background img
banner
banner

Ανοίχτηκε ο… δρόμος της ανάπτυξης για τα χωριά της Νωνάκριδας

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΒΡΑΧΟΣ» ΤΗΣ Ε.Ο. ΑΚΡΑΤΑΣ – ΖΑΡΟΥΧΛΑΣ

Ένα πολύ δύσκολο όσο και απαραίτητο για την περιοχή έργο έφερε εις πέρας η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ανοίγοντας κυριολεκτικά και μεταφορικά τον δρόμο της ανάπτυξης για τα ορεινά χωριά της Νωνάκριδας. Δύο χρόνια μετά την εκτεταμένη κατολίσθηση στη θέση «Βράχος» της επαρχιακής οδού Ακράτας – Ζαρούχλας, το πρόβλημα αποκαταστάθηκε και ο δρόμος δόθηκε ξανά με ασφάλεια στην κυκλοφορία. Το θέμα παρακολουθεί στενά η αντιδημαρχία Ανατ. Αιγιάλειας, ζητώντας μάλιστα τώρα από την Περιφέρεια να μεριμνεί και για τη συντήρηση του δρόμου, δεδομένης της επικείμενης επισκεψιμότητας και εν όψει γιορτών.

Πρόκειται για ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία της συνολικής επαρχιακής οδού που τον Νοέμβριο του 2021 είχε δείξει τα… δόντια της, όταν στη θέση «Βράχος» ένα μέρος του βράχου που υπήρχε στο πλάι του δρόμου, αποκολλήθηκε και «έσκασε» με δύναμη στο οδόστρωμα. Η οδική αρτηρία παρέμεινε εκτός λειτουργίας για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω παρεμβάσεων και διαφόρων εργασιών συντήρησης, που πραγματοποίησε πολυμελές συνεργείο. Μάλιστα, το έργο έφερε πολλές ιδιαιτερότητες καθώς οι παρεμβάσεις στον βράχο έπρεπε να γίνουν με συγκεκριμένα βήματα, με επίπονες εργασίες και με μικρές ελεγχόμενες ανατινάξεις.

Πιέσεις για την επίσπευση των εργασιών

Στο μεσοδιάστημα και μέχρι να εκτελεστεί το έργο, η κυκλοφορία εξυπηρετείτο από τον παλιό δρόμο της Καμαρόβρυσης, ωστόσο υπήρχε έντονη ανησυχία και πιέσεις από τους τοπικούς φορείς για να ολοκληρωθεί το έργο το συντομότερο δυνατό, δεδομένου ότι η ορεινή αυτή περιοχή παρουσιάζει μεγάλη επισκεψιμότητα και υπάρχουν και καταλύματα και επιχειρήσεις στα ορεινά χωριά της. Μάλιστα, ο Σύλλογος Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας είχε θέσει το θέμα και σε συνάντηση που είχε με την αντιδήμαρχο Μαρία Σταυροπούλου, ζητώντας της να ασκήσει πιέσεις ώστε να παραδοθεί ο δρόμος άμεσα, προκειμένου να μην χαθούν οι γιορτές.

Τα επόμενα «βήματα»

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της αντιδημάρχου, που παρακολουθούσε την πορεία των εργασιών, το πρόβλημα αποκαταστάθηκε ολοκληρωτικά. ΄΄Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την αποπεράτωση του έργου, πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο σημείο και θα λειτουργήσει θετικά το γεγονός ότι θα υπάρχει και στις γιορτές καλή και ασφαλής πρόσβαση στα ορεινά χωριά της Νωνάκριδας ώστε να τα επισκέπτεται ο κόσμος΄΄, είπε στο Protionline.gr η κ. Σταυροπούλου, τονίζοντας ωστόσο ότι αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια των διερχόμενων γι’ αυτό το επόμενο «βήμα» είναι η περίφραξη με σύρματα στα πρανή του βράχου. ΄΄Θα συνεχίσουμε να είμαστε το «άγρυπνο βλέμμα» των πολιτών για το σημείο αυτό, καθώς θέλουμε να αναδειχθούν τουριστικά τα ορεινά χωριά μας που έχουν τεράστιες δυνατότητες σε αυτό τον τομέα΄΄, πρόσθεσε η αντιδήμαρχος, τονίζοντας πως προτίθεται να ζητήσει από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, στην οποία υπάγεται η επαρχιακή οδός, ανά διαστήματα να μεριμνούν για τη συντήρησή της ώστε να μην ξαναπροκύψει κάποιο πρόβλημα.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr