background img
banner
banner

ΚΥΠΕΛΛΟ – ΕΠΣΑ: Στο 92΄ με Λαλιώτη πήρε την πρόκριση ο Απόλλων 2-1 την Θύελλα

ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΒΟΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΣΤΗ ΡΟΔΙΑ

Σπουδαίο παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Ροδιάς, ανάμεσα στα δυο σωματεία της Αιγιάλειας Απόλλωνα και Θύελλα Αιγίου. Ο γηπεδούχος Απόλλων πρωτοπόρος στην Β΄ κατηγορία, είχε τις προϋποθέσεις να διεκδικήσει την πρόκρισή του στον γ΄ γύρο, κάτι που τελικά κατάφερε.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ηλίας Λαλιώτης

Ο σκόρερ των δυο τερμάτων Ηλίας Λαλιώτης, άφησε έντονο το δικό του αποτύπωμα στον αγωνιστικό χώρο. Ήταν αυτός που σημείωσε τα δυο γκολ, το νικηφόρο μάλιστα στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων. Παράλληλα κέρδισε και την αποβολή της Θύελλας στο 44΄.

Το 1-0 στο 13΄

Ο Λαλιώτης προειδοποίησε την εστία του Μεντζελόπουλου στο 12΄, όταν ο τερματοφύλακας της Θύελλας απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Εκτελέστηκε από τον Γιώργο Μαρή και με ανάποδο …ψαλίδι ο Λαλιώτης σημείωσε ένα εντυπωσιακό γκολ για το 1-0.

Δοκάρι ο Μυλωνάς

Η Θύελλα έβγαλε αντίδραση αναζητώντας την ισοφάριση, την οποία πλησίασε στο 21΄ με το δοκάρι του Μυλωνά και στο 42΄ με τον Νικολάου σε θέση τετ α τετ να αποκρούεται από τον τερματοφύλακα Βουλιέρη.

Αποβάλλεται ο Ραυτόπουλος

Με ταχύτητα και εξυπνάδα ο Λαλιώτης έγινε κάτοχος της μπάλας με κατεύθυνση την εστία της Θύελλας, ανατράπηκε από τον Ραυτόπουλο που ήταν τελευταίος παίκτης, με αποτέλεσμα να αντικρύσει την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Μαρδά.

Ισοφαρίζει ο Μακρυγιαννάκης 1-1 στο 77΄

Με παίκτη λιγότερο έπαιζε η Θύελλα στο β΄ ημίχρονο, αλλά είχε την κατοχή και απειλούσε τον οπισθοχωρημένο Απόλλωνα.
Κατάφερε να βρει τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα με τον Μακρυγιαννάκη, ύστερα από την σέντρα του Νικολάου, όταν έπαιζε με εννέα παίκτες αφού ήταν τραυματίας και εκτός αγωνιστικού χώρου ο Μυλωνάς.

Δυστυχώς για την ομάδα της Θύελλας ο Μακρυγιαννάκης τραυματίστηκε (προσαγωγό) στην φάση της ισοφάρισης και έγινε αναγκαστική αλλαγή. Παράλληλα έχοντας ολοκληρωθεί οι αλλαγές, ο Μυλωνάς επέστρεψε να παίξει τραυματίας λίγο αργότερα μέχρι το φινάλε.

Κόκκινη ο Χίλα

Στο 85΄ διαπληκτίστηκαν Μετζάι – Διαμαντόπουλος, ακολούθησε μια μίνι σύρραξη με τον Χίλα να χτυπά τον Διαμαντόπουλο και να αποβάλλεται. Οπότε στα λίγα τελευταία λεπτά έπαψε η αριθμητική υπεροχή του Απόλλωνα.

Στο 90΄+2 ο Λαλιώτης το 2-1 και την πρόκριση

Στα τελευταία λεπτά η μπάλα από την μια περιοχή στην άλλη για το γκολ της πρόκρισης.
Η εμπειρία και η εκτελεστική ικανότητα του Λαλιώτη στάθηκαν αφετηρία για τους πανηγυρισμούς που ακολούθησαν από τους γηπεδούχους, ύστερα από το γκολ που πέτυχε με ατομική προσπάθεια στο 92΄. Γκολ που στέλνει τον Απόλλωνα στην γ΄ φάση του κυπέλλου ΕΠΣΑ.

Έπαιξε …ραμμένος ο Μιχάλης Κουρτάκης

Αν και είχε πάρει ιατρική συμβουλή να μην αγωνιστεί για πέντε μέρες ύστερα από τον τραυματισμό του την περασμένη Κυριακή με την Κ19 της Θύελλας, ο Μιχάλης Κουρτάκης ήθελε πολύ και πήρε από τον Κυριάκο Αθανασίου συμμετοχή στο παιχνίδι.

MVP Ο Ηλίας Λαλιώτης

Ειχε τα δυο γκολ της νίκης του Απόλλωνα και πολύ καλή παρουσία στον αγωνιστικό χώρο ο Ηλίας Λαλιώτης, δίκαια πήρε τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη στον χθεσινό αγώνα κυπέλλου με την Θύελλα.

Μετζάι και Χίλα ανεβάζουν την ποιότητα στον Απόλλωνα

Η επιστροφή τους στην ομάδα του Απόλλωνα, έχει ανεβάσει τις επιλογές και την ποιότητα στο ρόστερ του Απόλλωνα Αιγίου. Ο Κριστιάν Μετζάι και ο Αντώνης Χίλα, αποτελούν δυο βασικά “όπλα” στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας, με βασικούς ρόλους στην καλή πορεία και την πρωτοπορία του Απόλλωνα στον 2ο όμιλο της Β΄ κατηγορίας.

Απόλλων: Βουλιέρης, Ντόγια (60΄ Χ. Μαρής), Σανδραβέλης, Κατσαρός, Χίλα, Κεφαλωνίτης (69΄ Χριστόπουλος), Μετζάι (92΄ Μητσόπουλος, Δημόπουλος (92΄ Ράνγκα), Λαλιώτης, Γ. Μαρής, Παπασούλης (46΄ Θεοδωρακόπουλος).

Θύελλα: Μεντζελόπουλος, Νικολακόπουλος (62΄ Διαμαντόπουλος), Νικολάου, Ιατρόπουλος, Ραυτόπουλος, Σωτηρόπουλος, Μαρδάς (46΄ Τσέλα), Αποστολόπουλος (46΄ Ραπάι), Μυλωνάς, Κουνάβης (46΄ Μακρυγιαννάκης (78΄ λ.τ. Κουρτάκης), Γκοτσόπουλος.

Εκπροσώπους στο Κύπελλο από όλες τις κατηγορίες η περιοχή μας

Από τα παιχνίδια που προηγήθηκαν, έχουμε τον Παναιγιάλειο από την Γ΄ Εθνική, τον Απόλλωνα Αιγίου από την Β΄ κατηγορία, την Φλόγα Ροδιας από την Γ΄ κατηγορία να έχουν προκριθεί σε βάρος της ΑΕ Αιγίου, Θύελλας και Αχιλλέα Καμαρών.
Απομένει το παιχνίδι κυπέλλου ανάμεσα σε Αιγείρα / Ακράτα και Καλάβρυτα στις 6 Δεκεμβρίου, που θα δώσει στην περιοχή μας και έναν εκπρόσωπο από την Α΄ κατηγορία.
Ετσι για να μην έχει καμιά κατηγορία μας παράπονο.

Δύσκολη πρόκριση η Θύελλα Π. 2-1 τον Αχαϊκό

Σε ένα παιχνίδι ισορροπημένο η Θύελλα Πάτρας είχε το γκολ του Βλασσόπουλου από το 10΄ και της προστέθηκε ακόμα ένα πλεονέκτημα, που ήταν η αποβολή του Θωμά στο 75΄. Εδειξε να υπολογίζει πολύ όμως τον γηπεδούχο Αχαϊκό και βρήκε σιγουριά με το 0-2 από τον Σκεπετάρη στο 85΄. Στις καθυστερήσεις ο Αχαϊκός μείωσε στο τελικό 1-2 με τον Καλόφωνο. Αυτό ήταν το άλλο χθεσινό παιχνίδι κυπέλλου.

Χάνει από το ρόστερ της η Θύελλα Αιγίου εν όψει Ρίου

Εκτός από την πρόκριση στο κύπελλο, η Θύελλα Αιγίου δεν θα έχει στη διάθεσή της στο σημαντικό παιχνίδι του Σαββάτου στο Ρίο με τον Αετό, βασικούς παίκτες στη σύνθεσή της. Ο λόγος για τον Ραυτόπουλο που αποβλήθηκε στο ματς με τον Απόλλωνα Αιγίου, τον Μακρυγιαννάκη που τραυματίστηκε και θα λείψει από τα γήπεδα για έναν περίπου μήνα και ίσως τον Μυλωνά αν δεν αποκατασταθεί το πρόβλημα τραυματισμού του από το παιχνίδι της Τετάρτης.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr