background img
banner
banner

Και τώρα… στρατηγικός σχεδιασμός πενταετίας για τον Τουρισμό

ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Η εταιρεία «EURICON Ε.Π.Ε.-Σύμβουλοι Επιχειρήσεων» θα αναλάβει τη διαμόρφωση του ολοκληρωμένου σχεδίου σχετικά με τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και διαχείριση του τουρισμού από τον δήμο Αιγιαλείας. Ξεπερνώντας τα γραφειοκρατικά προβλήματα και τις καθυστερήσεις, το Δημοτικό Συμβούλιο προχώρησε στη λήψη νέας απόφασης ούτως ώστε να… μπει μπροστά το σχέδιο στο οποίο πρόκειται να «βαδίσει» ο δήμος για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος με ορίζοντα πενταετίας.

Συμπληρώνονται άλλωστε έντεκα μήνες από την πρώτη λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου εκεί όπου ένα… τυπογραφικό λάθος ήταν αρκετό για να χαθεί πολύτιμος χρόνος και να μην προχωρήσει η ανάθεση, κάτι που πραγματοποιήθηκε εκ νέου την περασμένη Δευτέρα.

Να σημειωθεί ότι η εισήγηση – απόφαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του δήμου, ψηφίστηκε από όλους τους παριστάμενους δημοτικούς συμβούλους πλην της επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αγγελικής Κουρή που καταψήφισε.

Οι λόγοι που δεν υλοποιήθηκε η περσινή απόφαση

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην εισήγηση του αντιδημάρχου Τουρισμού και προέδρου της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης, Γιώργου Φραγκονικολόπουλου γίνεται αναφορά στο τυπογραφικό λάθος ενώ τονίζεται πως το «τρενάρισμα» οφείλεται και στην καθυστέρηση ψήφισης του προϋπολογισμού του Δήμου.

Ο σχεδιασμός θα αξιολογηθεί

΄΄Η απόφαση έγκρισης της πρότασης των κ. Ευάγγελου Κυριακού και Βασιλείου Σιωμάδη, με τίτλο «Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη Δήμου Αιγιαλείας» η οποία κρίθηκε, ως η καταλληλότερη, ανοίγει τον δρόμο για τον στρατηγικό σχεδιασμό πενταετίας για την τουριστική ανάπτυξη της Αιγιάλειας΄΄, τόνισε στo Protionline.gr ο κ. Φραγκονικολόπουλος, επισημαίνοντας πως ΄΄είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ανατίθεται ένα τόσο σημαντικό θέμα σε ανθρώπους με την απαιτούμενη γνώση και εξειδίκευση του αντικειμένου. Από εκεί και πέρα δήμος και φορείς θα εκτιμήσουμε τις προτάσεις τους, θα τις αξιολογήσουμε, θα τις συνδυάσουμε με τις δικές μας και θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση του σχεδίου με στόχο να δώσουμε τουριστική ώθηση στον τόπο μας΄΄.
Άλλωστε, όπως αναφέρεται και στην πρόταση των εκπροσώπων της εταιρείας, ΄΄μία ορθολογική προσέγγιση απαιτεί μια συνολική προσέγγιση όχι μόνο στον σχεδιασμό και τις φάσεις του αλλά και στην ανάλυση και στην σταδιακή υλοποίηση ώστε οι πολίτες και οι φορείς να το αντιλαμβάνονται ως μέρος ενός δικού τους σχεδίου. Ο Δήμος Αιγιάλειας, η αντιδημαρχία Τουρισμού, η δημοτική επιχείρηση, το λιμενικό ταμείο και άλλοι δημοτικοί και ιδιωτικοί φορείς οφείλουν να συμπράξουν κάτω από την ομπρέλα της τοπικής αυτοδιοίκησης για να εξασφαλίσουν τους απαραίτητους πόρους για την υλοποίηση των επί μέρους δράσεων σε ένα μεσοπρόθεσμο ορίζοντα΄΄.

Τι απαιτείται

Συγκεκριμένα και λαμβάνοντας υπόψη τα στρατηγικά σχέδια της οικείας Περιφέρειας και του Δήμου Αιγιάλειας απαιτείται ενδεικτικά και όχι αποκλειστικά:
• Εκπόνηση Μελέτης Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης o μακροπρόθεσμη μελέτη Στρατηγικού σχεδιασμού για την Τουριστική ανάπτυξη της Αιγιάλειας στο υπόβαθρο της Agenda 2030 o αναλυτική αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, o ανάλυση SWOT o στόχευση βάσει νέας ή ανανεωμένης ταυτότητας (REBRANDING) όλης της περιοχής παραθαλάσσιας, ημιορεινής και ορεινής ζώνης,
• Μελέτη Destination Branding & Επιχειρησιακό Σχέδιο Υλοποίησης o Ενθάρρυνση τουριστικής προσφοράς, o εσωτερική δικτύωση, o στόχευση και τρόποι προσέγγισης σε νέες αγορές στόχους, o ανάπτυξη και υποστήριξη υλικού o δράσεις φυσικού και digital Marketing. o τρόποι υλοποίησης και παρακολούθησης του σχεδίου o τεχνική βοήθεια σε επιλογή και εκπαίδευση ανθρώπινου δυναμικού in situ
• Κοστολόγηση ανά φάση υλοποίησης της ανωτέρω πρότασης και χρονοδιάγραμμα.
Σημειώνεται ότι η εκτίμηση του κόστους για το σύνολο της εργασίας είναι 30.000€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ σε χρονοδιάγραμμα που θα συμφωνηθεί από κοινού και οι παραδόσεις θα γίνονται τμηματικά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr