνικοί να τίθενται σε κίνδυνο. Οι λάμπες νέας τεχνολογίας έχουν και πολύ καλύτερη απόδοση και μεγαλύτερη διάρκεια, άρα δεν θα χρειάζεται να ανεβαίνουν κάθε τρεις και λίγο οι ηλεκτρολόγοι στους στύλους. Κερδίζουμε έτσι και σε αποτέλεσμα, σε εργατοώρες και σε κόστος αλλά κυρίως σε ασφάλεια΄΄, τόνισε στο Protionline.gr ο κ. Χριστόπουλος.

Παράλληλα, σημείωσε ότι ΄΄με τις πλακέτες LED αυξήθηκε η φωτεινότητα και αναδεικνύονται ακόμη περισσότερο οι ιστορικές σκάλες που αποτελούν μία όμορφη ιδιαιτερότητα κοντά στο κέντρο της πόλης αλλά και την παραλία΄΄.

Και τα δύο εναπομείναντα τις επόμενες ημέρες

Να σημειωθεί ότι ως τώρα έχουν αντικατασταθεί όλα τα φώτα κατά μήκος της σκάλας εκτός από τα δύο στο πάνω μέρος καθώς αυτό δεν ήταν εφικτό εξαιτίας των τεντών που υπάρχουν, κάτι που θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Το αποτέλεσμα πάντως είναι εντυπωσιακό!


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr