background img
banner
banner

Κλειστό γήπεδο μπάσκετ στη θέση του 5Χ5 στην Τέμενη

ΠΗΡΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΦΟΣΟΝ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ

Άρση παραχώρησης του γηπέδου 5Χ5, το οποίο βρίσκεται στη Δημοτική Κοινότητα Τεμένης αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, με σκοπό τη δημιουργία στο σημείο εκείνο, κλειστού γηπέδου μπάσκετ μέσω χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η εν λόγω πρόταση συνάντησε αντιδράσεις, κυρίως από τον ποδοσφαιρικό Αστέρα Τέμενης που χρησιμοποιεί το 5Χ5 για τις ακαδημίες του, μέσα από τις οποίες τροφοδοτούνται τόσο η ομάδα της Τέμενης όσο και άλλες της περιοχής. Επίσης, σύμβουλοι της αντιπολίτευσης θεώρησαν πως δεν είναι η κατάλληλη λύση να ξηλωθεί η μία εγκατάσταση και να αντικατασταθεί από άλλη για τις ανάγκες άλλου αθλήματος.

Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο πρόεδρος της Τέμενης Δημήτρης Μακρής, κάνοντας γνωστή τη σχετική απόφαση του συμβουλίου Κοινότητας για άρση της παραχώρησης ούτε ώστε να προχωρήσει η κατασκευή κλειστού γηπέδου μπάσκετ, μετά και από συζητήσεις με την Περιφέρεια. Ειδικότερα, είπε: ΄΄Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που θα δώσει πνοή στην κοινότητα και θα ωφελήσει γενικότερα και πολύ περισσότερο από το 5Χ5. Βλέπετε ότι η ομάδα μπάσκετ προχωράει, θα γίνει προπονητήριο για όλη την Αιγιάλεια όχι μόνο για τον Αστέρα Τεμένης, αλλά για όλες τις ομάδες, μέχρι Α1 ΕΣΚΑΗ, τοπικά πρωταθλήματα εκεί θα γίνονται΄΄.

Δεν βρέθηκαν άλλοι χώροι που να πληρούν τις προϋποθέσεις

Το ερώτημα βεβαίως που τέθηκε ήταν γιατί δεν επιλέγεται άλλος χώρος για το κλειστό μπάσκετ ούτως ώστε να μην εκλείψει το 5Χ5. Ο αντιδήμαρχος Έργων Βασίλης Χριστόπουλος ανέφερε: ΄΄Έχει ενδιαφερθεί η Περιφέρεια να χρηματοδοτήσει την κατασκευή ενός κλειστού γηπέδου του λεγόμενου «μπαλονιού» στην περιοχή της Τέμενης λόγω της ανόδου που έχει η ομάδα μπάσκετ. Με την Τεχνική Υπηρεσία πήγαμε και είδαμε το αντίστοιχο που υπάρχει στη Γλυφάδα το οποίο είναι πάρα πολύ καλό και φιλοξενεί αγώνες μικρών ομάδων. Ψάξαμε να βρούμε κι άλλους χώρους, ερευνήσαμε αν μπορεί να γίνει στον χώρο της πλατείας Τέμενης όμως δεν χωράει και δεν βρήκαμε άλλο χώρο. Μετά από συνεννόηση είδαμε ότι ο χώρος που βρίσκεται πίσω από το γήπεδο της Τέμενης επαρκεί. Εκεί υπάρχει το 5Χ5 που παίζει η ομάδα της Τέμενης. Όμως τόσο το ποδόσφαιρο όσο και το μπάσκετ είναι μία ομάδα, το ίδιο ΑΦΜ. Εάν η ομάδα ποδοσφαίρου δεν συμφωνεί θα πρέπει να τα βρει με την ομάδα μπάσκετ του Αστέρα. Υπάρχει συμφωνητικό που λέει ότι ανά πάσα στιγμή και εφόσον ο δήμος χρειαστεί το γήπεδο αυτό μπορούμε να άρουμε την παραχώρηση που έχει γίνει. Άρα σήμερα άρουμε την παραχώρηση μετά από απόφαση και της κοινότητας και προχωράμε σε συζητήσεις με την Περιφέρεια για να χρηματοδοτήσει το έργο. Βέβαια, ώσπου να το χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια κανείς δεν θα πειράξει το 5Χ5 όπως είναι σήμερα΄΄.

΄΄Είναι σωστό να ξηλώνουμε έναν αθλητικό χώρο για να φτιάξουμε έναν άλλο; Αυτό είναι πεταμένα χρήματα. Να βρούμε λύση ούτε το 5Χ5 να εξαφανιστεί αλλά και να φτιάξουμε το κλειστό. Δεν είναι ωραία διαχείριση να το πάρουμε πίσω΄΄, σχολίασε η Βάσω Ψυχράμη, με τον κ. Χριστόπουλου να διαβεβαιώνει πως ο τάπητας του 5Χ5 μεταφέρεται και σε άλλο σημείο.

Αντιδράσεις από τον ποδοσφαιρικό Αστέρα

Παρών ήταν όμως και ο πρόεδρος του ποδοσφαιρικού Αστέρα, Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πώς ο Αστέρας έχει επενδύσει στο σημείο εκείνο. Ειδικότερα, τόνισε: ΄΄Από το 2015 υπάρχει παραχώρηση από τον δήμο Αιγιαλείας στον ομάδα του Αστέρα του εν λόγω σημείου, από το 2017 η ομάδα του Αστέρα έφτιαξε τις εγκαταστάσεις έστρωσε τάπητα και κερκίδες, φωτισμό, κοντέινερ για γραφείο, έφτιαξε πάγκους, με έξοδα του Δ.Σ. της ομάδας. Από τότε το σωματείο μας λειτουργεί εκεί τις ακαδημίες και αυτή τη στιγμή, έχουμε 50 παιδιά από 7 ετών μέχρι 16 ετών που αθλούνται ανά τμήματα. Αυτά τα παιδιά έχουν βγει παίκτες για τις ομάδες. Εμείς δεν λειτουργούμε για να βγάλουμε χρήματα αλλά να τροφοδοτήσουμε τη μεγάλη ομάδα για τον Αστέρα Τέμενης που αγωνίζεται στο γήπεδο, το οποίο παρεμπιπτόντως είναι αφημένο και χρειάζεται επειγόντως ανακατασκευή στο χορτάρι του. Πολλοί μικροί αθλητές που έχουμε στις ακαδημίες μας, είναι παιδιά που μετέχουν μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ ή του Χαμόγελου του Παιδιού, είναι παιδιά από το χωριό που οι οικογένειές τους έχουν τεράστια οικονομικά προβλήματα. Εμείς φυσικά δεν παίρνουμε ούτε καν τις βασικές συνδρομές από αυτά τα παιδιά για να μπορέσουν να αθλούνται ελεύθερα.

Ο Αστέρας είναι σε μεγάλη κατηγορία και αυτή τη στιγμή, έχουμε τροφοδοτήσει την μεγάλη ομάδα με 5 παιδιά 17 ετών και αυτό το αναφέρω για να καταλάβετε τι δουλειά γίνεται στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης των παικτών. Έχουμε δαπανήσει αρκετά χρήματα ως σύλλογος και ζητάμε την αναβολή προκειμένου να μη χαλάσει το ήδη υπάρχον γήπεδο, αυτό που ζητάμε ουσιαστικά είναι να διασωθεί και αυτό που έχουμε. Θέλουμε βοήθεια να μεταφερθεί ο χώρος του γηπέδου του ποδοσφαίρου σε άλλη μεριά και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι ενήμερη για την αναβολή που ζητάμε, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες της διευθέτησης του θέματος. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων, και του δήμου και της Περιφέρειας και της Κοινότητας και έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος, έχουμε ελέγξει όλα τα ακίνητα, υπάρχουν λύσεις αλλά αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε αυτή την αναβολή για να διασωθεί ό,τι υπάρχει΄΄.

Ο Δημήτρης Μπούνιας τοποθετήθηκε και είπε ότι ΄΄δεν πρέπει να γκρεμίζουμε τίποτα΄΄ και πως ΄΄η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος μπορούν να δώσουν λύσεις για το θέμα αρκεί να υπάρχει καλή θέληση από όλους για να δοθεί λύση΄΄, θεωρώντας ότι το τμήμα μπάσκετ και το τμήμα ποδοσφαίρου πρέπει να το βλέπουν όλοι συνολικά σαν αθλητικά σωματεία και όχι μεμονωμένα΄΄.

Ο Νίκος Καραΐσκος είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για την αίτηση της αναβολής σημείωσε ωστόσο ότι οι προτεραιότητες κινούνται πάντα σύμφωνα με τα οικονομικά δεδομένα.

Να ζητηθούν εγγυήσεις πρότεινε ο δήμαρχος

Στην τοποθέτησή του, ο δήμαρχος, δήλωσε γνώστης του θέματος λέγοντας ότι οι τοπικοί φορείς και οι τοπικοί παράγοντες είναι αυτοί που πρέπει αρχικά να έχουν τον πρώτο λόγο και ότι θεωρεί ότι προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο, προτείνοντας ότι το περιθώριο των 30 ημερών είναι μικρό: “Το κυριότερο που πρέπει να μας απασχολήσει όλους μας, είναι το ποιος θα εγγυηθεί ότι το έργο αυτό θα γίνει. Γιατί διασφάλιση ουσιαστικά, δεν υπάρχει. Καλό θα ήταν η άρση της παραχώρησης να γίνει με έναν δεσμευτικό τρόπο προκειμένου να γίνει όντως η επένδυση”.

Να σημειωθεί ότι κατά την ψηφοφορία που ακολούθησε, οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ψήφισαν «λευκό» ή «παρών» ωστόσο το θέμα εγκρίθηκε με τις ψήφους της δημοτικής αρχής.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr