background img
banner
banner

Στα «κάγκελα» οι δικηγόροι για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΙΓΙΟΥ – ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ

Την άμεση απόσυρση των νέων φορολογικών μέτρων της κυβέρνησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες ζητούν μετ’ επιτάσεως οι δικηγόροι του Αιγίου, προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις. Χθες, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου πραγματοποίησε έκτακτη γενική συνέλευση για το θέμα, καταγγέλλοντας τη στάση της κυβέρνησης και κατηγορώντας το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας ότι «στο όνομα της δήθεν καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, στην πραγματικότητα… κλείνει το μάτι στη φοροδιαφυγή των μεγάλων εισοδημάτων», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν.

΄΄Στην κατεύθυνση αυτή, η κυβέρνηση χαρακτηρίζει, συλλήβδην, ως φοροφυγάδες το σύνολο των ελευθέρων επαγγελματιών και επιστημόνων και πλήττει αποφασιστικά την μεσαία τάξη, τον κορμό της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Η κυβέρνηση αγνοεί επιδεικτικά το γεγονός ότι οι δικηγόροι είναι η μόνη κατηγορία ελευθέρων επαγγελματιών και επιστημόνων που προκαταβάλει φόρο, ασφαλιστικές εισφορές και ΦΠΑ για την αμοιβή τους, μέσω των γραμματίων προείσπραξης΄΄, αναφέρει στo Protionline.gr ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος.

΄΄Δεν αγγίζει τα μεγάλα συμφέροντα΄΄

΄΄Εάν η Κυβέρνηση ήθελε πράγματι να πατάξει την φοροδιαφυγή θα έβαζε στο κέντρο του ενδιαφέροντός της τα μεγάλα εισοδήματα και συμφέροντα, τα οποία όμως δεν αγγίζει, ευρισκόμενη προφανώς σε μία διαρκή αλληλεπίδραση μαζί τους. Τα φορολογικά έσοδα δεν αυξάνονται λυσιτελώς με την φορολόγηση των εισοδημάτων των 10.000 ευρώ αλλά εκείνων των εκατοντάδων χιλιάδων και εκατομμυρίων ευρώ΄΄, σημείωσε ακόμη.

Επιπλέον, στη γενική συνέλευση τονίστηκε ότι ΄΄η κυβέρνηση δείχνει ότι αγνοεί την πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών και επιστημόνων και μάλιστα μετά από τη δεκαετή μνημονιακή περίοδο, την υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας, την ενεργειακή κρίση και την αύξηση των τιμών και του πληθωρισμού΄΄, ενώ επισημάνθηκε πως ΄΄σήμερα, η πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών και επιστημόνων αδυνατεί να ανταποκριθεί σε βασικές υποχρεώσεις, κάτι που αποδεικνύεται αναμφισβήτητα και από τα στοιχεία των φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών και τον αριθμό όσων έχουν υπαχθεί στις 120 δόσεις, στοιχεία που είναι γνωστά στην Κυβέρνηση΄΄.

Χαρακτήρισαν ανακόλουθο τον πρωθυπουργό για το τέλος επιτηδεύματος

΄΄Αντιτιθέμεθα σφοδρά και ζητάμε την απόσυρσή του. Είναι αδιανόητο να φορολογούνται νέοι δικηγόροι με συλλήβδην εισόδημα 12.000 και 13.000 ευρώ. Είναι το πλέον κοινωνικά άδικο νομοσχέδιο μετά τη μεταπολίτευση καθώς στοχοποιεί τα μικρομεσαία εισοδήματα και δεν ενδιαφέρεται να φορολογήσει τα μεγάλα εισοδήματα, καθώς μοναδικό κριτήριο του υπουργείου και της κυβέρνησης είναι η άκρατη φορολόγηση του 70% των εισοδημάτων, την ίδια ώρα που κλείνει το μάτι σε αυτούς που δηλώνουν μεγάλα εισοδήματα σε εταιρείες και φυσικά πρόσωπα΄΄, επισημαίνει ακόμη ο κ. Μπέσκος, καταλήγοντας: ΄΄Τη στιγμή μάλιστα που εδώ και έξι χρόνια ο πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί για κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, αποδεικνύεται ανακόλουθος, αφού παρέχει έκπτωση πληρωμής σε αυτό 25% επί του συνόλου σε όσους έχουν τεκμαρτό εισόδημα 11.000 ευρώ ενώ σε όσους έχουνε εισόδημα πάνω από 11.000 δίνει απαλλαγή 50% στο τέλος επιτηδεύματος”.
Οι δικηγόροι του Αιγίου αποφάσισαν να περιμένουν την απόφαση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που θα πραγματοποιηθεί αύριο, ούτως ώστε να επανεξετάσουν τη στάση τους και το πώς θα αντιδράσουν…


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Σχόλια

  • Το ότι εμείς, 2 συνταξιούχοι του δημοσίου, υπερβαίνοντας το εισοδηματικό όριο για οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση (πετρελαίου θέρμανσης, τροφίμων, διακοπών, κλπ, κλπ) δεν απασχολεί καθόλου, μα καθόλου, εμπόρους, δικηγόρους (κι αυτοί δηλώνουν κάτω των 10.000 Κε Μπέσκο μας;) και λοιπούς ελεύθερους επαγγελματίες. Φυσικά, ούτε κουβέντα για τους αλλοδαπούς εργαζόμενους, άντε να ζητήσω απόδειξη! Χάρη σας κάνει, τουλάχιστον τα διπλάσια έπρεπε να θέσει ως όριο.

    Kostas Zanakis 11/11/2023 11:54

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr