background img
banner
banner

Μεγάλη συμμετοχή Αιγιαλέων στον 40ο Επετειακό Μαραθώνιο της Αθήνας

ΔΩΔΕΚΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΡΟΜΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Μία μεγάλη ομάδα Αιγιαλέων από τον Αθηνόδωρο και όχι μόνο, βρέθηκε στην αφετηρία του 40ου επετειακού αυθεντικού μαραθωνίου της Αθήνας ανάμεσα σε σπουδαίους δρομείς από όλο τον κόσμο, πρωταθλητές του Μαραθωνίου αλλά και απλούς ανθρώπους που θέλησαν δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στην κλασική διαδρομή της Αθήνας. Συνολικά σε όλους τους αγώνες του διημέρου πήραν μέρος περίπου 70.000 άνθρωποι!

Συγχαρητήρια στους Αιγιώτες μαραθωνοδρόμους που τερμάτισαν, τους Χρήστο Βλάχο, Σπύρο Κούρτη, Στράτο Κακαβάνη, Βασίλη Φουσέκη, Βασίλη Γιαννίκο, Ηλία Θεοφυλακτόπουλο, Χρυσούλα Βαγενά, Γεώργιο Κακαβάνη, Κωνσταντίνο Φουσέκη, Αντώνιο Πέππα, Γεώργιο Θανασούλια και Κατερίνα Πλατώνη – Κόμη (ένθετη φωτό) αλλά και σε όλους όσοι βρέθηκαν στη αφετηρία αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το τέλος.

Να σημειωθεί, ότι η η οικογένεια Κακαβάνη είχε συμμετοχές εκτός του μαραθωνίου με τον Στράτο, και στα 5 χλμ με τη Μαρία και την Αιμιλία Κακαβάνη καθώς και στα 10 χλμ. με τη Νικολέτα Χρονοπούλου.

Το αγωνιστικό διήμερο άνοιξε το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, με τον Αγώνα Δρόμου 10 χλμ. (με 20.000 συμμετοχές) και το Universities Night Run OPAP, στον οποίο συμμετείχαν φοιτητές από πανεπιστημιακές σχολές από όλο τον πλανήτη. Η δράση κορυφώθηκε την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, με τον Μαραθώνιο Δρόμο των 42.195 μ., τη διαδρομή των 5 χλμ. και τον αγώνα του 1,2 χλμ. για τα παιδιά.

Νικητής του Μαραθωνίου ήταν ο Κενυάτης Έντουιν Κίπροπ Κίπτο που ήρθε στην Αθήνα με τον τίτλο του φαβορί και τον δικαίωσε απόλυτα σημειώνοντας μάλιστα νέο ρεκόρ διαδρομής, καθώς κάλυψε την απόσταση σε χρόνο 2 ώρες 10 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα.

Δεύτερος ήταν ο Κιλίμο Λόκιταμ και τρίτος ο Χένρι Τούκορ Κιτσάνα, αμφότεροι από την Κένυα, ενώ πρώτος Έλληνας αθλητής και, φυσικά, νικητής του Πανελληνίου πρωταθλήματος, που διεξάγεται στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ήταν για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Παναγιώτης Καραΐσκος, με επίδοση 2:22.37.

13ος ο Τασσόπουλος στα 10χλμ.

Παράλληλα με τη μεγάλη αθλητική γιορτή του Σαββατοκύριακου στην Αθήνα, τον 40ό Επετειακό Μαραθώνιο, διεξήχθη και το πανελλήνιο πρωτάθλημα 10 χλμ. σε δημόσιο δρόμο, το προτελευταίο για το 2023.

Ο μοναδικός Αχαιός που συμμετείχε ήταν ο Δημήτρης Τασόπουλος του Αθηνόδωρου Αιγίου που τερμάτισε 13ος με 35.23 σε έναν δύσκολο αγώνα με πολλές συμμετοχές και έντονο συναγωνισμό.
Νικητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήταν ο Γιώργος Σταμούλης και ακολούθησε ο Μανώλης Πουρίκας (ΓΣ Νίκη Βύρωνα) με 32.06 και στην τρίτη θέση ο Αλέξανδρος Σούκουλης (Παναξιακός) 32.23.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr