background img
banner
banner

Στις 3 Δεκεμβρίου τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του Ε.Κ.Α.ΜΕ.

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΟΙ – ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΣΤΕΓΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ

Φέτος, η 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες, έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία για την Αιγιάλεια, καθώς συμπίπτει με την επίσημη έναρξη λειτουργίας των νέων εγκαταστάσεων του Ειδικού Κέντρου Αποκατάστασης και Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρίες Αιγίου, δεδομένου ότι για την ημέρα αυτή έχουν προγραμματιστεί τα εγκαίνια του νέου άνετου και χρηστικού χώρου που τίθεται στη διάθεση των 27 εξυπηρετούμενων του Κέντρου.

΄΄Πώς να σταματήσει η προσπάθεια να βρισκόμαστε δίπλα στα παιδιά μας και να τους παρέχουμε τα αυτονόητα; Όχι, δεν σταματάει, μεγαλώνει! Η 3η Δεκεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία) ήταν πάντα η αφορμή να δράσουμε, προκειμένου όλοι να κινηθούν υπέρ μας, όπως μπορεί ο καθένας, από το δικό του μετερίζι. Φέτος, αυτή τη μέρα σας περιμένουμε στα Εγκαίνια των νέων μας εγκαταστάσεων να μας σφίξετε το χέρι και να μας πείτε «θα είμαι εδώ!»΄΄.

Με τα παραπάνω συγκινητικά λόγια, το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.ΜΕ. απευθύνει πρόσκληση για την ξεχωριστή αυτή τελετή των εγκαινίων. Ταυτόχρονα, την ίδια ημέρα θα τιμηθεί η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρίες, με ομιλία του προέδρου της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη. Στον χώρο θα πραγματοποιηθεί επίσης και η 14η Εθελοντική Αιμοδοσία για την τράπεζα αίματος του Ε.Κ.Α.ΜΕ./ΑμεΑ Αιγίου με τη συνεργασία του Νοσοκομείου Αιγίου. Θα ακολουθήσει κέρασμα με κρασί, προσφορά από τους τοπικούς παραγωγούς, Οινοποιείο Ρούβαλη και Αχαιών Οινοποιητική.

Οι ένστολοι παίζουν μπάλα προς ενίσχυση του Ειδικού Κέντρου!

Λίγες ημέρες πριν, τα Σώματα Ασφαλείας και συγκεκριμένα Πυροσβεστική Υπηρεσία και Αστυνομία Αιγίου, παίζουν ποδόσφαιρο για το Ε.Κ.Α.ΜΕ.! Η προπέρσινη επιτυχημένη δράση επαναλαμβάνεται με αγώνα που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των ένστολων, το Σάββατο 25 Δεκεμβρίου, στις 2.00 το μεσημέρι στο γήπεδο Άκολης. Τα έσοδα θα διατεθούν προς ενίσχυση του Ε.Κ.Α.ΜΕ. Να σημειωθεί ότι θα κυκλοφορήσουν εισιτήρια με ένα συμβολικό τίμημα, με το οποίο θα ενισχυθεί το Ειδικό Κέντρο σε αυτό το νέο ξεκίνημα στις δικές του εγκαταστάσεις που σίγουρα έχουν περισσότερα λειτουργικά έξοδα.

Αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών

Την ικανοποίησή του για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και τη στήριξη που παρέχει στο Ειδικό Κέντρο, εξέφρασε στo Protionline.gr ο πρόεδρος του Γιώργος Γκιώνης, μεταφέροντας ταυτόχρονα και τον ενθουσιασμό των εξυπηρετούμενων για τις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις. Όπως είπε, ΄΄αυτή τη στιγμή έχουμε 27 άτομα αλλά πρόκειται να προστεθούν άμεσα άλλα 3, άρα θα έχουμε 30 παιδιά. Η δυναμική του Κέντρου είναι για 50 άτομα. Ο χώρος στο εσωτερικό του έχει ολοκληρωθεί, έχει γίνει η μεταφορά και το Ειδικό Κέντρο λειτουργεί πλέον κανονικά στην οδό Κλεισούρας.
Είναι πληρέστατο, άνετο και το χαίρονται όλοι, κυρίως δε τα παιδιά, αφού γι’ αυτά φτιάχθηκε΄΄.

Ο κ. Γκιώνης έκανε γνωστό πως μέχρι το τέλος του μήνα το αργότερο θα παραδοθεί και η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης η οποία δύναται να φιλοξενήσει μέχρι και 8 άτομα τα οποία δεν έχουν οικογένειες να τα συνδράμουν. ΄΄Αυτή τη στιγμή τα άτομα που έχουν ανάγκη τη Στέγη είναι δύο. Ωστόσο ακόμη κι αν παραδοθεί, η Στέγη δεν μπορεί να λειτουργήσει αμέσως. Χρειάζεται να προχωρήσουμε στην πρόσληψη τριών ατόμων που θα φροντίζουν τα παιδιά που θα μείνουν σε αυτή΄΄, ανέφερε ο κ. Γκιώνης.

Πώς θα διαμορφωθεί ο περιβάλλων χώρος

Ως προς τις υπολειπόμενες εργασίες, αυτές αφορούν μόνο τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, για την οποία, ως γνωστόν, έχει εξασφαλιστεί επιπλέον, κονδύλι και αναμένεται να πάρει μία ωραία μορφή, με πολύ πράσινο, με επιπλέον δέντρα που θα φυτευτούν, με γκαζόν και παγκάκια που θα τοποθετηθούν, διαμορφώνοντας ένα περιβάλλον ήρεμο και ελκυστικό. Επιπλέον, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου, μία ακόμη παρέμβαση θα είναι η τοποθέτηση κεραμιδιών πάνω από τις πέργκολες που έχουν τοποθετηθεί. Έτσι κάτω από αυτές και ειδικά στον χώρο πίσω από το κτίριο που είναι πολύ μεγάλος, το καλοκαίρι θα μπορούν να διοργανώνονται υπαίθριες εκδηλώσεις.

Αυξημένο το κόστος λειτουργίας

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι νέες εγκαταστάσεις αυξάνουν και το κόστος λειτουργίας του Ειδικού Κέντρου δεδομένου ότι θα χρειαστεί να καταβάλει χρήματα για ρεύμα, κάτι που δεν ίσχυε στις παλιές εγκαταστάσεις που ηλεκτροδοτούνταν από το γειτονικό σχολείο. Όμως και γι’ αυτό το θέμα υπάρχει πρόβλεψη, αφού άμεσα θα τοποθετηθούν φωτοβολταϊκά ώστε να εξασφαλίζεται το ρεύμα. Στα επιπλέον έξοδα συγκαταλέγεται και η φύλαξη του χώρου που κρίνεται απαραίτητη λόγω του ότι οι εγκαταστάσεις είναι σχετικά απομακρυσμένες.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr