background img
banner
banner

Ιστορική πρεμιέρα της ομάδας βόλεϊ των Λύκων Διακοπτού

ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΗΤΤΑ 0-3 ΣΕΤ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΑΙΓΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟ

Ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα και το πρωτάθλημα βόλεϊ της Β΄ Εθνικής Ανδρών με τη συμμετοχή του νεοσύστατου συλλόγου των Λύκων Διακοπτού. Έτσι μετά το ποδόσφαιρο γυναικών και την αντισφαίριση (τένις) ο σύλλογος της ανατολικής Αιγιάλειας καλλιεργεί πλέον και το τμήμα του βόλεϊ.

Η ιδέα για την δημιουργία των Λύκων στο βόλεϊ ξεκίνησε από τον πρόεδρο του Α.Ο. Αιγιαλέων Νίκο Ηλιόπουλο και επειδή υπήρχε ήδη το καταστατικό στην ομάδα του Διακοπτού κατεβαίνει με την ονομασία “Λύκοι”. Να διευκρινιστεί ότι υπάρχουν δύο σύλλογοι με την ονομασία “Λύκοι” ( Αιγιάλειας και Διακοπτού) που όμως έχουν τη ίδια διοίκηση.

Η ρήση “κάθε αρχή και δύσκολη” δεν θα μπορούσε να μην ισχύσει και στην περίπτωση των Λύκων καθώς ξεκίνησαν με ήττα το πρωτάθλημα. Έχασαν με 0-3 σετ στο κλειστό γυμναστήριο Αιγίου από τον ισχυρό Παμβοχαϊκό αλλά το αποτέλεσμα μικρή σημασία έχει. Αυτό στο οποίο θα πρέπει να σταθούμε είναι ότι στην κατηγορία μετέχουν μόλις… τέσσερις ομάδες γεγονός που δείχνει την υποβάθμιση του αθλήματος σε όλες τις κατηγορίες. Από τη volley league μέχρι την τελευταία τοπική. Στις γυναίκες η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη αλλά και πάλι η εικόνα σε ένα άθλημα που έχει προσφέρει τόσες επιτυχίες στην Ελλάδα και είναι το τρίτο δημοφιλέστερο παγκοσμίως μετά το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Για την ιστορία, στο άλλο παιχνίδι του ομίλου ο Κόροιβος Αμαλιάδος νίκησε με 3-1 σετ τον Άθλο Πατρών.

Mόνο η Ακράτα στο τοπικό γυναικών

Στην τοπική κατηγορία των γυναικών συμμετέχει μόνο η Ακράτα από την Αιγιάλεια σε ένα πρωτάθλημα που έχει χωριστεί σε τρεις ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια αλλά στο τέλος της Α΄ φάσης οι πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο θα δημιουργήσουν ένα νέο μίνι πρωτάθλημα όπου θα κριθεί η άνοδος στη Β΄ Εθνική. Η Ακράτα βρίσκεται στον 1ο όμιλο μαζί με Ολυμπιάδα, Άθλο Πατρών , Ομόνοια Ναυπάκτου, Α.Ο. Φίλων Π. Πατρών και ΕΑΠ. Συνολικά έξι ομάδες, με το πρωτάθλημα να αρχίζει στις 26 Νοεμβρίου όπου η ομάδα της ανατολικής Αιγιάλειας θα υποδεχθεί στο κλειστό γυμναστήριο Ακράτας “Κωνσταντίνος Σπηλιωτόπουλος” την Ομόνοια.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr