background img
banner
banner

Το Πρωτοδικείο ανακήρυξε τα αποτελέσματα των εκλογών

ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΩΝ

Αναρτήθηκαν το πρωί της Δευτέρας 13 Νοεμβρίου στους πίνακες ανακοινώσεων του Πρωτοδικείου Αιγίου, τα οριστικά αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023 για τον δήμο Αιγιαλείας, κατόπιν σχετικής απόφασης έγκρισης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αιγίου, χωρίς στην ουσία να υπάρχει διαφοροποίηση από την πρώτη ανακήρυξη και ανακηρύσσοντας και τυπικά τον Δημήτρη Καλογερόπουλο εκ νέου δήμαρχο Αιγιαλείας. Μάλιστα η διαφορά των δύο υποψηφίων δημάρχων τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών παρέμεινε στα 98 ψηφοδέλτια, ενώ και οι έδρες παραμένουν ως είχαν για τους τρεις συνδυασμούς που καταλαμβάνουν έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΤΩΡΑ» ως επιτυχών συνδυασμός, έλαβε τα 3/5 των εδρών του Δημοτικού Συμβουλίου δηλαδή 17 έδρες. Το εκλογικό μέτρο για την κατανομή των εδρών των επιλαχόντων συνδυασμών υπολογίζεται ως: Σύνολο εγκύρων ψηφοδελτίων της αρχικής ψηφοφορίας (α’ γύρου) των επιλαχόντων συνδυασμών (17.457) δια του αριθμού των εδρών που δικαιούνται (12) συν ένα (1). Θα γίνει κατανομή των 12 εδρών των επιλαχόντων συνδυασμών με εκλογικό μέτρο το 1.342.

Ο «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΜΑΖΙ για το ΑΥΡΙΟ» έλαβε βάσει του εκλογικού μέτρου 10.755 : 1.342 = 8 έδρες και έχει αχρησιμοποίητο υπόλοιπο 19 ψήφων.

Ο «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ» έλαβε βάσει του εκλογικού μέτρου 5.676 : 1.342 = 4 έδρες και έχει αχρησιμοποίητο υπόλοιπο 308 ψήφων.

Ο «Μ.ΠΡΟ.Σ.Τ.Α. (Μαχητική Προοδευτική Συνεργασία Της Αιγιάλειας)» έλαβε βάσει του εκλογικού μέτρου 1.026 : 1.342 = 0 έδρες και έχει αχρησιμοποίητο υπόλοιπο 1.026 ψήφων. Με την διαδικασία αυτή διανεμήθηκαν 12 έδρες.

Στην απόφαση περιλαμβάνονται και οι σταυροδοσίες όλων των υποψηφίων όλων των παρατάξεων, μετά και από τις επανακαταμετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατόπιν αιτήσεων αλλά και τις κληρώσεις για τις ισοψηφίες.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr