background img
banner
banner

Οι Αμπελόκηποι τίμησαν τους Αγίους Αναργύρους

ΠΡΟΕΞΑΡΧΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα η κοινότητα Αμπελοκήπων Δ.Ε. Αιγείρας τίμησε την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου τους Αγίους και θαυματουργούς Αναργύρους στους οποίους είναι αφιερωμένος ο τοπικός Ιερός Ναός. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, ενώ δεκάδες πιστοί κάτοικοι του χωριού και μη, συμμετείχαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις.

Τον Μητροπολίτη πλαισίωσαν ιερείς μεταξύ των οποίων και ο Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Αποστολόπουλος, ηγούμενος του Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου. Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε προεξάρχοντος του Σεπτού Ποιμενάρχου, ο οποίος στο τέλος της αναφέρθηκε με όμορφο λόγο στη ζωή και το έργο των τιμώμενων Αγίων, κάνοντας γνωστά και ιστορικά στοιχεία του βίου τους. Ευχήθηκε υγεία και μακροημέρευση και κάλεσε τους πιστούς να έρχονται επί καθημερινής βάσης όλο και πιο κοντά στον Θεό, λαμβάνοντας τη Θεία Κοινωνία. Επίσης, τους κάλεσε να προσεύχονται και να έχουν συνεχή παρουσία στην εκκλησία.

΄΄Ηταν μία πολύ όμορφη στιγμή της χριστιανικής πίστης, ευχαριστώ πολύ τον κόσμο που παραβρέθηκε αλλά και το σύνολο των ιερέων, αλλά και όλους όσους τίμησαν την ιδιαίτερη αυτή ημέρα΄΄, ανέφερε στο Protionline.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Αμπελοκήπων Κωνσταντίνος Μουστερής.

Της Θείας Λειτουργίας ακολούθησαν Αγιασμός και Αρτοκλασία, με τα περίπου εκατό άτομα του εκκλησιάσματος να ανταλλάσσουν ευχές για βοήθεια από τους θαυματουργούς Αγίους.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr