background img
banner
banner

«Λευτεριά στον παλαιστινιακό λαό – Ειρήνη και αλληλεγγύη των λαών»

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, στη μεικτή, τακτική συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε στις 13 Νοεμβρίου, με απόφασή του εξέδωσε ψήφισμα προκειμένου να σταθεί αλληλέγγυο στον λαό της Παλαιστίνης. Το σχέδιο ψηφίσματος κατέθεσε η παράταξη Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α. και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Το περιεχόμενό του είναι το ακόλουθο: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας στέκεται αλληλέγγυο στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης που υπερασπίζεται τη χώρα του κατά της ξένης κατοχής που συνεχίζεται εδώ και τόσες δεκαετίες από το Ισραήλ. Η διαρκής εξόντωση αμάχων και παιδιών με τις ανελέητες συνεχείς σφαγές, επιδρομές, βομβαρδισμούς, οι καταδικαστέοι, απαράδεκτοι εποικισμοί και οι καθημερινοί εξευτελισμοί που υφίσταται ο λαός της Παλαιστίνης συνιστούν ένα διαχρονικό έγκλημα σε εξέλιξη. Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον Παλαιστινιακό λαό που διεκδικεί νόμιμα το δικαίωμα του να έχει τη δική του πατρίδα, το δικό του κράτος, ανεξάρτητο και κυρίαρχο, δίπλα στο Ισραήλ, στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Ο λαός της Παλαιστίνης έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικήσει να ζήσει χωρίς κατοχή, ελεύθερος, με δικαιοσύνη και ανεξαρτησία.

Απαιτούμε εδώ και τώρα: Όσοι πραγματικά πιστεύουν στην ειρήνη, για να μην την πληρώνει τελικά ο ίδιος ο λαός, οι ίδιοι οι λαοί της περιοχής, ο παλαιστινιακός λαός, ο ισραηλινός λαός, οι υπόλοιποι λαοί της περιοχής, ενάντια στους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις των ισχυρών, χρειάζεται να παλέψουν για ένα πραγματικά ενιαίο ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, με άμεση αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων του Ισραήλ από τα παλαιστινιακά εδάφη, στον τερματισμό της φρίκης του πολέμου.

Οι λαοί στεκόμαστε στην σωστή πλευρά της ιστορίας, ενάντια στην ισραηλινή κατοχή και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στεκόμαστε στο πλευρό του αγωνιζόμενου λαού της Παλαιστίνης.

Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο του Ισραήλ εναντίον του παλαιστινιακού λαού.

Να σταματήσει τώρα η επιχείρηση εθνοκάθαρσης της Γάζας. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για να δικαιωθεί ο Παλαιστινιακός λαός για τα δίκαια αιτήματα του».


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr